Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

LHF-TIK

136446 · » Till forumet


Sv: LHF-TIK
SÅ JÄVLA GOTT!!! 5-4 20.00.... sista sekunden... HAHAHAHAHA!!!!!
Där fick dem för misshandeln på Myran.
3 goda poäng. Jag missade matchen, jag gråter.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: GRRRRRR..... det blir inte a-kassa ens för mertzig. Un-SP, 2 minuter och kvittering för leksand. Så jävla onödigt.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Hen-rink: Fan det är tydligen kallabalik.. grisleksand å det grövsta. Till och med det något objektiva Radiosporten är förbannad... "ut me dig holm, vi vill inte se sånt på en hockey rink, dommarn har helt tappat matchen, missar nästan allt, han är INTE omtykt av Linköpingspubliken...." etc...

verkar vara säsongens hetaste match och man missar den. Kommer aldrig att förlåta mig själv.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: känns ju bra med 5 minuter pp - och leksand vinner dem minuterna med 1-0... jisses. Sampan är tydligen darrig idag. Märkligt... Usch, hatar det här när jag inte kan se matchen.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Hen-rink: Att Leksand grisar förvånar mig föga. LHF har ju bittert fått erfara det med tanke på att ett helt gäng spelare blivit hockeyinvalider efter skador som Leksandspelare orsakat dem. Det kändes som en ren välgärning för hockeyn när Leksand åkte ur ES, synd bara att de är tillbaka igen.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: Grishcokey har det diskuterats här tidigare... Leksands Holm skämde ut sig duktigt nyss... oprovocerat krossade han myran över munnen... 5+game.

Kan rapportera, och hoppas att det kommer på sporten ikväll = Frasse har gjort årets eliteriemål... allt enligt radiosporten - en "Tumba" - drog alla 5 leksingar och strutade dit! FY FAAAAN VARFÖR MISSAR JAG MACHEN?????
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: jag vet.. men jag kommer inte vara i stan hela säsongen.. hur som helst är det gladhockey värre.... 3-2 till lhc nu
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Hen-rink: Det är därför man ska ha säsongskort, då riskerar man inte att bli utan plats.

Jag förstår din besvikelse över att inte få se matchen. Attans så surt att tvingas följa matchen över nätet istället.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: Lustigt att du nämnde just gladhockey... Hörde på RS i bilen på väg hem igen nu, det var just det ordet de använde... Gladhockey, båda lagen bjussar på chanser till höger och vänster... Leksand snäppet bättre i första tydligen.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Hen-rink: Visst var det synd att de inte vann, förlust med 3-4 är ju så nära men ändå så långt ifrån. Hur som helst är jag fortfarande lika imponerad över att våra TV-puckare tog sig till final, det bådar gott inför framtiden.

På tal om Nyköping så möter de Piteå idag och ligger under med 1-3 en bit in i första perioden. Forza PHC!

Gladhockey? Då antar jag att det är nåt annat än LHC du ska se ; )
Kommentera

Sv: LHF-TIK
DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAO....
Så går det när man glömde bort matchstart. Och inte har förköp. Satan. Fullknökat förstås. Skiiiiiiiiit. Skaffa ny arena snabbare än kvickt... jaha 1-1 efter första och leksand övertag. Jag viiiiiiiiiiill se matchen Vuuuuäääääääääääääää...
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: ajdå, såg just finalen blev inte så mycket firande där inte... Men kul match! Kim Sunna har ni en framtid i tror jag. Grym kille. Men stora stjärnan hittar vi väl i Södermanland och Tom Wandell, han har inte många säsonger kvar till elitserien. Undrar var han spelar.. Nyköping kanske? Om inte så hoppas... Numera farmarklubb till oss... :-) hm... Till och med Östergötland fick köra över någon, Hälsingland bidde rundningsmärken och fick 7 mål i stjärten...

Nä nu jäklar har jag visst lite brådis ner till hallen, hade glömt att det startar 16 idag. Vi får väl se vilket humör man är på senare ikväll... Kom igen nu cluben! Vills se lite gladhockey för att liva upp höstrusket!
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Hen-rink:

Matcherna jag har sett har varit antingen på försäsongen, då spelet väl var rätt varierande kvalitet, eller med Skröder skadad. Får se ikväll mot Frölunda om han är tillbaka på allvar. Jag tror problemet Skröder hade i först Frölunda och sedan LHC var att han inte hamnade med spelare han passade ihop med, och saknade tränarens förtroende. När han kände det stödet bakom sig i HV, så blommade han ut till den underbara spelare han är idag. Nu när HV's skadade nu börjar komma tillbaka så räknar jag med att hela laget kommer höja sig ett snäpp, fattas bara att Lindman kommer tillbaka så backsidan börjar se lite mer stabil ut.

