Luleå HF

115863 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1558870

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
zigge och Icing-Ove: Heders, grabbar! Hela Sverige kommer att applådera när ni binder upp svansen på den hiskeliga Warulfven! Fixar ni det i kvarten blir det roliga semifinaler; annars fan kommer Ulfven att förståra hela slutspelet och ta sig till final "som vanligt". Tror jag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Lägg ned skitturneringarna!

En gång i världen fanns det någon turnering per säsong - typ Izvestia - där Tre Kronor kunde testas innan VM. I det lag som prövades ingick i princip alla som kunde tänkas spela VM senare. Det var en ära att få bli uttagen och det krävdes brytna ben för att någon skulle tacka nej.

Sedan har det hänt saker.

För det första har alla spelare försvunnit. Numera har vi ju 50-100 av de bästa spelarna borta från landet och det innebär att det "Tre Kronor" som tas ut inte är A-laget, inte ens B-laget, snarast E-laget typ. Det betyder förstås att det numera är meningslöst för att spela ihop ett landslag. 

Men vad värre är, är att förbunden i några länder kommit på att köra flera sådana där meningslösa turneringar. Man bryter de nationella ligorna för att lira turneringar som alla skiter i. Till att börja med saknas alla de bästa spelarna, vidare tackar många uttagna nej eftersom de vet att det är meningslösa jippon. Ingen publik, ingen intresserar sig. 

Enda anledningen till att larvet inte redan lagts ned är att de enskilda nationsförbunden plockar ut vinster som de sedan använder för egna behov, t ex representationsmiddagar. 

De går förstås i förlust, igenkligen. Men än så länge har de lyckats luta TV-kanaler att sämnda skiten med följd att det är reklamnissar som betalar det hela. Till dess att de upptäcker att det inte längre finns några tittare.

Nu pågår eländet tydligen nere i Malmö. Media har uppmärksammat att Asplöven mot Malmö drog 10 000 åskådare medan Sverige-Tjeckien bara det halva. Visserligen var det gratis entré på den förstnämnda, men ändå. Ingen bryr sig alltså. 

Förbundet är för eländigt. Häromåret hittade de ju på att en familj som ville se en VM-landskamp var tvungen satsa >10 000 för matchpaket och hotellkostnader. För att se en landskamp!

Mygod, de där nissarna har inte så mycket mellan öronen.

Vad innebär det då för den nationella Elitserien?

Att drygt tre veckor töms på riktigt hockey. En sammanlagd tid där man utan vidare skulle kunnat lira 9-10 matcher i Elitserien i stället.

Just nu kör vi 55 matcher för de tolv lagen. Det är ju ett vidrigt påhitt att man ska köra fem matcher mellan varje lag. Fyra matcher - 2 hemma, 2 borta - är förstås det enda rätta, men alla vet ju att det här eländet är en följd av Warulfvens mygel att hävda veto för att stoppa förändringar.

Anta att man gick ned till 4 matcher mot varje annat lag. Samt utvidgade serier till 16 lag. Då skulle Elitserien bestå av sammanlagt 15x4=60 matcher och det skulle man förstås enkelt hinna med när man frigjorde tid genom att skrota låtsaslandslagsturneringarna.

16 lag...

Vad skulle det innebära?

Till att börja med kan man knappast ändra på slutspel för de åtta bästa lagen. Det är ju en förståelig och vettig ordning.

Men man skulle behöva göra om kvalköret något. Jag kan tänka mig att lag 15 och lag 16 automatiskt flyttar ned i Allsvenskan. Medan lag 11-14 får spela kvalserie med lag 3-6 från Allsvenskan om två platser i nästa års Elitserie (lag 1-2 från Allsvenskan flyttas automatiskt upp).

Då får vi dels den rättvisa att de som är vidrigt usla i Elitserien med automatik flyttas ned samt att de som gått bäst under Allsvenskan flyttas upp.

Dessutom får vi behålla den spännande kvalserien nu med 8 lag som spelar 2x7=14 matcher om två platser i nästa års elitserie.

D v s hela FYRA lag har chans att gå från Allsvenskan till Elitserien. Och fortsatt som tidigare de 10 bästa lagen i Elitserien är garanterade plats i nästa års Elitserie.

Det ovanstående är alltså något som alla borde vilja ha men vad talar emot? pengar, förstås. Som det nu är får väl lagen i Elitserien 25-30 meloner var för TV-rättigheterna men skulle få mindre om man delade på 16 isf 12 lag. Och det är naturligtvis skälet för varför det inte redan genomförts. Men för tusan, kör nu! Det drabbar alla lika, men det ger en mer intressant hockey och det ökade intresset kan öka pengarna förstås. Plus att det blir fem ytterligare matcher att dra in pengar på...

Kommentera