Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Hävelid..

1161842 · » Till forumet


Sv: Hävelid..
65selander: Sidans responstider är bedrövliga och visst ligger spelarna där men hur mycket info har klubben orkat fylla i? Finns lite luckor och spelarens cv är väl det minsta man kan begära. se tex www.brynas.se/Sport/Elit/Spelarlista/Simon-Lof/
Kommentera

Sv: Hävelid..

distanserad: Vad är det som är trögt?

Spelarna finns ju under http://www.brynas.se/Sport/Elit/Spelarlista/

Kommentera

Sv: Hävelid..
65selander: På tal om det så var jag inne och tittade lite på er site och på era spelare. En trögare och sämre uppdaterad site får man leta efter. Skäll på dem ansvariga.
Kommentera

Sv: Hävelid..
65selander: ok. då är det ungefär på pricken som LHC då. Köpelag. ;)
Kommentera

Sv: Hävelid..

distanserad: Vi har köpt 3st. Läck, Kahnberg, Somervuori. Resten är från J20

(Magnus Kahnberg (f), Frölunda, Eero Somervuori (f), Färjestad, Eddie Läck (mv), Leksand, Simon Löf (b), Brynäs J20, Anton Rödin (f), Brynäs J20. )

Kommentera

Sv: Hävelid..
distanserad: Hockey-pensionärernas paradis måste väl ändå vara Modo? =)
Kommentera

Sv: Hävelid..
Jonte321: Såg att du är Brynäsare.

Ni har värvat 5 nya, och har 1-2 platser kvar att fylla. Med andra ord landar ni på 6-7 köpta spelare. FY på fina Brynäs. Har de sålt sin själ till djävulen?

Lite småkomiskt att just en brynäsare klagar på hög medelålder. Hockey-pensionärernas paradis #1.
Kommentera

Sv: Hävelid..
Jonte321: Du verkar väldigt insatt Jonte. Utöver det är du väldigt ödmjuk och har en helt neutral framtoning i ditt sätt att resonera. Trevligt!

Det som brukar kallas "hjärtat" i truppen är till mångt och mycket just spelare som spelat länge i klubben, eller har av en eller annan anledning blivit en profil för både fans, sponsorer och allmänheten. Det är också dessa man brukar bygga ett lag kring då de som oftast är lite mer rutinerade på och vid sidan av rinken än lovande junisar.

Detta handlar just om dessa spelare. T.ex. Mange Johansson (som för övrigt är en helt egen produkt med LHC som moderklubb) som återkommer efter utlåning - kan nu riskeras att fiskas upp av NHL nu trots att han har kontrakt med LHC. Likaså Mårtensson, Norrena m.fl. Det handlar om att vi tappar stommen i laget, en stomme som varje lag bygger sin lag kring genom att värva spelare som passar in i det spelsystem formas efter stommen, men framförallt så förlorar vi riktigt bra spelare som urvattnar den svenska klubblagshockeyn. Det är inte ett fenomen som bara drabbar LHC utan alla klubbar i Sverige.

Vad gäller LHC som köper ihop sitt lag varje år - så har jag lite svårt att följa med i ditt korkade inlägg. LHC har t.ex. inför nästa säsong "köpt" 3 nya spelare (+ 3 som spelat i LHC tidigare) och det lär väl kanske bli 1 till på sin höjd. Att jämföra med t.ex. de klassiska traditionella hockeylagen från norr, där Luleå, Skelefteå, Timrå som köper in ett tiotal spelare per klubb. Troligen är LHC en av dem som "köper" minst spelare. Och har du inget annat för dig (vilket jag har svårt att tro) så kan du titta lite historiskt så kommer även du inse att du gått på mediabilden av köpelaget Linköping.

När LHC satsade på eget? Vad sägs om i år?
- Magnus Johansson
- Calle Gunnarsson
- Axel Brage
- Christian Engstrand
- Viktor Ekbom
- Martin Laumann Ylven
- Mats Fröshaug
- Dennis Bozic
- Erik Lindhagen

Samtliga har varit LHC juniorer.
Roa dig gärna med att titta på de andra ES-trupperna och se vilka som mönstrar 9 eller fler egna spelare.

Medelåldern på dessa spelare är 23 år, där Magnus Johansson drar upp den från 21. Men även du kan väl inte ha så mycket mot att man vill ha honom kvar i klubben? varken 21 eller 23 är väl speciellt gammalt? Eller ja - i din värld är det nog det. Rena rama gubbväldet.

Välkommen förresten till verkligheten. Hockey liksom alla andra elitidrotter är en kommersiell produkt. Inte en hembygdsförening.
Kommentera

Sv: Hävelid..
Läste i sportbladet idag (vet ej hur gammal artikeln var... menmen), att LHC va rosenrasande över avtalet som antagligen blir av mellan NHLPA och Europa. Där spelare kan dra till NHL redan i sommar om dem vill. Dem ska fan inte gnälla i LHC!!! Dem köper ju för f-n ihop sitt lag varenda jävla år, så det gör väl inget om detta avtal blir av? Mike Helber: "Vi harrrr inge emot attt våårrrrra unga killaar drrrar ditt, men vi vil inte att våårrraa eldrre och dyrrrra speeelarrre åkeir dit"... HAHAHA Dem satsar ju ändå inte på yngre killar, så tror fan det! När satsade LHC på eget?????
Kommentera

Sv: Hävelid..
För övrigt så axlar man inte ett tomrum utan man fyller det.
Förlåt språkpolisen.
Kommentera

Sv: Hävelid..
Larionov: Nu skrev jag ju det där med att plocka ut guldet med glimten i ögat. Vi ska ju även inte glömma att vår allra bästa spelare kanske förra säsongen - Pajen - kommer lämna ett tomrum efter sig som inte blir lätt att axla.

Ang. Haydar tror jag det i mångt och mycket hänger på om det blir någon CHL eller inte. En viskning är att vår käre finansfullis var på väg att säkra Haydar åt LHC - men nu efter att CHL darrar - så lär ju även som jag läste nånstans Hugo darra - vilket gör värvningen av Haydar högst osäker.
Kommentera

Sv: Hävelid..
distanserad: Nåja, ödmjuk är nog bäst att vara oavsett. Större byggen har rasat förr, och några guld plockar man ALDRIG ut i förskott!
Men visst ser det bra ut. Haydar lär ha många anbud, att han kommer till LHC är lååååångt ifrån självklart. Till skillnad mot förra året ser det oförskämt bra ut på backsidan. Men jag håller med om att det saknas en eller ett par snipers för att det ska se riktigt bra ut.
Kommentera

Sv: Hävelid..
Portello: Nä det duger väl... Mårtenssons återkomst kommer säkert inte heller göra det hela sämre. Hlinka & Hlavac kvar. Norrena säkrar upp hemmåt. Hade Weinis återvänt i år också hade vi ju redan kunna plocka ut guldet. Nu får man ju vara ödmjuk ett tag till. Åtminståne tills Darren Haydar är klar... en kanadick som jag tror kommer göra succe i ES om han dyker upp. Vore en fin pusselbit tillsammans med Hlinka & Hlavac tror jag.
Kommentera

Sv: Hävelid..
distanserad: Det låter som en helt ok värvning om man säger så. Hävelid och Mange J nästa säsong.Inte illa alls.
Kommentera

Sv: Hävelid..
Verkar som att någon mer redan hade nosat upp det ryktet.
Kommentera

Hävelid..
... sägs nu enligt hemlig källa vara klar för LHC.

Naaajs
Kommentera

1161842 · »