Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

ES köpelag

1154109 · » Till forumet


Sv: ES köpelag
Larionov: Det är den rankningen diskussionen startade ur.
Kommentera

Sv: ES köpelag
Konstaterade man inte ganska nyligen att LHC var 2:a i sverige när det gällde hockey totalt, dvs inräknat J16, J18, J20, Dam samt A-lag? Endast slagna av:

*trumvirvel*


Brynäs.

Så vi är de två bästa, Peja & Distanserad.

Ta varandra i hand nu.

"We shall overcome.... "
Kommentera

Sv: ES köpelag
Peja:

Vi pratar om dagens juniorverksamhet va?

Nja, jag är nog inte oerhört partisk, partisk är jag nog liksom alla andra som är intresserad av sport.

Tror snarare att du missuppfattar mig - jag undrar bara i debatten vad som egentligen är en egen produkt - så att vi kan diskutera utifrån det. Att LHC inte kan mäta sig med frölundaprodukter från 87 o frammåt är föga överraskande, det finns fler vi inte kan mäta oss med precis som du antyder. Men jag hävdar dock att LHC:s juniorverksamhet tillhör de främsta i Sverige IDAG, och då menar jag kanske bland de 5-6 främsta föreningarna. Frukterna från sista 10-15 åren börjar ju att skördas nu, och framförallt kan dagens juniorverksamhet inte mätas i färdiga produkter förrän om ett antal år. Så att räkna upp 22 åringar från Göteborg känns inte så relevant i diskussionen. Speciellt när vårt hockeygymnasium inte funnits så länge.
Kommentera

Sv: ES köpelag

Peja:

Jag tänkte nog på hur det var för inte allt för länge sedan. Då distriktsmästarna var de som fick spela om SM och SuperElit hade sitt eget slutspel.

Kvartsfinalgrupp om 4 lag. Match, fredag lördag, söndag. Sedan semi och final vid nästa tillfälle. Detta ger utrymme för 16 eller 8 lag när det hela skall avgöras och samtliga spelare borde vara tillgängliga.

Det var rätt gott om folk i KA också trots att det gick hyfsat för A-laget också :-) 

Kommentera

Sv: ES köpelag
Et tu Brute: Menar du som i t.ex U16 eller? Och damslutspelet också för den delen (tror jag?). Jag vet inte, flera matcher samma dagar osv... Jag tror/tycker att det sliter för hårt. Dessutom har åtminstone finalmatcherna möjlighet att bli lite av publikfester på vissa håll & kanter. Som i t.ex Gävle och Luleå där vi numera inte är bortskämda på framgångar på A-lagsnivå...
Kommentera

Sv: ES köpelag

Peja:

Jag hade väl hellre sett ETT J18 SuperElit. Sedan mer regional indelning när det gäller J20. Ett J20 SM som avgörs under några helger, där det är möjligt för lagen att få loss alla sina spelare inom "organisationen".

Kommentera

Sv: ES köpelag
Et tu Brute: Håller helt med om att J20-SM har tappat i prestige. Men vad ska man egentligen göra åt problemet? Eller är det ens ett problem? På ett sätt är det ju kul att de rikaste (dvs i regel de som går långt i es-slutspelet) missgynnas.
Kommentera

Sv: ES köpelag
distanserad: Franzén var ju bra på allsvensk nivå innan han kom till Linköping. Om vi ska definiera det så kan vi säga att de är de spelarna som har gått klubbens hockeygymnasium. Se så, kolla vilka spelare klubbar som Brynäs, Frölunda, Djurgården har odlat fram de senaste åren och du kommer att märka att Linköping ligger i lä rejält.

Frölundaprodukter födda 1987 och senare:
Joel Gistedt,
Erik Karlsson
Philip Larsen
Joakim Andersson
Niklas Hjalmarsson
Lars Eller
Niklas Lasu
Fredrik Pettersson
Karl Klingberg
Jonas Ahnelöv
Patrik Zackrisson
Kirill Starkov
Robin Figren
Patrik Carlsson
Lite halvt Bödker...

Under samma tid har LHC fått fram vilka då...? Junland, Engstrand, Brage, Ekbom, Bozic, Fröshaug, Ylven?

Även du som är oerhört partisk måste ju kunna se vilken brutal klasskillnad det är.
Kommentera

Sv: ES köpelag
Peja: "Producerar talanger i klass med de bästa"?

Hur definierar vi det? Helt egna med LHC som moderklubb? D.v.s. som sopan Mange Johansson eller Jonas Junland?

Eller är det spelare som man format via juniorlagen likt Calle Gunnarsson? Eller kanske t.o.m. talanger man plockat upp, skolat in och som debuterat i ES i LHC tröja, likt sopan som just plitade på 11 års kontrakt i Detroit, Johan Franzén?

