Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Fånar från Timrå

177911 · » Till forumet


Sv: Fånar från Timrå
rådbjer:
""Att göra en LHC:are" kommer att bli ett evigt begrepp! :)))"

Så sant fast inte i den betydelsen du insinuerar ;-) Du får se.
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
bobbe: Jag är sååå less på allt snack om LHC hit o LHC dit.
Kan ni inte lägga ner verksamheten så man slipper se o höra om eländet? :)))

Tror faktiskt att allt detta som ni har sysslat med är en massmedial kupp mot övriga hockey Sverige för att ni ska få synas i media o bli ett begrepp i Svensk Hockey.
"Att göra en LHC:are" kommer att bli ett evigt begrepp! :)))

Lycka till!
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Angeldust: bobbe har redan redogjort för mina åsikter i frågan.
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
rådbjer: Lite julefrid kanske vi kan kosta på oss...? :) God jul på dig.
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Låt nu LHC gänget vara, dom har nog med problem ändå än att dessutom sitt å försvara eländet hela tiden, hur roligt är det på en skala 1-10?

Fast å andra sidan är skadeglädje den enda sanna glädjen säger ju vissa, :))) o såret i dessa själar blir ju bara större o större när kniven vrids om lite då o då!

Nää, alla, lite barmhärtighet bör man visa i självömkans djupa sår!
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Angeldust: Har jag sagt att det var en förhastad slutsats? Nej.

Det är riktigt intressant att notera hur väl du känner Myran och hur insatt du är i LHC:s situation, i omklädningsrum och spelargångar. Det är också intressant att se hur du _inte_ svarar på mothuggen från mig.

Jag gråter definitivt inte över att Myran är borta.
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
bobbe: Och att 23 av 25 spelare ville ha bort Bendelin är det också en förhastad slutsats ?
Myran var otvivelaktigt den drivande kraften.
Myran har ALLTID satt sig själv före laget och ni ska vara jävligt glada för att han är borta.
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Angeldust: Nej, "alla vet" inte vem som ligger bakom brevet.

Mycket möjligt att Myran inte drog jämnt med Bendelin. Mycket möjligt. MEN, det är f-n inte entydigt med att det var han som skrev brevet! Det finns olika sätt att "jobba på"... snudd på förtal från din sida.

Nej, jag kör inte huvudet i sanden, men du drar förhastade slutsatser.
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Hen-rink: Vad snackar du om ?
Alla vet att det var Myran som låg bakom brevet, om det var någon annan som skrev det är skit samma.
Myran sa till Erik Norbäck (gammal lagkamrat från AIK) efter en match i Scaniarinken att han jobbar på att få bort Bendelin. Den infon har jag fått direkt av en spelare i SSK men du kanske föredrar att köra ner huvudet i sanden och anser att SSK-spelaren ljuger och att allting är en komplott mot LHC.
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Chief:
Detta är ju en missuppfattning av stor mått. LHC har aldrig gått ut och sagt att man satsar stort.....aldrig (bor inte du i Linköping???). Man har givit med sig av de mål man har för sin verksamhet och utefter dessa har media skapat en JÄVLA hype kring organisationen och laget. LHC har som mål att slåss om SM-Guld 2006 och den satsningen börjar i och med denna säsong...det betyder INTE att man ska vara där i år......det fattar väl varje normal varelse. LHC må iofs satsa stort, men det berör framtiden.

Väljer ni att tro på Thornéus & co är det enbart sorgligt.
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Hen-rink:

"- Utåt sett kan det tyckas märkligt, jag vet. Men vi tror att det här är den bästa lösningen. Torgny finns ju redan i klubben och känner till spelarna, säger Christer Mård till Sportbladet.
Men brevet, och spelarnas krav på hans avgång senast"
- Ja, men det där var förra säsongen. Nu är truppen delvis ny. Minst sju spelare är borta."

Sådär. Lite AB-läsning, du som verkar gilla kvällstidningarna så mkt... ;)
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Hen-rink: Det var väl ungefär det jag menade också. Med tanke på att manskapet förändrats så kanske inte det förflutna är så aktuellt längre. Och det kanske kan vara positivt med Bendelins återkomst.

