Luleå HF

115877 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1104470

Sv: Kvällens match

Metal Guru:

En pepparkaka är aldrig fel...men eftersom det är du som bjuder vet man ju inte vad det är för jävla hopkok, trots att det ser ut om pepparkakor :-)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kvällens match

OK, Et tu Brute:
Jag ska prata klarspråk:

Kvällspressen tycker att HV-Linköping är ett "E4-Derby". Det tycker jag är ett av de larvigaste påfunden i svensk hockey-retorik, framför allt när E4:an ser ut som den gör, och slingrar sig genom landet förbi i princip alla upptänkliga ES-orter.
Hockeylagen HV och Linköping ligger så nära varandra att en sådan match är ett prakt-derby ändå, utan något konstlat påklistrat ovanpå.

I ett försök till ironisk touch vänder jag på begreppet "E4-Derby", och använder det i den mest absurda formen - det är runt 140 mil mellan städerna Leleå/Ängelholm, vilket är ett rejält avstånd i långsmala Sverige.

Jag har alltså aldrig funderat i banorna E4, E6 och E20-derby. Jag hävdar inte heller att Rögle/Ängelholm använts av någon kvällspress i sammanhanget E4-derby.
Men jag tycker att det vore rätt kul om de nappade på mitt förslag. Då skulle jag läsa Aftonbladet med ett brett leende...

Behöver jag förtydliga mig ytterligare?
Vågar du ta en pepparkaka nu?

Kommentera