Luleå HF

115859 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1538846

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tyvärr har JG fått magsjuka och kommer inte vakta målet imorrn :(. Därmed försvann chansen på det officiella rekordet, trist.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Salcin: Oj! Tala om missflyt. Men nu inträffar alltså det vi tidigare hade uppe teoretiskt: Det kan hända att David Rautio i morgon mot Timrå sätter nytt Elitserierekord i att hålla nollan. Och - att JG slår det rekordet när han blir magfrisk.

Poängen är ju den att i NHL och andra länder räknas, för hållen nolla, även om man stått över match. Det är bara antal minuter man haft spaden utan att släppa in mål som räknas. Och anledningen till att man inte ändrat ännu i Sverige är väl bara att ingen tänkt på det. Thomas Östlunds förra rekord är ju tjugo år gammalt och var inte så ofta på tapeten.

Det vi nu kallar "inofficiella rekord" är framtidens officiella. En invändning kan vara att "folk kan ju ha hållt nollan många timmar i sträck men ej noterats då de stod över matcher".

Men, allvarligt talat: hur troligt är det? Förr i världen stod vanligen en vakt varje match och dessutom släppte man in många fler mål. En målvakt som höll nollan skulle knappast ha stått över. Den förste vakt som faktiskt kunde hålla nollor var Jarmo Myllys och ett tag stod han väl för hälften av alla nollor i elitserien över alla tider eller något sådant.

Vi får nog acceptera faktum: i detta nu har Luleå två målvakter som båda har chans att sätta rekord för hållen nolla för Elitserien under alla tider!

Vi har TVÅ sådana målvakter!

Samtidigt!

Och deras nollor är fortfarande öppna!

Tala om unikt försvarsspel och jättefina vakter i vårt lag:-)

Kommentera