Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Inlägg #1152718

Sv: ES köpelag
Peja: "Rent allmänt så betraktas den inte som speciellt bra"... Allt är ju relativt. J20 tog guld 2006, semifinal 2007, semi 2008, och ja bara kvartsfinal i år då man åkte mot favoriten Brynäs - ja nä det suger ju rätt hårt.
Verkligen. Värdelöst.

U16 tog SM-guld redan 2003 - m.a.o. innan LHC var ordentligt etablerat i finrummet. Måste varit frukten av dyrt inköpta tjeckiska fjortisar? För inte fan kan det vara frukten av bra juniorverksamhet i alla fall. Det vet ju du bäst med din grymma insyn i svensk juniorhockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: ES köpelag
distanserad:

Frågan är ju vad bra juniorverksamhet egentligen är? Framgångar i J20-SM, kan ju vara ett tecken på att man egentligen är sämre än andra på att slussa sina egna juniorer in i A-lagsverksamhet.

I årets J20-final spelade inte Tedenby, Ullström och Bengtsberg. Alltså två var upptagna med den riktiga finalen medans den sistnämnde spelade i Kvalserien för Växjö.

Det låter inte mycket att spela in två juniorer i A-truppen varje säsong, men det är det. På fem år har du bytt ut halva laget. Det funkar liksom inte även om juniorerna är nog så bra.

En bra juniorverksamhet har individuella lösningar för uppemot en handfull sistaårsjuniorer varje år. En mindre bra lösning är att köra med starkaste korten i J20 SuperElit.
Kommentera