Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1570275

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jaha, då uppdaterar vi läget efter tre ronder:

Skellefteå-Pölsan   3-0
Warulfven-MooDoo 3-0
Luleå-Köplustan     2-1
HV-Pungen           1-2

Ska man tippa slutresultat av kvartsfinalerna har det svängt en del från igår. Min prognos är följande:

Skellefteå-Pölsan     98% -   2%
Warulfven-MooDoo   92% -   8%
Luleå-Köplustan 2-1  80% - 20%
HV-Pungen 1-2        35% - 65%

Yes, jag tror att Pungen tagit kommandot där nere nu men HV har inte så dåliga chanser att fortfarande ta det trots allt.

Hade ju 30% chans för Köplustan efter matchen i fredags men nu krymper deras möjligheter. Kanske 20% är för högt räknat t o m. Men uträknade är de inte.

När det gäller MooDoo tror jag fortfarande att de borde kunna slå Warulfven, egentligen, men nu vid 3-0 underläge blir det riktigt svårt. 1/10? Nej, inte så stor chans. 1/20? Ja, kanske t o m lite högre. 

Pölsans chans 1/50? Ja, någon chans har de väl. Hela Skellefteå kanske är inkuberade med mässling?

Det betyder alltså att det nu hoppar upp till 75% chans - eller man ska kanske säga risk - att det blir Warulfven-Luleå i semifinal. Det känns rätt tufft, faktiskt. Om jag ser framför mig det spel vi lirat mot Köplustan kan vi nog göra liknande mot Warulfven med en skillnad: de kommer aldrig att tillåta oss stå framför Salak på det vis vi fått stå framför Köplustavakten för att skymma, styra och ta returer. Och...vad har vi då? Skönt ändå att det lossnat i PP men allvarligt talat: utan tillstånd framför Salak, hur fungerar vårt PP då? Rysa, rysa.

Allvarligt talat: en eventuell final mot Schtaan eller för den delen Pungen eller HV är säkert en enklare uppgift för oss än en semi mot Ulfven, tyvärr. Så känns det.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:känns som om hv går till 7 matcher såvida de inte viker ned sig totalt
Kommentera