Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1571800

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: JG gav mig svar på tal. Tar gärna det en kväll som detta. Två matchbollar, varför inte slå in den första i Fuskekyrka?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Luleå i semifinal, och mot hiskliga Warulfven. Nå, det har vi många dagar på oss att analysera.

Kvalserien lirar idag och når halvtiden. Efter dagens matcher leder Öret på 13p före Leksand på 12 p, och sedan ett hopp ned till Timrå på 6p. Timrå lirar dock hemma just nu mot Rögle - fast efter 7 minuter har Röhle 0-3. Vinner Rögle matchen har de också 6p dvs Öret och Leksand har då tagit ett järngrepp om elitserieplatserna.

Visst, det kan - och kommer nog att ändras - men lagen har ju riktigt bra läge nu. Ta t ex Öret - de har vunnit allöt, allt, allt förutom att de förlorade första matchen på straffar, borta mot Timrå. Känns som nästan klart att det spelas Elitseriehockey i Örebro nästa säong. Detsamma borde ju kunna sägas om Leksand, men vis av skadan - det laget kan vika ned sig när det nästan inte är möjligt - får vi bänta och se.

Undrar hur Wennergren - Leksandsrunkaren -känner det nu? Så snart han fått hybris har nemsis klippt till i nästa match där Leksand torskat big time. När kommer han med nästa Leksandsslick?

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Dags för dagens satsestetiska runda. Vilka semifinaler får vi?

Läget är att SAIK, Warulfven och Pungen nu är klara och det återstår att ta fram den fjärde deltagaren. Den kommer från kvartsfinalen Luleå-Fusklunda där Luleå nu har ledningen med 3-2 i matcher och Fusklunda måste alltså vinna båda de eventuellt återstående matcherna. 

Hur stor är chansen att vända ett 2-3 underläge?

Jag undersökte tio senaste slutspelen och fann att läget uppkommit vid 34 tillfällen och i 26 av dessa hade det lag som ledde också vunnit kvarten - med antingen 4-2 eller 4-3. Det innebär att satsestetiskt är Luleås chanser att vinna nu drygt 75%.

Det innebär vidare att - fortfarande satsestetiskt - vi har chansen att det blir följande semifinaler:

SAIK - Pungen 75%

SAIK - Fusklunda 25%

Warulfven - Luleå 75%

Warulfven - Pungen 25%

Hm. Skulle tro att SAIK sitter och håller på Fusklunda på lördag. Däremot är jag inte säker på att Warulfven vill ha Pungen. De räds nog HV-dödarna och tar hellre Luleå gissar jag. 

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Hannu Neimi: Ja, det var skönt att se JG felfri idag:-) Nu fick han ju se puckarna, inte skymd och bara styrningar som senast. Kul! Undrar om Berguven får chans att ta spaden igen, om JG fortsätter så här.

Håller med du. Fuskelunda har haft flyt två matcher hemma nu men jag tycker vi kör över dem nu och blir klara. Appselut.

Men då har vi Warulfven i semi...*ryysa*...

Kommentera