Anledningen till att spelare blir bättre när dom lämnar LHC .. hmm.. Miljöombyte i största allmänhet påverkar väl ofta spelare rätt starkt, kan bli både negativt och positivt. Det kanske kan kännas som en kick att lämna eran lada (ingen kritik, men det är väl inte världens snyggaste hall? =)) och komma till en nybyggd, fräsch arena typ Kinnarps eller Löfbergs Lila?

Du får väl se om spelarna höjer sig när eran nya hall står klar... =)
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Canal+ sänder 7 DIF matcher i höst, 3 luleå matcher och endast 1 timrå match.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: Nej du min sköna, nu ska jag bita i kudden ett tag.. ;-) Tittar in i morgon en sväng så kan vi fira Norrbottens guld och Linköpings vinst mot Leksand. Jag lovar att specialstudera din gamle Lule favvis Mertzig i morgon, så ska vi se om vi kan justera upp a-kassan en aning... ;-) Kollade just tabellen och såg att ni gått om oss på fler gjorda mål... det måste vi rätta till imorgon.... ;-) Natti natti på dig!
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: Darn it, jag glömde den stora kungen. Jag vet inte vad han har i lön, det verkar alla veta utom vi från linköping, men i alla fall. Barry Richter var redan förra året en av elitseriens bästa backar. Han är fenomenalt bra defensivt, så bra att man ibland tycker att man kunde spela med honom släpande och sen 4 man i full fart frammåt, och nu även offensivt, och sätter lite baljor då och då. Den killen är faktiskt värd varenda krona han tjänar, vad han än tjänar. Jag bara hoppas att killen fortsätter några år till.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: Hehe... jag hoppar prislapparna. Men av de nya är TJ inget annat än en stjärna, det kan man inte säga om man har sett honom. Tyvärr har han försvunnit några matcher då skador fick oss att testa honom som center. Där kommer han inte att spela mer, han var vilsen värre. Då blir summan av hans kardemumma lön verkligen diskuterbar... Phil från Modo har sett förbannat bra ut helt enkelt, vet inte om han har 2 millar, men han borde nog ha det... Myran är ju inte en nybekanting, men den killen är riktigt bra, eller snarare tycker jag att han gör andra jävligt bra. Han har också varit lite upp och ner sista matcherna, men gubben kan fortfarande... okaj - shoot. Mertzig..... Ska han inte (jävlar vad skit jag kommer få av de mina efter det här...) prestera mer än vad han gjort hittlis så... nej du, då skulle han gå på a-kassa istället. Ok - överdrivet, han är duktig, nyttig i många lägen, men han är lite omständig. OCH HET... han verkar inte vara nöjd om han inte får matchstraff varje match... Sist satte jag i halsen mot ssk, då han fick pris som bästa spelare i lhc, detta efter att ha från min vinkel på läktaren, gått bort sig minst 3 gånger så att det blivit 2-1 eller 1-0. Han smörpassade vid minst lika många tillfällen till sskare.... samt att han i powerplay vid flera tillfällen vände tillbaka i egen zon, åkte oattakerad bakom buren och ställde sig, för att sen ta fart och göra om samma procedur. Pinsamt pinsamt så buades det från håll i hallen när han annonserades som bästa spelare, oförlåtligt från dem rötäggen som gjorde det, men det var jäkligt märkligt. Ungefär som om juryn somnat av det pinsamma lhc spelet och sen vaknat till slutsignal och tänk - oj, vem ska vi välja nu? Ja, vi tar en av stjärnorna så blir det inte fel.... Jo, det blev faktiskt lite fel.

Men jag väntar mig mera av honom. Liksom av Musse som är en jäkligt vass kille, det vet vi ju. Men han har inte alls lyckats. 8 matcher och en notorisk målskytt som han ska naturligtvis ha satt åtminståne 1 balja på dem matcherna. Men alla går det naturligtvis troll för.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Hen-rink: Ärligt talat, vilka av 2-miljonerslirarna anser du vara stjärnor? Inte Mertzig väl, i så fall torde majoriteten av ES-backarna vara stjärnor trots klart lägre prislapp.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: Grejen är att det nog inte bara blir pengar som kommer in, som de skriver i Aftonblaskan så är de grymt profesionella, vilket jag tror kommer att innebära att hela organisationen kommer att byggas upp eller om från grunden.

