Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Inlägg #1176434

Sv: Jari Tolsa
Noterar att hela sveriges samlade förståsigpåare sågar värvningen vid fotknölarna. Vissa har helt faktafel och påstår att vi värvar när vi redan har för många forwards. Men men. Jag kan ju givetvis hålla med om att det är överraskande.

Det som är överraskande är att man inte lyfter in en junis istället. Vi har ju några som faktiskt troligtvis skulle prestera lika bra om inte bättre.
Men Jari ska inte jämföras med vad han presterade förra säsongen som någon journalist gör - han var till stor del skadad. Därför är det helt naturligt att inte poängen rasade in. Han var inte anmärkningsvärt bra i Modo tidigare heller förstås, utan han måste ju komma upp i Frölunda form åtminståne och ännu hellre leva upp till hans rykte som junior. Det kommer han högst troligen inte att göra. Men jag kan ändå inte låta bli att tycka det är en rolig värvning. Han lär inte kostat så mycket - man bör ha signaler på att han tränar jävligt bra, han är säkert beredd på att kliva åt sidan (kanske klausul att få kicken när artistarna kommer om han inte presterat?), eller att bli utlånad till annan klubb. Rent ekonomiskt blir han inte någon belastning, det kan jag inte tro - utan jag litar på att klubben faktiskt vet vad de gör.

Heja Tolsa
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Jari Tolsa
distanserad: hehe, Hugo har slutat skicka pengar, tydligare än såhär blir det inte.
Tolsa har tappat allt som tog honom till toppen. Han har faktiskt inget som en elitspelare behöver, varken farten tyngden eller tekniken.

Sen gillar jag tv4 text som kallar honom för "finnen" :)
Kommentera