Luleå HF

115877 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1531198

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Huge:He he, jag som väldigt sällan kollar på sparkboll numera blev rätt imponerad av tempot på plastmattan. Det gröna fältets schack har verkligen dragit på i intensitet och båda lagen var någon sorts Barcelona light i fart och kortpassningsförmåga. 

Men Elfsborg starkare i första halvlek då man vaskade fram många chanser och några resulterade. 

Visst tusan är domarna biased och dömer dels som de tror är rätt dels som de tror att andra tror är rätt: och vissa tar sig definitivt rätten att "hjälpa" domarna.

Nåja. Nu är Elfsborg på samma poäng och samma målskillnad som Malmö i pole position och har dessutom ett kanske mindre svårt program de två sista matcherna.

Nå, skit samma. I morgon har vi i Luleå Timrå borta. Då jäklar!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Nu får sparkbollen vara för det vankas Riktig Hockey! Hela fem matcher med nedsläpp om 2,40 mellan

Timrå-LULEÅ
MooDoo-Warulfven
Röglarna-Pölsan
Lakers-Schtaan
Pungen-HV-71

Köplustan lirade ju tidigare mot Gnaget och rullade vid 3-3 iväg till 3-6 vinst på sista tio. Tydligen bra insats av NHL-proffset Stålberg i samverkan med Dicken Axelsson. Till saken hör att Köplustan tog in Stålberg för att "ersättade" skadade Dicken. Så mycket för Köplustans sanningar, men de trodde ju ingen på ändå. Det som förvånar är att man inte redan tagit in Lundquist, men ramlar man under ett eller två streck lär han snabbt komma in.

Kan bli en del intressanta matcher här ikväll. Pungen-HV är alltid intensivt och även när HV är bättre brukar Pungen vilja vinna mer, vi får se. Schtaan har ju hackat lite på sistone och Lakers kämpar ju förtvivlat för att hänga på ovanstrecklagen. Röglarna har samma läge som Lakers, och Pölsan är också lite av i en formgrop. När det gäller den fjärde matchen håller man ju alltid på Warulfvens motståndare men MooDoo har ju gått sämst av alla lag på senare tid, pga vaktproblem? Men de där matcherna är ju ändå bara komplement. Det som i första hand gäller idag är Luleå Hockey...

MOT TIMRÅ!

Timrå är ju laget som ingen vet var man har längre, typ. För några år sedan lyckades de utmärkt väl med Timråhockeyn som består i att en snabb vinge åker ned efter sargen, till synes som ett lämpligt offer att låsa fast nere i hörnet. Men när vederbörande närmade sig den förlängda mållinjen slog han ett hårt pass ämnat att passera 1-2 meter framför mål. Och eftersom alla timråiter visste det slängde de fram klubbor och kropp i de positionerna för att bli träffade av puck som då skulle studsa i mål. Elegenat nog studsade pucken inte sällan i mål efter att ha träffat någon av de motståndare som sökte blockera framåtkastande timråiter.

Det där "lirat" lyfte ju Timrå till ett av seriens mest lyckade lag men till slut visste ju folk vad som väntade och numera är Timrå lite enklare att ha att göra med. 

Men fortfarande är de oberäkneliga och den hockey man presterar blir av typen Hoppla-Hockey, dvs chansar hit och dit, slår gärna fyra blindpass för att ett femte ska gå fram och pucken får gärna studsa mot mål efter att ha träffat vadsomhelst på en timråit. Men man har lämnat sargen något och kör nu mer central Hoppla-Hockey.

Det där är lurigt. Motståndarna kan vaggas in i tron att de fixar väl vad som helst bättre än Timrå, men glömmer att för en Timråit är Hoppla-Hockey naturligt och framför allt blir det något av ett lotteri, med följden att ibland får Timrå stryk men i random matcher vinner man.

Dock är man nu något pressade och fightas nere bland strecken med ett något desperat hopp om att komma bättre än så. I detta nu skulle det väl vara Köplustan som kan erbjuda en räddningsplanka. Lite trist, kan man tycka, att Zäta bor nere i Zürich och lirar för ZUG nu när det är lockout i NHL. I detta läge hade Timrå knappast tvekat att skita i vad Farbror Warulfven hävdar utan plockat in Zäta om de kunde, men tydligen kostade det för mycket, med tanke på de dyra försäkringspengar som gäller om man spelar i Sverige. Det betyder inte att ZUG är rikare, men eländes nog är det tydligen så att försäkringarna är billigare i Schweiz. Jäkla ordning. Nå, när Timrå var på fallrepet efter återkomsten till Elitserien för några år sedan räddades de just av Zäta som slog igenom och bar laget på sina axlar innan han drog till NHL och blev stjärna. Så de får nog nöja sig och tacka för det.

Luleå spelar nu nummer tre av fyra bortamatcher i rad och resultaten i denna road trip är än så länge över förväntan: Tre poäng mot HV och sedan två poäng mot Pölsan är imponerande insatser. Dessutom ett bra Luleå som är jävligt svåra att måla på och mot Pölsan kom ju Klasen loss framåt och speciellt hans lyckade insatser i PP var mycket efterlängtade.

Hittills har Luleå lirat ett antal förlängningar och straffslag och tagit bonuspinnen i alla. Imponerande med en uppsättning straffskyttar som Jakobs, Klasen och Hiros i kombination med våra duktiga vakter. 

I förhand kunde man tänka att HV och Pölsan skulle vara halvomöjliga medan Timrå skulle bjuda enklare motstånd. Men det är inte alls säkert. Dels är Hoppla-Hockeyn ägnat att förvirra vem som helst, dels har Timrå lyckats utmärkt på sistone och är möjligen på väg att kravla sig ur träsket under strecket framöver. Senaste fem matcherna har man tagit tredje bäst med pinnar i serien och senast spöade man Schtaan borta med 1-3 vilket imponerar. 

Men...jag tycker att vi vinner den här matchen.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Wish us l u c. k  , mot U Now who!!

Warulfven e warulfven.

Ni tar extrapinnen, på straff!

Kommentera