Du får tala om hur man på din gata definierar talanger, och var man drar gränsen för att man har producerat och skolat in "talanger i klass med de bästa".
Kommentera

Sv: ES köpelag
Peja:

Som upplägget är nu så tappar ju J20-SM i prestige. Vi har ju haft några bra juniorkullar de sista åren och det är ytterligare några kvar innan det går ner igen. Förmodligen blir det så nästa år att de bästa 90:rna för den här säsongen, Thegel, Rödin och Petersson, sysslar med något helt annat än J20-slutspel när det är dags...allt annat vore straffbart :-)

Så prio ett torde vara att producera så många A-lagsspelare som möjligt från den egna juniorverksamheten och inte falla in i kukmätning när det gäller framgångar i J20-SM :-)
Kommentera

Sv: ES köpelag
Et tu Brute: Kan vara tecken på olika saker. I Brynäs fall hade man ju t.ex tillgång till alla A-lagsjuniorerna eftersom A-laget redan hade åkt ur SM-slutspelet när det blev dags för semi i J20. Ibland kan man ha enstaka starka kullar (läs Leksands 82er). Och så vidare.

distanserad: Jag är medveten om att LHC har gjort skapliga resultat. Men jag tänker inte erkänna eran juniorverksamhet som bland de bättre i landet innan LHC producerar talanger i klass med de bästa. Det är ju det som juniorverksamheter, enligt många, går ut på, alltså att producera spelare som kan prestera bra på seniornivå.
Kommentera

Sv: ES köpelag
Portello: jepp. då har jag 1/3 rätt då än så länge.
Läser också att Norronen inte blir kvar. Så mitt tips verkar hyfsat rätt m.a.o.
Kommentera

Sv: ES köpelag
distanserad: Tydligen är det klart med eran favoritmålvakt nu.
Kommentera

Sv: ES köpelag
Et tu Brute: Absolut - men samtidigt är det ju ett kvitto på att man lyckats odla fram och förädlat bra spelare, samt satt ihop ett bra lag rent organisatoriskt om man lyckas.

Men visst - jag håller med dig. Vi prioriterar ju själva att tom matcha in spelare i allsvenskan istället för att lira med J20 - för att lättare få tempo och kunna sålla ut spetsen till A-laget.

Sen känns det lite som att jobba i motvind med juniorverksamheten - de bästa fiskas ju ändå upp efter max 1 år i ES och försvinner till de bättre ligorna. Så vad är det egentligen värt... Det kan vi fundera på över sommaren.
Kommentera

Sv: ES köpelag
distanserad:

Frågan är ju vad bra juniorverksamhet egentligen är? Framgångar i J20-SM, kan ju vara ett tecken på att man egentligen är sämre än andra på att slussa sina egna juniorer in i A-lagsverksamhet.

I årets J20-final spelade inte Tedenby, Ullström och Bengtsberg. Alltså två var upptagna med den riktiga finalen medans den sistnämnde spelade i Kvalserien för Växjö.

Det låter inte mycket att spela in två juniorer i A-truppen varje säsong, men det är det. På fem år har du bytt ut halva laget. Det funkar liksom inte även om juniorerna är nog så bra.

En bra juniorverksamhet har individuella lösningar för uppemot en handfull sistaårsjuniorer varje år. En mindre bra lösning är att köra med starkaste korten i J20 SuperElit.
Kommentera

Sv: ES köpelag
Peja: "Rent allmänt så betraktas den inte som speciellt bra"... Allt är ju relativt. J20 tog guld 2006, semifinal 2007, semi 2008, och ja bara kvartsfinal i år då man åkte mot favoriten Brynäs - ja nä det suger ju rätt hårt.
Verkligen. Värdelöst.

U16 tog SM-guld redan 2003 - m.a.o. innan LHC var ordentligt etablerat i finrummet. Måste varit frukten av dyrt inköpta tjeckiska fjortisar? För inte fan kan det vara frukten av bra juniorverksamhet i alla fall. Det vet ju du bäst med din grymma insyn i svensk juniorhockey.
Kommentera

Sv: ES köpelag
Et tu Brute: Jojo men man ska nog inte glömma att situationen inom näringslivet är betydligt bättre där nere än i t.ex vissa delar av Norrland. Det betyder mycket.
Kommentera

Sv: ES köpelag
Peja:

Som utomstående med viss insyn, så skulle jag nog beskriva LHC:s framgång, som frukten av intresset i stan, uppfångat och förvaltat av en ytterst kompetent organisation kring laget.
Kommentera

Sv: ES köpelag
distanserad: Ja, men intresset i stan är väl frukten av att erat A-lag är framgångsrikt eller hur? Men angående eran juniorverksamhet så kan jag väl inte påstå att den rent allmänt betraktas som speciellt bra. Många lag i slutspel tydligen, men inget lag är var väl direkt nära att vinna, eller? Tycker att Frölunda, Skellefteå, Brynäs och DIF har bäst juniorverksamheter och att t.ex LHC är långt efter men det är förstås bara min personliga uppfattning.
Kommentera

Sv: ES köpelag
distanserad:

Jag tycket nog att det kräver sin man att köpa ihop ett lag också. Man måste helt enkelt vara jävligt bra på det om det skall vara lönt.

