Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1520281

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Skitkul att Asplöven fick en fribiljett till Allsvenskan.

Som norrbottning tycker man det är roligt i största allmänhet, men i synnerhet när man är från Luleå eftersom det innebär en chans att etablera ett samarbete mellan Luleå Hockey och Asplöven. Det fungerade ju ... sådär med Piteå och tidigare Boden och de andra klubbarna långt från kysten är ju som de är. Men Asplöven kan få låna in "nära elitserien"-folk från oss; speciellt bra för att ge spelchans för junsiar från oss som slipper sitta bänk eller läktare alternativt skickas ned i Sydbotten för istid.

Asplöven som tog allsvensk plats utan att ens ha spelat sig dit påstods ju bli strykpojke men vad händer?

De börjar förstås med att torska snabbt borta mot Bofors. Sedan har de tappat en ledning med 0-1 borta mot Öret med 13 minuter kvar till förlust 3-2. 

Men: de slog Karlskrona.

Och: De spöade Leksand hemma med 4-2!

Och nyss spöade de Malmö hemma med 1-0!

Nu ligger Asplöven på plats 7 - den, som innebär chans att kvala till Elitserien, om de är kvar där vid serieslut! Nå, det fixar de väl inte, men spöa Leksand och spöa Malmö! Vilket härligt gäng!

Vänta bara till 1 december. "Då kommer Djurgården till en allsvensk arena nära dig!"

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Ser att Frölunda drar 7 300 åskådare i snitt hemma nu. Senast Henke Lundquist spelade för Frölunda var publiksnittet 11 700 åskådare. Med 100 spänn vinst per åskådare skulle det betyda nästan en halv miljon extra i vinst per match - 2-3 miljoner per månad.

Nu blir det kanske inte SÅ många extra med Henke i laget men... och säkert en och annan sponsor som ramlar in extra också.

Min prognos är att det går jäkligt snabbt nu, väntar att Frölunda presenterar sin nye vakt vilken dag som helst.

Jag gillar ju vakter och måste erkänna att Henrik Lundquist är något överjävligt duktig. Med honom i laget växer Frölunda omedelbart till GLUD-favorit i mina ögon. Om han stannar hela säsongen förstås. Men jag tror inte på en säsonglång lockout, tack-och-lov.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: O mannberg med diving igen.
Kommentera