Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1570283

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:känns som om hv går till 7 matcher såvida de inte viker ned sig totalt
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jesper Jonsson: Kollade upp statsen på hockeyligan, Totalt mellan i Elitserien har vi 33 vinster för Pungen, 41 för HV och 6 oavgjorda. Men första åren var ju Pungen ett sådant där lag som gick upp och ramlade ur och så. Tittar vi på senaste 9 säsongerna då Pungen etablerat sig bättre har vi 24 vinster för Pungen mot 26 för HV. Rätt jämnt dem emellan alltså och då vet vi ju att HV vunnit elitserien typ vartannat år under senaste decenniet medan Pungen haft lite blygsammare placeringar.

Jag håller med om att det finns en chans/risk att HV viker ned sig nu. Laget är ju ålderstiget och de tidigare så fantastiska backuppsättningarna börjar ju bli rundningsmärken. Och när Pungen fått blodad tand...

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jesper Jonsson: Jo, det där känns väldigt ovisst nu. Pungen har ju alltid haft en väldig vilja att vinna mot HV och går man igenom statistiken sedan Pungen gick upp i elitserien skulle jag gissa att Pungen har plus på HV, kanske t o m i Jönköping, och då ska man komma ihåg att HV under många år på 2000-talet abbonerat på 1-3 plats i landet. 

Sådan där derbykaraktär brukar ju kunna mildras med tiden efter nyhetens behag men det verkar som det lever kvar därenere i det s k E4-derbyt. För övrigt är avståndet Linköping 131 km medan avståndet Luleå-Skellefteå är 134 km. E4-derby överallt nästan. T o m när Redhawks kommer upp igen, om de nu gör det, blir det väl E4-derby för oss mot dem. 

Kommentera