Personligen tycker jag att skadeglädje och "jante" är mindre trevliga företeelser, men faktum kvarstår. LHC gick ut offentligt och meddelade att de satsade stort. Med tanke på hur det sett ut hittills så är det väl högst naturligt att det diskuteras? Det behöver inte nödvändigtvis betyda kritik på något sätt (även om du har helt rätt i att vissa verkar känna en hel del skadeglädje - tyvärr). Vad media rapporterar om tycker jag inte du ska ta så hårt. Rubrikskapande ska man ta med en nypa salt. Tyvärr har LHC blivit ett tacksamt offer, även om det naturligtvis är trist. Personligen tycker jag inte det är konstigt med klubbar som siktar högt, det gör väl alla?

En informationsansvarig kan dock vara en bra idé. Om inte annat så för att skapa ett klimat där de berörda kan jobba i lugn och ro för klubben. Allt ståhej som varit runt LHC kan nog fungera som en sammanhållande faktor ("vi ska minsann visa dom..."), men det drev som gått på sistone tror jag är enbart destruktivt.

Hur som helst, ser fram emot att se vad ni kan prestera efter jul. Utan LHC i ES blir det så mycket längre för mig att åka för att se Timrå...;-)

Go' jul på're!
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
För övrigt vill jag ha Brithén till LHC igen. Hoppas verkligen man signar honom för nästa säsong. Han kan väl hoppa in redan nu som sportchef och sen kliva ner i båset om 4 månader? SNÄLLA?
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
knaskamilla: som jag skrev i förra inlägget - INGEN vet om någon spelare ens har varit emot Torgny. Inte VEM som skrivit brevet, inte om detta spelarmöte med röstning har ägt rum. Det har föds i pressen och de fortsätter att basunera ut det som om de har belägg. I så fall borde de tala med Linköping och tala om deras kunskaper så att även klubben får veta hur det ligger till. De är pinsamma, pinsamma, pinsamma och patetiska.
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Tycho, chief, Johan med fler:
Ska vi för en gång skull avsluta pratet om 23/25 spelare, hur många som finns kvar, etc. Jag vet inte VEM som skrivit det, inte heller om det har varit nåt spelarmöte, inte heller om det var därför man ställde Bendelin åt sidan. De två första punkterna vet inte heller LHC, Mats, Trogny eller någon annan förrutom den människa som skrev det. Minst av allt vet pressen, men det är ändå dem som spridit det. Så mitt råd är att glömma detta och se på den faktiska situationen. Eklund och Sampan uttalar sig om att de stödjer att Torgny är tillbaka, de talar om de hårdaste och roligaste träningarna denna säsong idag. Eklund påstår att alla spelare tror på Torgny och på en vändning - det är fakta idag. Det gamla ÄR INTE fakta. Så låt oss tro på det som faktiskt uttalats.