Man kan ju tycka att det är lite trist med pengar och hela den här biten, samtidigt är det en rätt rolig tanke att utländska seriösa ägare intresserar sig för ES. Man satsar på hockey i sverige och inte någon annanstans. Det kan också få det possitiva att ES blir mer attraktivt för transatlanter, och på sikt kanske vi kan närma oss NHL också. Nu är det ju en kittlande tanke med bismak då vi kommersialiserar sporten helt om det är dit vi vill gå. Men i alla fall. Men som du säger, det är inte bara att köpa ett lag för framgång, och ES håller så pass hög standard idag att det är svårt att köpa ihop ett lag tom med världens alla bästa spelare och tro att man ska ta guldet för det. Men jag är kluven, å ena sidan vill man ju ha klubben genuin, jobba för att få upp juniorer och hela den här biten, samtidigt som om vi inte lockar stjärnor med löner som bevisligen vi gjort i år, samt lockar utlänningar som inte vi kan beskyllas för, men som modo t.ex. - ja, då sticker de våra till tyskland eller nån annan b-nation för pengarna. När jag går på hockey så vill jag ju se BRA hockey, och ja... fan vad det är svårt det där egentligen. Det var lättare när man låg i 2:an och inte behövde bry sig om de stora grabbarna.... :-)
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: på tal om juniorer - jag startade just en ny tråd, vill gärna se ett inlägg från dig!
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Hen-rink: Med fantasier menar jag just tanken på at etablera sig i elitserien, pengarna tvivlar jag inte en sekund på att de får. Fast inom ett par år kanske pengarna ger resultat i form av ett lag av ES-klass och då får vi ju något nytt att ondgöra oss över ; )

Jag är för övrigt grymt imponerad av att Norrbottens TV-puckare har tagit sig till final och slagit bl.a. bästigaste plantskolan Ångermanland och den på riktigt ännu bästigare plantskolan Göteborg samt de små warulfvarna från Värmland. Inte kunde jag tro det när våra b-jun som då bara kört ett par träningar ihop och som till stor del bestod av spelare som bara är ett år äldre än TV-puckarna slog TV-puckarna med 19-2 under försäsongen.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: Nja, jag tror inte de är så mycket fantasier över det hela. Det är liksom inte någon lycksökande miljonär som alltid gillat hockey men varit för fet själv för att spela det handlar om utan en miljadär snubbe med ett investbolag (Anschutz ) som satsar fullt ut. Det handlar inte bara om penga invest i sverige, utan om en grym prestige för dem. De misslyckas inte bara helt enkelt. Är rädd för att dem inte kommer stoppa förrän de har lyckats. Men frågan är om de är bra nog i år för att gå upp? Nja det är en annan fråga. De ser visserligen starka ut så man vet aldrig. Ser bara inget elitlag som ska behöva ge efter för Bajen. Även som sagt för fansen och publiksporten så vore det rätt kul med just hammarby som klubb i eliten. Men frågan till vilket pris. Ja den frågan ställer sig nog Mr. Anschutz själv, jag är rädd att det får kosta vad det kosta vill.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Hen-rink: Bajens planer är än så länge bara fantasier och vi får hoppas att så förblir. Jag tror nog att såväl SAIK som Löven har en bättre chans än bajarna, fast frågan är om Lövens ekonomi är tillräckligt bra. SAIK har iaf 4,5 miljoner eller något sådant i eget kapital vilket får anses som extremt bra för en allsbvensk klubb.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Paddan: Ser man till enbart förlängningen så vann vi rättvist, ser man till vad lagen presterade när respektive lag hade pucken så hade nog tikarna ett försprång. Fast sen förtjänar de minuspoäng för grisandet när de inte hade pucken så att de inte fick åka hem med 3 pinnar är inte mer än rätt.