Som i de flesta lagidrotter så belönas kontiniutet, vilket också är svårt att köpa sig till med den spelarmarknad som råder. Det krävs avancerad fingertoppskänsla och framförhållning för att hålla ett lag i ES topp, år efter år, på dom premisserna.

Det är ju lättare att åka kälke under ett decennium om man har en stomme med två stabila egna femmor som kryddas med lite spets och kompetens där det behövs.

Hur som helst så måste man vara bra på det man gör, oavsett vilken filosofin är :-)
Kommentera

Sv: ES köpelag
Peja: nähä. och de pengarna kommer ifrån...? vaddå?
hönan eller ägget?

Eller har det helt enkel med att göra att man har ett genuint kulturellt idrott/hockeyintresse i regionen (hur man nu kan ha det utan "tradition") och vill satsa tid, resurser, frivillga - på att bygga en bra organisation med bred ungdomsverksamhet, bygga samarbeten över gränser för att kunna matcha spetsjuniorerna, ha hockeygymnasium, etc etc?

Det ena ger det andra - men det ena kan inte köpas över en natt för pengar.
Min poäng var att LHC är mer än bara ett ihopköpt ES lag vilket många runt om i sverige tycker och tänker.
Kommentera

Sv: ES köpelag
distanserad: Det handlar mycket om hur mycket resurser som man har att lägga på juniorverksamheten. Brynäs lägger mycket av sina resurser där, resurser som överlag såklart är betydligt mindre än de som LHC har att tillgå. Det är liksom ingen slump att Frölunda dominerade J20 i många år med lag bestående av väldigt många spelare som inte spelade tv-pucken för Göteborg.
Kommentera

Sv: ES köpelag
distanserad:
Ja jag tolkade de så oxå!! Mange tror jag ,men tony o weinis.. tveksamt
Kommentera

Sv: ES köpelag
distanserad:
Kommentera

Sv: ES köpelag
LHC-girl: Ja det blir inte direkt klarare i och med detta:
www.linkopinghc.com/index.php?chronicleid=27

Jag tolkar det som att - om ett tillräckligt attraktivt erbjudande kommer (och om spelaren i fråga vill) så kommer man släppa iväg spelaren. Och dessa bud kommer/finns - det vet vi alla. Och för alla 3.

Min känsla är:

Mange - tillbaka till LHC och detta till stor del av privata skäl.
Weinis - förlorad till KHL.
Mårten - 50/50.
Kommentera

Sv: ES köpelag
Ja undrar jag om vi får hem våra "ryssutlåningar" känns osäkert !!
Kommentera

Sv: ES köpelag
spud: Vilken överraskning...

Kul att se Mange o Zacke i fint samarbete ikväll - kan bli bra till hösten...

Omark... ja omark.. ja herre jävlar.
Kommentera

Sv: ES köpelag
Ett spelskickligt löv till er.
Kommentera

Sv: ES köpelag
Va skönt att Musse stannar i cluben!! det är glädjande mitt i bedrövelsen!!
Kommentera

Sv: ES köpelag
spud: Ber om ursäkt för mitt chokladdryckesnamn jag kastade i ansiktet på dig. Trodde du syftade på tabellen nedan. Såg sedan att du syftade på länktipset.

Vet ej. Men det bör väl vara inkl. Fast då blir man ju orolig hur man budgeterat, för man kan väl knappast räknat med mer än kvartsfinal? För inte kan Norronen som kom in sent kostat den minussiffran? Då blir man verkligen mörkrädd.

Nåväl, vi kan ju naturligtvis ta den förlusten. Ett år.
Kommentera

Sv: ES köpelag
distanserad: Pengar är en förutsättning för sportslig framgång, det visar ju om inte annat slutspelet de senaste åren. Pucko?
Kommentera

Sv: ES köpelag
spud: Det handlar inte om pengar pucko. Utan sportsliga framgångar.
Kommentera

Sv: ES köpelag
Är dessa siffror inkl pengarna från utlåningen av spelarna?
Kommentera

ES köpelag
Intressant ranking av de bästa föreningarna i Sverige. Tänka sig, vi har en bred verksamhet trots att vara ett köpelag utan tradition och hjärta - vem hade kunnat tro det? Måste betyda att alla överbetalda juniorer trots allt levererar.

Man har tittat på framgångar för Herr, Dam, J20, J18, U16

1. Brynäs
2. Linköping
3. Skellefteå
4. Frölunda
5. Modo
6. Djurgården
7. HV
8. Luleå
9. Färjestad
10. Aik
11. Leksand
12. Segeltorp
13. Timrå
14. Södertälje
Kommentera

1154109 · »