Luleå HF

93141 inlägg · 866 ämnen

Appropå ingenting

1981262 · » Till forumet


Sv: Appropå ingenting
NDR: Jag förstår det du säger. Faktum är att Luleå Hockey tidigare hade Forum som fungerade som du sa, först låg det på Luleå Tekniska Högskolas server, därefter på Luleås officiella hemsida och senare följde det mesta in på SvenskaFans. Där fanns högt och lågt och rapporter från flera som sett träningarna inklusive flera som var nära involverade med klubben och flera av dessa är nu anställda av Luleå Hockey.

Nämnda Forum var först i hockey-Sverige på nätet och av Timråsupportrar skrev bl a El Maco och DJ Hemp där. Aktiviteten på dessa Forum var betydligt mer intensiv än på t ex snackets livaktiga Forum för Pölsan, MooDoo och Timrå.

Bäst av allt var att det var trådforum, där ett och samma ämne hanterades under en tydlig rubrik. Och hände det något mer i frågan skrev man i den tråden och nya läsare såg att där fanns nya, olästa tillägg.

Hockeysnacket är ju upplagt som ett rullplank, där det som skrivits ganska snabbt försvinner från första sidan när nya inlägg lagts och därmed blir det skrivna snabbt oläst. Visst finns det rubriker att använda, men det är en sådan klen ersättning att jag ids inte och kör i stort sett bara en tung tråd. Förr i världen skrev jag aldrig någonsin igen, det jag redan skrivit, men här blir det ett evinnerligt upprepande tyvärr och jag lider nog själv mer än eventuella läsare av det. Visserligen är jag van att skriva och skriver snabbt så jag ägnar faktiskt mycket lite tid även för ett långt inlägg, men det känns förstås patetiskt att sitta och upprepa sig.

På samma sätt kan man ifrågasätta en plats som denna med jämförelsevis få skribenter. Den som skriver på ett plank där det diskuteras rejält kan ju undra varför någon skriver överhuvudtaget, när det sällan blir diskussioner. Ja, det är kanske inte så lätt att svara på, men man kan förstås påpeka att många människor har FB-sidor, bloggar etc och skriver mycket som knappast någon bryr sig om och varför ids någon lägga upp en bild på vad de äter till frukost varje morgon? Vem vet. Jag följer själv Luleå, men ibland också i allmänhet och dessutom lyfter jag upp alla fakta om Apan som Apan själv inte vill se offentliggjorda. Varför? Ja, säg det. Den som gillar sådant läser ju här och de som inte gillar sådant kan ju göra vad den vill i stället. För den som inte är så van och snabb läsare och skribent kanske det verkar som att jag ägnar all vaken tid till apbevakning men så är det verkligen inte: att bevaka och skriva om Apan ligger synnerligen lågt på min priolista och den tid det dagligen tar mig är säkert långt mindre än gemene man ägnar för ett toalettbesök - en passande liknelse, skit som skit.

Men samtliga dessa Forum har av olika skäl upphört och ersatts av andra. Det senaste var på SvenskaFans men det dog av delvis hemsökt av troll, delvis av tekniska orsaker då ingen stod ut med att dåvarande tråd-Forum - det enda rätta förstås - slutade fungera och ersattes av ett "rullplank" ungefär som det som snacket håller.

Det hände efter 2010 och därefter har det inte funnits någon samlande och bred plats för Luleåsupportrar tyvärr.

Några bildade en egen plats - det du känner som "luleahockeyforum" - men där skriver väl bara en handfull som följer laget riktigt nära, för övrigt är det nog rookies bara, så det blir sällan så mycket diskussion där. Men vill du hitta något från träningar och t ex om Hållander är det platsen att leta på.

För övrigt är det rejält tunt. Media hårdbevakar inte alls. Möjligen kanske Luleåfans har något, men det vet jag inte.

Den här platsen på Hockeysnacket har ju väldigt få som skriver här och de flesta bor inte ens i Luleå och har ingen chans närbevaka laget. Snarare ett ställe för utflyttade Luleåsupportrar som kan följa sitt lag på en virtuell H-läktare i cyberspace.

När det gäller den löpande hårdbevakningen av Apan förstår jag att du inte känner till bakgrunden, men jag skiter i att ta upp den nu och här.

Jag noterar att detta Forum enligt dig är det tråkigaste du läst. Då föreslår jag att du inte plågar dig med att läsa här i fortsättningen.
+2
Kommentera

Sv: Appropå ingenting
Costanza: Jo..
+2
Kommentera

Sv: Appropå ingenting
NDR: Luleåbor behöver inte prata så mycket. De tänker nog mest att Luleå hockey är alltid bra. Ibland dyker det upp en poet som Sven som vill säga något om de apor han inte gillar, medan han samtidigt täljer sin renkorvf med kniiifen.
+2
Kommentera

Appropå ingenting
Som Timråit som av nyfikenhet följer våra föredetta spelare som av olika anledningar lämnar så hamnar man på diverse olika forum. Detta forum måste jag tyvärr säga är det tråkigaste jag någonsin läst överhuvudtaget, noll prat om det egna laget, inga funderingar om egna spelare eller vad som händer i föreningen.

Apan hit och apan dit, allt handlar om apan.. rätt tröttsamt att läsa om, rätt pinsamt faktiskt.

I Timrås forum finns det diskussioner, högt och lågt, många även där rätt många tröttsamma om jag skall vara ärlig, men ändå oftast mest fokus på sitt eget lag och sina egna spelare.

http://www.luleahockeyforum.com/ är det inte mycket aktivitet på heller, var pratar Luleås fans?

Sen kan jag förstå att det finns mer att prata runt om det finns info, här finns Mittmedia på plats och bevakar varje träning, det ger info och saker att prata om.
NSD/Kuriren har i bästa fall något random inlägg i veckan, uppmärksamheten är som natt och dag.

Nu pratade jag om Timrå, men det är samma sak med MoDo och andra lag som Mittmedia bevakar, bevakningen eller uppmärksamheten runt Luleå är otroligt tråkig utifrån en supporters synvinkel, både i media och i de forum jag känner till.
+4
Kommentera

1981262 · »