Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1575116

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Dags att ladda batterierna för den kritiska matchen, match 4. Det känns minst sagt oroligt.

Dels eftersom Ulfven vann förra matchen och ett vinnande lag har alltid medvind (det stämmer, jag vägrar köra leifborrkska och skriva "momentumet") och man räknar med att de har halva inne att vinna även nästa match.

Dels eftersom en eventuell förlust plötsligt och olustigt innebär att läget är 2-2 med bara tre matcher kvar varav två går i Karlstad. 

Vi har så mycket att förlora, och vi norrbottningar har ju ofta kunnat snegla för mycket på det än på hur mycket vi har att vinna. Tänk, att för bara en match sedan talade alla tecken för oss men nu.... det går snabbt i hockey.

Anton Hedman är tillbaka:-) Det var fina besked. Jag tycker att det verkat, av hans uttalanden, som att han laddat för att sätta en monstertackling på Christian Berglund. Det vore mycket önskvärt att den överstegrisen bland Warulfvar får känna på 100 kg Hedman på öppen is. 

Vad får vi för match? Leif Carlsson förklarade ju i TV att nu hade de helt förstått varför de förlorat två matcher och det skulle inte hända igen. Det berodde bara, förklarade Carlsson, på att de spelat raggar-hockey, vilket låg kvar efter MooDoo-matcherna, men nu var man åter till "hederlig Warulfvshockey" så nu vann man förstås.

Det där var skitsnack vill jag påstå. Ulfven har lyckats utmärkt mot Rönkenhockeyn genom att kämpa lika hårt som Luleå men varit starkare och nu körde de på i samma stil men misslyckades eftersom Luleå var starkare.

Inte bara att man inte kunnat stå emot spelet ute på isen utan dessutom visade det sig att man inte vann spelet framför målburarna vilket säkert var en chock för Ulfven, det räknar man alltid med. Men dagens Ulfv är inte att jämföra med tidigare års Ulfv. Bara det faktum att Lules backar i snitt väger 95 kg medan Ulfvens landar på 85 kg. 

Men efter att ha fått in två flytmål gick man över till att bara försvara sig och tråka sönder matchen med gammalt styrspel bestående av en flock ulfvar uppradade vid egen blå, lika spännande som handboll. I dagens hockey har ju de flesta lag hängt på Rönkenhockeyn och kör med hög press och forechecking för att låsa fast motståndarna att göra misstag och tappa puck i egen zon, men Luleå har skickligt vänt bort Ulfvarne där eftersom våra backar är för bra och deras forwards obra på det spelet. Följden blir att Luleå kommer in lätt i anfallszon och sköljer över Ulfven.

Men nu är det nog slut med det. Får Ulfven ledning i match kommer de att döda den genom styrspel och uppe i Delfinen känner de säkert att det är Luleå som måste anfalla. Med all säkerhet ställer sig Ulfven upp vid blå redan från start i första perioden och kör "Rumble in the Djungle"-taktiken att låta Luleå stånga sig trötta. För att sedan hoppas ta chansen genom att kontra in ett eller två mål och sedan totalstänga matchen.

Så har gjorde man hemma i Karlstad efter att man haft flyt och fått in - med god hjälp av Sören Blindstyret Persson 2-0 i första - och nu tror man att så fortsätter man så ordnar det sig nog.

Att bryta igenom fem Warulfvar på egen blå blir inte lätt. Och lyckas man trycka sig igenom med puck följer de med spelandes Ulfvens traditionella ryggsäckshockey, klättrande på dig och nu med det nya vapnet att man tillåts crosschecka anfallande spelare i ryggen i egen zon. Jag förstår inte hur det där slagit igenom, hur domarna kommit att acceptera Ulfvens ryggcrosscheckingar. Tidigare började man låta det gå framför Ulfvamålet, där alla besökare fick räkna med att bli omkullcrsscheckade bakifrån men nu har Ulfvens målgård utvidgats till hela egna zonen utan att zebrorna reagerar och den kreative Sören Persson tyckte ju senast att det var trevligt att Lee fick rensa framför Luleås mål på det där sättet.

Vart fan är vi på väg? Anta att det i fortsättningen rakt ut förklaras att en crosschecking baikfrån över ryggen på en hockeyspelare som fäller honom till isen är godkänt? Vilken hockey skulle vi få då? Men i princip är vi snart där och Ulfven har lett den utvecklingen som även SkAIK är ledande på.

Det Luleå kunde göra var först det vanliga mot blälinjeshockeyn, nämligen dump-and-chase och det gick ofta hyggligt eftersom vi har många snabba spelare medan Ulfvarne är rätt tröga. Men det blir en konstig matchbild och lite tråkigare mer enahanda att se på. Fast jag tror det blir mycket av den varan.

Sammanfattningsvis blir det nog en bök och stök-hockey nu eftersom Ulfven kommer att ta matcherna dit då det är deras chans. I denna hockey kommer det att bli mycket mer viktigt vilket lag som gör första målet. Tidigare under slutspelet har det varit rätt full rulle och "tråkiga" Luleå har ju toppat målgörandet men de kommande matcherna mot Warulfven kommer nog att bli målsnåla som satan och gissar man på resultat av typen 1-0 och 2-1 under match eller efter sudd är man nog inte så fel ute.

Men vi har en faktor som talar för Luleå Hockey: Vi är definitivt ett bättre hockeylag än årets Warulfv. Det står rätt klart efter de första matcherna. Ulfvens enda chans är att inte tillåta hockey utan få över matcherna till s k bökhockey. Lyckas spelarna inse att vi ÄR bättre men att vi, för att vinna, måste vara hundraprocentiga och ge allt hela tiden? I så fall vinner vi idag och vinner vi semifinalen. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: 2 spelare som ryktas in Andreas Hjelm och Bellissimo.
Balcken Hjelm verkar vara klart intressant!
Bellissimo är jag mer tveksam till borde gå hitta intressantare alternativ förmålvaktsposten.
Kommentera