Extremt lojt på sina håll i LHF-truppen. Som om de inte ens hade tänkt försöka bry sig om att vinna matchen. Trots det lyckades vi få med oss 2 poäng, tack och lov.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Albert Hall: Godmorgon Albert, när du nu vaknar. Skadelistan fylls på ytterligare. Husse är skadad igen, nu när den förra skadan precis hunnit läka har han blivit ledbandsskadad : (
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Paddan: hörru modoiten, hur ser det ut för laget? Verkar vara blandade bergodalbaner för er. Såg er när ni var på besök här nere, då imponerade ni inte direkt... Tror ni skrinnade ut på isen för att föra matchen, sen smällde det 2 gånger innan man hade armbågat sig färdigt till sin ståplats och sen var matchen över. Sånt kan ju hända alla i o för sig. Förövrigt var det rätt mycket modo folk på matchen, hade smugit sig in ett gäng medelålders på "fel" läktare med modo halsdukar till och med... :-) Hemskt sympatiska så de är välkommna tillbaka upp på läktaren, var roligare att snacka med än de flesta hemma supportrar emellanåt, och de verkade trivas trots dåligt spel, stannade kvar alla 3 perioder trots at de insåg sitt misstag faktiskt. Mera sånt, man blir lycklig och får kontraster till dödsmisshandlar och annat jävla trams runt om i sverige. De ville köpa Sandberg av oss för övrigt.. .-) Han var som vanligt grym i kassen.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Dysso: jao, det var det jag försökte förklara i mitt låååååånga inlägg som finns nedan någonstans. Från det ena till det andra, har du sett HV nånting i år, hur ser vår gamle norrbagge skröder ut efter comebacken? Såg att han pytsade nån härromdagen. Märkligt men kul hur han blommade ut i HV efter att ha varit mediåker hos oss. Vi är väl en plantskola kanske... kolla bara på Uffe Söderström vad han gjorde när han lämnade oss för FBK... Eller Mange Johansson som Tommy flaskbotten fult tog med sig till frölunda när han lämnade Linköping.. Mange gick och blev en av sveriges bästa backar... Jag ser ett oroligt mönster helt plötsligt... ajaj... :-)
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Paddan: Nej, nu är det väl bäst att inte uppmuntra till sånt beteende som Kicks och såna med bredband brukar syssla med. Alltså att sitta uppe halva nätterna och skriva inlägg. Vore väl faktiskt bättre för alla ifall jag gick och lade mig och nyktrade till...
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Dysso: Hahaha, hoppas bara att du inte har för högt ställda förvätningar så att det bllr en Krutov av det hela.
Hoppas självklart också på att du kommer att köra vår ismaskin, utan perfekt is Inge Liv, eller hur man nu säger...
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Hen-rink:

Förstår inte varför det skulle ställa Linköping i annan dager...
"Köpelag" nr 1 är och förblir MIF, vad som än händer. =)
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Paddan:

Jag kan både köra taktik, målvaktsträning och fylla på vattenflaskorna åt er .. Taktiken tänkte jag du skulle ta, bara snacka på i högt tempo så blir dom så förvirrade att motståndarna inte hajar nåt .. Massor med mål, framåt får man hoppas. =)
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: Ett lästips som kanske ställer KÖPElag i en annan dager och till och med kan få media att släppa Linköping framöver... www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,213766,00.html
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Dysso: Åhfan, är det så enklet! Jomenvisst, min ortsbefokning brukar som avkoppling köra Tour de France utan uppehåll. Men det är klart, då saknar man ju Roberto Vacchis falsettröst...
Men, det är klart, någon måste ju också sköta de taktiska dispositionerna. Hmm, den där Boork har jag hört mycket om, kanske....
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Paddan:

Med tanke på vicken kondis ortsbefolkning måste ha, för att inte tala om benmuskler... Varför inte satsa på ett lokalt håkilag?
Räcker ju med en femma, dom orkar la köra i 20x3 min utan stopp? Du behöver bara köpa in lite skridskor, klubbor och hjälmar så har du ett elitserielag!
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Dysso: Jomenvisst. man tycker att jag borde kunna få lite hedersbetygelser, men det enda de säger är: "Nu j-lar är det bäst du betalar din interneträkning annars...." ;)
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Kicks: Måste ju höra lite, hur var matchen? Vann ni rättvist efter förlängningen, eller borde något av lagen, sett till matchen som helhet, avgjort matchen innan slutsignalen?
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Paddan:

