Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1573702

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Tror det blir som mot Frölunda att laget som vinner match 5 går till final. Räknar med att det blir hemmavinster till 2-2. 
Visst hoppas jag på vinst men inte är det kört på något sett om FBK vinner ikväll.  
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Kvalserien, forts.

Sedan har vi den andra ytterligheten. Jag talar om Trottoarkanten IF. 

Detta är inte ett "nytt" lag som kämpar sig upp stödda av en stabil och ekonomiskt genomtänkt vilja att bli med i eliten.

Nejdå. Det handlar om en liten by som vägrar ge upp sin historia och allvarligt talat är berett att bryta lagar för att lyckas. Och detta under applåder från medianissar som Tomas Ros - som ståttt som liten tjock parvel och hoppat och ropat LEKSAND! - och Mats Wennergren, som också varit Leksandsrunkare i alla år. De ser bara det "vackra" med den lilla byn och är lika objektiva som random väl förfriskad Supporter till Trottoarkanten IF.

Vilket äcklar mig. 

Trottoarkanten IF har ju typ köpt 25 spelare per år senaste tio åren, bara lätt överdrivet av mig!, och ackumulerat enorma skulder som de i maskopi med kommunen myglat bort på olika sätt. Inklusive nu senast när de lät staten på olika sätt betala miljon efter miljon till mygelbyklubben. Därav namnet Trottoarkanten IF.

Nu påstår de visserligen att "tidigare var det oordning" med köpmentalitet av Pungen-klass och spelartrupper som år efter år kostat lika mycket som elitserielagens. Och att det byggt upp skuldberget som man i år är "oskyldig" till. Och därefter måste man acceptera att de börjar från scratch. Samt har Salo lagt om strategin, inte längre dyra skitvärvningar utan mer intelligent ihopplockat billigare lag.

Fan trot. Jag kan inte invända mot årets beskrivning men å andra sidan har Trottoarkanten IF kommit med sådant varje år och varje år har det varit skitsnack och ljug bara. 

Jag vill bara påminna om att samtidigt som man skrev av mångmiljonskulder köpte man in ny målvakt för några månader sedan men trixade det till det och påstod att det var ju öronmärkta sponsorpengar. Fy fan!

Nu har man exempelvis skaffat sig den ekonomiska kraften genom mygel i kalsongerna med kommunen vilket övriga Sverige, inklusive övriga konkurrentklubbar, fått betala. Och största förloraren är väl Djurgården som aldrig har chans till lokalt stöd av sin kommun utan tvärtom får betala mer. Känns inte rättvist. Känns inte sportsligt.

Trottoarkanten IF:s "återtåg" har jag rätt tveksam inställning till, det måste jag erkänna.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Innan vi går vidare med den riktigt spännande fortsättningen av SM-slutspelet, några reflektioner om den kvalserie som i praktiken avslutades igår.

Öret IF är tillbaka i Elitserien. "Tillbaka" sedan de gick upp i slutet av 70-talet genom att värva en landslagslina från Skellefteå. De var på väg upp direkt men fick oväntat stryk i kvalen av ett kometlag från norra Sverige, något som gav jätterubriker på löpen. Ett lag som inte värvat och haft sig utan helt enkelt byggt på stadens egna spelare, sedan de två klubbarna i staden äntligen slagit sig ihop om hockeyn. Jag talar om Luleå:-). Men strax därefter gick Öret upp och dansade två somrar.

Tycker att det ska bli spännande. Laget som klev upp i Allsvenskan bara för en handfull år sedan har därefter ofta vunnit den Allsvenskan och varit på G som ett Elitserielag, men vanligen ballat ut fullständigt i kvalserien.

I år var Öret svagare, men värvade "som vanligt" tillbaka Conny Strömberg vid julen och lirade sig därefter åtminstone till en palyoffplats. Väl där körde men imponerade och lyckades säkra möjligheten att i egna händer spela sig till kvalserien genom att spöa Bofors hemma. Men...förlorade den matchen, och sedan var chansen borta. Fast vad hände? Bofors som bara hade att spöa bottenlaget Oskarshamn troskade varpå kvalserieplatsen var vikt för Djurgården som "bara" hade att vinna mot Öret. Men Öret vann mot mediafavoriten DIF och tog plats i kvalserien. Väl där lyckades man överraskade ta en poäng borta mot Timrå i första matchen. Duktigt Öre, tänkte jag, föga anande vad som skulle följa: Öret VANN 6 matcher i rad och är nu i Elitserien.

Det finns en hel del lustigt med Öret. Den kontinuerliga följetongen Öret-Conny har ju spelats upp inför en öppen ridå för hockey-Sverige. Conny spelar underbar poänggivande hockey månad efter månad...och så plötsligt drar han i sig några öl och får sparken. Så småningom under kommande år tas han tillbaka och allt upprepas. De flesta av oss följer ju hans kamp mot ölen och hoppas att han ska lyckas och nu är han där. Hoppas på en fin elitseriesäsong nu för Conny. Med en just klubba kan man slå en värld med häpnad.

Sedan har de skäggmonstret Emil Kåberg. Jag råkade vara i den gredelina arenan när han gjorde hemmadubut för Warulfven; i en match Warulfven-Luleå. Kåberg, som plockats från vilda Bofors, var en legend på läktarna redan innan match, och han gjorde inga hemmafanns besvikna. Åkte runt som en Eric Lindros i sina dar och kunde panga in en 3-4 monstertacklingar per byte. Kul grabb:-) Så småningom lämnade han Ulfven för Öret vilket jag själv tycker är konstigt. Men att Ulfven petat bort sådana som Pressberg, Kåberg och andra känns rätt underligt. Lika underligt som när Wernblom lämnade MooDoo eller för den delen när Renberg lämnade Luleå. Även om vi i Luleå visste hur förklara det sistnämnda.

Nå. Öret VILL vara med på den svenska elitkartan i en sport. Hadt en del sparkboll, men nu är man där i hockey igen. Kan bli som typ Växjö, eller för den delen tidigare Linköping. "Nya" städer som vill och är beredda sätta ekonomiska muskler bakom det. Det kan mycket väl gå.

Välkommen, Öret!

Kommentera