Leksands IF

26645 inlägg · 1367 ämnen

Inlägg #1580560

Sv: Leksands Ekonomi
 
Detta komma som en smärre chock. Trodde jag sannerligen inte.
 
Jättevinst för Leksand
Gick 13,4 miljoner kronor plus
Det är inte många månader sedan klubbens existens var hotad. Efter att ha tagit klivet upp i elitserien är tonerna dock annorlunda. I går meddelade Leksands IF att man gjorde en vinst på drygt 13 miljoner kronor under 2012/13.
Konkurshot, jätteskulder och kris var återkommande begrepp knutna till Leksands IF under vintern. Den dåliga ekonomin höll på att sänka klubben innan en rekonstruktion klubbades igenom i Mora tingsrätt och såg till att Leksands IF kunde skriva av 43 miljoner kronor från sitt skuldberg.

... Några månader är det helt annorlunda toner från Siljansbygden. Leksands IF överlevde inte bara krisen, utan lyckades dessutom ta sig tillbaka till elitserien. Som grädde på moset presenterar klubben dessutom en jättevinst under säsongen 2012/13.

Enligt Dalarnas Tidningar gjorde Leksands IF AB en vinst på hela 13 miljoner kronor under den gångna säsongen. Därmed har klubben ett eget kapital på 19 miljoner. Omsättningen ökade dessutom med nästan 16 miljoner kronor, till totalt 83 miljoner kronor.

I fjol gjorde Leksand en förlust på fyra miljoner kronor, men lyckades med hjälp av en ackordsuppgörelse rädda det egna positiva kapitalet

Källa Hockeysverige.se
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Leksands Ekonomi

mattias - 74: Tror ni kom ner på jorden, nej Trottoarkanten igår.

Men visst är LHC jäkligt bra just nu, no doubt.

Kommentera