Får hoppas att cyklisterna inte däckar före dig bara... =)
Föresten borde du väl få något pris för det du gör för folkhälsan, där snackar vi inte att cykla till och från jobbet, där snackar vi ett antal hundra mil om dagen. ;)
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Hälge: Kan ju säga godnatt till dig än fast du verkat gått och nannat redan. Fan. här sitter man och har nog svårt att hålla fingrarna fast förankrade på tangenterna och så har folk redan gått och lagt sig. Vad är det för fason egentligen, förlåt igenkligen?
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: Ja de sköter sig bra. Östergötland gick det inte lika bra för dock. målet var att ta sig vidare från gruppen, men det sket sig liksom. Synd, ett bra lag med några mycket intressanta killar, 14 av dem är från LHC för övrigt. Hade varit kul att se finalen på plats imorgon, men det är förflyttat till Norrköping då det hägrar andra saker här i stan, något som jag också prioriterar - Leksand kommer på besök! Ska bli skoj, hoppas det kommer en massa dalmasar och utomleksingar till hallen. Jag vet att det finns en hel drös här i stan bara, så det lär det nog bli. Nån buss eller två kommer från leksand också. Alltid god stämmning med leksingarna. Får hoppas på en lika god match bara. Har satsat min heder och mindre betydelsefulla pengar på att Tim Eriksson ska bli årets rookie i elitserien, hoppas det är dags för honom redan i morgon att blomma ut innan tåget går. Har ni någon aspirant i Luleå?
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Hälge: Nattinatti. Fast det är väl du som är ugglan? Ugglan i "Från A till Ö", ellervaddetnuhette, hette väl som du heter på HS, men han hette det nog med e.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: Jajamen, en sann SadoMooDooist är jag och en stolt sådan. Men självklart strävar jag efter en bredbandsuppkoppling. Det sägs att de ska börja ansluta Bjästa till resten av världen nästa år, så innan år 2100 torde jag väl ha bredband!
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Hen-rink: Det gör inget om ni arrangerar det, det viktiga för hockeyn i länet är ju resultaten för respektive lag. Norrbottens TV-puckare gör vad de ska, något annat kan man ju inte säga med tanke på att de spelar final på söndag.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: Han är ju som han är..:-)

Godnatt med er nattugglor !
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Hälge: Tänkte väl det, modemandet blir ju såväl segt som kostsamt om man gör det mycket och ofta, för att inte tala om hur jobbigt det blir för ortsbefolkningen. Fast Paddan är ju förstås SadoMooDooist och tänker nog inte på att hans ortsbefolkning kanske lider utan tror att de njuter av det ; )
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Hen-rink: Att arenanamnet såldes ut beror på att kommunen inte bekostade VIP-loger och restaurang i samband med renoveringen, pengarna till det fick vi fixa på egen hand. Pengarna från Coop gick alltså uteslutande till bygget, och i gengäld har de arenanamnet i 10 år. Den vanliga sponsringen från Coop var redan grejad inför den kommande säsongen när utförsäljningen av arenanamnet blev aktuell. Visst är det trist att Delfinen inte får heta Delfinen längre, men om LHF å andra sidan envist hade hållit fast vi att arenan skulle heta Delfinen i all tid och evighet skulle föreningen förmodligen inte ha fått ihop de pengar som krävdes, och det handlar ju om rätt mycket pengar, och varit tvungna att avstå från VIP-loger och restaurang med alla intäkter till föreningen som det innebär. Så tjurskalliga är inte ens vi norrbottningar.

Din berättelse om LHC var intressant, tack för den.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: Nää, här i storstan sitter iaf jag med bredband.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Hälge: Så alla sitter med modem i Timrå? Kanske dags att propagera för bredband år folket dårå, annars är det bara Sundsvall som kan producera egna produkter i framtiden ju, och det vill ni väl inte? Eller är det, precis som i fallet BIK vs LHF, så att supportrarna till det allsvenska laget tar betydligt hårdare på es-lagets framgångar än vice versa?
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Som ett tillägg till förra vill jag bara poängtera och konstatera att det inte är en tillfällighet att Linköping & Östergötland har fått arrangera TV-Pucken 3 år i rad.
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: Nejdå, det kommer i varje fall att finnas en illvillig stackare som fortfarande sitter kvar och tjurhåller på sitt modem. För "jag vet vad jag har men jag vet inte vad jag får".
Å andra sidan kan det hända att Paddan tröttnar på Bjästa och då är orten illa ute ;)

Jo, hela min ortsbefolkning är nu nominerade till Årets Viktväktare!
Kommentera

Sv: LHF-TIK
Lulekickan: Ja, känns märkligt med coop arena. Var det illa med sponsorpengar, eller vad är det som utlöste det hela? Delfinen är delfinen, precis som stångebro alltid blir stångebro oavsett om något så galet som var på tal ryktesvägen för nåt år sen att den skulle döpas om till kexchoklad eller cloetta. Lite av att sälja sin själ, vilket jag tycker att en del klubbar har gjort, nu även Luleå. Sen är det givetvis en balansgång för vad integriteten är värd kontra vilka pengar som behövs för en satsning, ungdomsverksamhet, etc. Och det är ju svårt att bara se det negtivt när det kan bli en boost för intresset såsom för Lövbergs & Kinnarps.

