Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1566474

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Det smågrämer mig att vi var så nära tre pinnar mot Warulfven i lördags utan att kunna knyta till säcken. Hade vi tagit de 3p vi låg inne med i slutet av treje skulle andra-tredje platsen i serien idag varit Luleås och HVs. 

Och hade vi tagit 2p hade HV varit klara för plats 2-3 medan vi haft utmärkta möjligheter hänga på eftersom vi skulle legat 2 poäng och 4 mål före Warulfven.

Så nära, och så långt ifrån.

Nå! Det är bara att bryta ihop och komma igen!

I morgon spelas sista omgången.

Tar vi tre poäng mot HV passerar vi HV i tabellen men det lär också Warulfven göra eftersom de säkert tar tre poäng av Rögle: Vilket lag av Luleå och Warulfven som i så fall slutar högst bestäms av målskillnad: vi måste vinna med fler mål än Ulfven för att ta plats 2.

Om vi INTE tar 3 poäng mot HV kommer vi fyra (jag förutsätter att Ulfven tar nödvändiga pinnar av Rögle).

Så, antingen är vi fjärde lag och får det lag som blir över. Vilket säkert blir Pungen.

Jag räknar med att det blir Pungen för oss i kvarten. 

Men Rönken och Bulan måsre förstås förbereda sig för att de kan få välja lag, om de spöar HV på tre perioder. Även om det väl sannolikt inte sker, men förberedda måste de vara.

Vad kan man då säga om lagen?

Pungen
Vi har haft mycket lätt för Pungen i år. Luleå tycks opassa Pungen något för jävligt och det måste gräma Pungarne: Hade de haft vår stats mot dem skull de varit tvåa i serien. Så visst känns Pungen möjlig. Men samtidigt har de en vinnarlina och nu är också Weinhandl tillbaka samt har de Swinging Oberäknelige Melin... Nå, får vi Pungen ska v göra vårt bästa och har god chans att lyckas. Men får vi välja, väljer vi ett enklare lag.

Köplustan
Också ett lag vi haft rätt lätt för i år. Och troligen det vi skulle sikta på. En viss varning för att de kommer att bli svåra i Skandal-I-Analium, med sina kreativa matchklockor. Men Lustan borde vi definitivt ta.

MooDoo
Ja, vem fan vet? MooDoo har ju opassat oss utav helvitte under året. Det är ju ett lag man absolut INTE vill möta. Igenkligen. Men efter senaste uppehållet har de ju varit riktigt usla, faktiskt sämst i serien. Men det är säkert en list bara, klassisk MooDooism. Nej MooDoo känns som fjortisar. Se men inte röra.

Pölsan
Räknas ju bort förstås eftersom man utgår från att Schtaan väljer Pölsan. Men en liten chans finns kanske. Om nu Schtaan skulle gå på MooDoos formgrop och de nämare resorna till Övik. Samt att alla har för sig att det kanske är bäst att inte väcka den Pölsa som sover. Men jag skulle inte ha något emot årets Pölsa.  

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Frågan är ju hur man skall göra taktiskt sett när man väljer, jag skulle kanske titta lite mer på vad dom andra lagen får för motståndare om vi skulle välja före. Många av dom andra top4 har ju haft problem med LHC medans vi har haft lätt. Om vi skulle få välja mellan LHC och FHC så skall vi nog ta FHC bara för att ge motståndarna en "svårare" matchserie. Frågan om man bara stirrar sig blind på kvarten och sen får det gå som det går. Jag tycker man skall försöka tänka ett steg till, det är bara guldet vi går för, då skall vi ju försöka spela ut dom andra mot varandra och sen spela hem vårt eget.
Kommentera