Att hoppa på Mård och ge honom skit - tyder på att man inte alls har kollat upp historien, än mindre känner till LHC. Mård är den människa som på ett ruskigt skickligt sätt under 90-talet drivit och förvandlat en liten klubb till den nivån vi är idag. För mot vad alla tror har LHC haft en av sveriges bästa ekonomier, fick av någon organisation pris härrom året för bäst skötta förening - han har ett ruskigt stort näringslivs nät i området, sitter som ordförande i en näringslivssamanslutning som jag i skrivandets stund inte mins namnet på. Det är inte svårt att förstå att alla de miljoner som pratas om i pressen har kommit in i klubben genom hårt och mycket bra arbete av mård. Tillsammans med honom jobbar Fredrik J. Squashspelaren ni vet, som PR-chef sen ett antal år tillbaka. Även han gör ett grymt bra jobb i området. Att skicka ut dessa vore sjukt korkat i Östergötland, för mig veterligen finns inga bättre lämpade. Mike Helber likaså - har man ingen känning av LHC förstår man heller inte att bakom Mike Helber så döljer sig hjärtat som fört upp klubben från 2:an till Eliten. Hans tröja hänger i taket och killen är en strålande människa på helt rätt plats. Var felet ligger är precis som Mård säger idag - vi är en annolunda förening som velat gå en annan väg än andra klubbar - spela med öppna kort och låta alla se vad som pågår med allt från spelarmaterial till löner etc. I jante-sverige fungerar inte det och det är synd. Här ska ingen sticka ut och vara annolunda. Det är sjukt tråkigt tycker jag personligen, och detta när jag ser på Sverige i stort. Därav har jag bott mycket utomlands, och kommer förmodligen att flytta igen. MEN- det mård säger - om nåt år kommer vi ha en sportchef & en informationsansvarig. JA vi har ingen SPORTCHEF, mike är inte det. Vi behöver någon rutinerad herre som sköter spelarinköp etc. Brynäs är en annan som just insett vikten av det och kommer också att skaffa en. Informationsansvarig är jävligt trist att det ska behövas - men tydligen. Med detta kommer vi snart bli en sluten, trist förening som alla andra, inte sticka ut och bli en i mängden. FÖRJÄVLIGT TRÅKIGT. Det tristaste är att det är media som tvingar fram det. Ett exempel är ju att LHC nu fått skulden för att ha trissat upp lönerna i Sverige - hur man nu vid sina sinnes fulla bruk kan påstå det, en klubb som är andra året i eliten... var det år 2002 som lönerna skenade? - LHC är mig veteligen den enda klubb som öppet har redovisat sina TOTALA spelarkostnader, inkl. arbetsgivaravgifter etc, lätt att hacka på någon om man själv inte låter sig bli synade. Märkligt att hata och håna en förening som växer i omsättning på ett affärsmässigt bra och ärligt sätt - men knappt nämna föreningar som skattefuskar och betalar sina löner svart. MÄRKLIGT. Lite dubbelmoral, men det är väl i hockeykretsar att anse som att bränna hemma.

Det är till sist så ledsamt att se människa efter människa köpa resonemangen skrivna av rubriksättare och sensationsmakare, samma skrot o korn som hellre skriver om Robinson än om världskrig, istället för att ifrågasätta, läsa på och skaffa sig en egen uppfattning. I kvällstidningar nuförtiden räcker det inte med en nypa salt - det behövs en näve.
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
knaskamilla: låter som AB skulle behöva göra lite undersökande journalistik och inte bara höfta till det...alternativt en lektion i grundläggande matematik....
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Chief:

Stod ju i AB att "minst sju av spelarna från fjolårets trupp" inte är kvar längre. (Minst? Är de osäkra på ifall några av dem spelar kvar eller inte?)
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Som fåne från Timrå har jag en liten undran, hur många av spelarna som var inblandade i det famösa brevet finns kvar i dagens trupp? Med delvis förändrat manskap så kan ju också stämningen i truppen förändras. Lägg också till att spelarna förmodligen inser själva att något drastiskt måste till samt Bendelins (förmodade) revanschlystnad. Då kanske hela den här cirkusen ändå har en positiv effekt.

Åtminstone hoppas jag det för er skull (har aldrig gillat att sparka på de som ligger). Det som verkar lite oroväckande är att spelarna inte informerades förräns beslutet redan var fattat . I alla fall enligt en del tidningar. Personligen tycker jag det verkar en smula riskabelt att plocka in just Bendelin under dessa förutsättningar. Men som sagt, den som lever får se. Lycka till i alla fall.

Kärlek och harmoni till folket - det är ju jul!
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Cluben LHC: Svarade bara på sista i tråden... inget ont...
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Tycho:
ok, men varför säger du det till mig för :D
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Johan J: Det tror jag också skulle vara en bra början... Det är juh egentligen ganska lustigt att de nu(!) börjar tänka på pengar och inte värvar en ny tränare utan nyanvänder en som redan finns på lönelistan...
Tycker annars att de har varit frikostiga med pengaspridning. Helber tror jag dock är sätt man på rätt plats(möjligen sportchef) men har inte det stöd runt sig som han behöver...
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Tycho: Det är ju bra att något händer, i den situation cluben befinner sig kan det bara bli bättre... Första steget är taget i och med att Weiderstål har gått. Det primära nu är, enligt min åsikt, att byta ut hela styrelsen med Mård i spetsen. De har uppfört sig högst oprofesionellt och visat prov på elementära brister i sitt handlande.