Om jag ändå ska kommentera köpefrågan så tycker jag ödmjukheten finns bland de flesta här, man satsar trots allt långsiktigt för att bli en etablerad storklubb, för att få igång ett tidigare ganska dött hockey östergötland. Du får också tänka på att denna stad suktat efter sportslig identitet efter t.ex. skitfotboll och mindervärdskomplex mot norrköpings IFK, samt vita hästen på den tiden de var stora. LHC är egentligen en saga om man sätter sig in, en mediåker klubb som länge legat i 2:an och harvat, sen kom en Mr. Mike Helber från staterna och gifte sig med kirunasyrran till Nilema, och började lira i Linköping. Han är helgonförklarad här och har harvat upp klubben under hela nittiotalet upp i eliten. Mr Mike slutade nu och är som kanske bekant klubbdirektör. Klubben har skötts väldigt gott hela vägen från en liten förening till stor, och jämföra med MIF o Percy är orättvist. Klubben tog sig inte upp i eliten med plånboken utan med hjärta och fighting spirit. Trogna killar som Mange J (nu frölunda, Nilema, Söderström (skyttekungen i fbk), gick ifrån oss när vi kom ut i rampljuset men inte riktigt kunde prestera. Man förstår dem, bra lirare som ville vidare. Klubben gjorde ett misstag och trodde efter att man varit överlägsen ett par år irad i allsvenskan att det skulle hålla med de gamla killarna och vägrade värva en massa nytt. Nej - grabbarna som lyft klubben och tagit Linköping till eliten skulle få chansen och äran att lira där också. Denna sportsliga ödmjukhet fick resultatet att MR. Fagerlund suckade att Linköping var en skam för elitserien. Detta efter att Linköping på ett barnsligt sett ville roa publiken med klapp klapp hockey och skrinnade i 180 frammåt även på borta is. Vi var för naiva, blev strykgosse och åkte ur. Plakaten skrevs redan samma kväll. Vi ska tillbaka! Några bra lirare värvades och vi tog oss tillbaka direkt året efter. Klubben valde att värva ett antal bra spelare för att hålla kvar klubben i eliten, inte satsa för fullt direkt, nej en sak i taget. Klubben sade öppet att det var hänga kvar som gällde och slutspel inte förrän året efter. Vi hängde kvar som bekant och nu togs nästa steg, en större satsning på lång sikt. TJ och grabbarna värvades, de flesta på långa kontrakt för att vara med under dessa år och bygga ett stabilt topplag. Det handlar inte om att ta SM guld i år, det handlar att bygga ett intresse för hockeyn i området, det handlar om ungdomsverksamhet, köra hockey gymnasium, etc. Detta lyckas man inte med om man inte har ett stabilt ES lag. Klubben har fått en massa sponsorpengar, mycket tack vare Mård, ordförande, som är en näringslivskille med mycket kontakter. Men också mycket tack vare Fredrik J, squashkillen ni kanske känner till, som gjort ett grymt bra PR och marknadsjobb i klubben. Bakom stjärnorna på isen finns en stab med klubbkänsla och hjärta som varit med länge och jobbat hårt för att få uppleva det vi ser idag. Det handlar inte om en Percy klubb.

Vi som stått i hallen och sett div. 2 spel när ni såg ES, vi är lika tacksamma för en fantastiskt fint skött klubb, och tacksam till staden som stöttat klubben. Och sist men inte minst tacksamma till Mikes fru som fick honom att bosätta sig i sverige...

Jag hoppas därmed att jag kanske gett en lite annolunda bild av köpelaget och förmedlat den känsla som de flesta av oss Lhc anhängare känner. Sedan kan jag faktiskt försvara en och annan som frustrerat slänger ur sig tasktigheter, det är frustrerande ibland när människor i media trakaserar och ger en ful bild för att få rubriker, och lika jobbigt att höra andra som blint köper medias förmedlade bild. Som jag ser det kunde man målat upp en solskens historia om laget likagärna, och vi kunde haft en trevligare stämmning runt ikring.

Tackar för ordet.
Kommentera

136446 · »