Weiderstål hänvisar till en fiktiv klubbkänsla. Min fråga är om den över huvud taget existerar.
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Cluben LHC: Jag kan från min synvinkel iaf säga att det känns ganska dumt att anställa en tränare som enligt ett berömt brev 23 av 25(typ) spelare ville sparka bendelin varav han efter den säsongen också blev sparkad.
Dumt pga att det är samma spelare som han nu ska skapa en "nytändning" bland. Jag kan inte säga att jag har spelat i ett elitlag men så pass mycket sport har jag varit med i att bägge sidor kommer att ha förutfattade meningar om den andra eftersom det bara var 7 månader sen bendelin sparkades.

Sen har alltid jag sett ett tränarbyte som ett sätt att få en ny tanke på organisation, spelsätt, träningar mm och att då ta en tränare som redan är inkörd i systemet i klubben och dessutom hade wiederstål som andratränare förra året(risk för liknande träningar) gör inte saken bättre.
Jag har en sådan uppfattning enligt den svenska jantelagen att sticker man ut näsan får man inte vara rädd att få den bränd. Det är så LHC har agerat och då kan man inte låta bli att njuta när det går som det gör för er.

God fortsättning
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
eh, man får väl tåla lite pikningar från Timråfansen tycker jag, det tillhör spelet.
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
nolle: Myrans hockeyhjärta vet jag bara om det jag själv upplevt från läktaren. Men en kapten som inte jagar och eggar sina medspelare i motgång, som till och med väljer att sitta kvar i båset när laget gör mål - njae, nåt vidare klubbhjärta är då svårt att se, liksom en kille för kaptensroll.
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Det är en svår avvägning att ta bort/stänga av användare här på HS. Jag, och många med mig, föredrar en hög tröskel, men inte alltför hög. Vissa börjar kravla över trösken nu, ta er en tankeställare på om ni hör till den gruppen.
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
nolle: Ah, så kan det vara, ja. Tror att jag hörde något om vad Bendelin och Myran tyckte om varandra under förra säsongen.

Hen-rink: Du har nog rätt i ditt antagande.
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
pettsson: Jag tror på Hen-rinks förklaring. Se början på tråden"MATS AVGÅR TORGNY KOMMER".
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
nolle: Slutade Weiderstål självmant eller blev han sparkad? Det var ju inte längesen han förklarade klubbens förtroende för honom och att han själv inte skulle fly.
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Hen-rink: Jag tror att han kunde ha haft en stabiliserande funktion i laget och det jag sett av Myran i AIK tyder på en spelare med stort hockeyhjärta. Jag kan naturligtvis inte uttala mig om Myrans hockeyhjärta under Linköpingstiden men ett hockeyhjärta är ett hockeyhjärta. Med rätt ledning och motivation klappar det för den klubb man spelar för.
Jag vet inte om jag övertolkar Weiderståls svar i Expressen (se länktips) men håll med om att "– Myran bryr jag mig inte om ett dugg, säger Weiderstål" låter lite "kallt".
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
nolle: Vi ska nog ge dem en match ska du se! - Vad menar du är synd med myran?
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Hen-rink: Tack, det gör vi gärna!
De flesta av oss vill dessutom säkert att
Ni slår VF på torsdag.
(Men jag tycker uppriktigt att det är synd
det här med Myran).
Kommentera

Sv: Fånar från Timrå
Vill först betona att det rör sig om en klick människor, och att ni andra, trevliga timråfans är fortsatt välkomna att diskutera under konstruktiva former med oss andra.
Kommentera

Fånar från Timrå
I den här tråden kan den äckliga klicka av Timrå-supportrar som gillar att spy galla över Linköping utan några som helst kunskaper, fakta eller annat vett skriva av sig.

På det sättet slipper vi ta del av ert patetiska pladder.
Kommentera

177911 · »