Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1575551

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hannu Neimi:fbk vinner resten med 5-0. Redan spikat o klart
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jaja. 

Avstängninsghärvan helt klart en följd av att trots fyra domare på isen når dömeriet inte acceptabel nivå när man släpper fram sådana giganter som Sören och Molgan att ansvara för en semifinal.

Men det som har hänt har hänt och nu är det bara att blicka framåt. Jag räknar med att Osten avstår från att anmäla Lajonen. Han har däremot markerat att det är uselt hanterat av domarna och det får nog räcka så.

Tre timmar kvar till match.

Lite till mans är vi helt säkert extremt nöjda att leda med 3-1 i matcher och nu bara behöva en vinst till för att vara i final, medan Warulfven måste slå oss tre matcher i rad.

Det kan kännas som ett ointagligt försprång och speciellt eftersom Warulfven varit så oväntat svaga i samtliga fyra matcher vi spelat bör det definitivt gå vägen för Luleå.

Men...

Den som räknar bort Warulfven kan bita sig i rumpan. Jag törs definitivt inte göra det. 

Anta att vi ska ner till Karlstad och spela en sjunde och avgörande sedan vi förlorat både match fem och sex? I så fall tror jag våra chanser är riktigt små.

Anta att vi ska ta emot Warulfven i Delfinen på måndag i läget 3-2 i matcher och Ulfven vunnit senaste, samt vet att lyckas de stjäla den sjätte matchen har de avgörande i Karlstad. Fyfan, det kommer att bli extremt nervigt. Att då möta en bök-hockey-Warulfv och riskera att de får in en eller annan flytpuck?

Nej, det vill man nog också slippa, även om det mest troligt kommer att bli så. 

Jag tror att vi har bättre chans att vinna redan ikväll, även om det återigen är match i Karlstad, men nu har vi Ulfven mot repen och de tvingas nog försöka spela framåt-hockey, vilket kan öppna för oss.

Vi har alltså Robin borta resten av semifinalen vilket är ett tungt avbräck, samtidigt som Kihlström väl åkt på en okbensskada och också han saknas. Luleås suveräna och tunga fyra fina backpar är då nere i tre backpar och Rönken blir tvungen plocka in en extra reserv som sjunde back. Helt klart försvagar det oss och vårt försvarsspel.

Såvitt jag förstår är Linus Klasen ändå tillbaka. Får hoppas att nu inte Hedman faller bort igen av oklar anledning. Linus-Klasen-Pyörälä är ett mäktigt vapen mot Ulfven och det lär behövas ikväll.

Grundtipset är tyvärr att Warulfven vinner hemma och går upp till 2-3 i matcher men vi är lågt ifrån chnaslösa. Mest av allt motiverat av att Luleå ÄR det bättre laget. Men det räcker ju inte alltid.

Ska JG fortsätta ha spaden eller släpper man in Rönken?

Hm. Det kan hända att man byter men jag skulle inte tro det. JG är definitivt på en hög och bra nivå och även om han släppt några oväntade mål är han stark att skaka av sig vad som hänt och kan gå in och vinna match för oss. 

Jag tror att Berguven är i kanonslag också, men nu har han varit borta länge och därför kan det vara osäkert.

Nåja. Rönken vet vad han gör.

Undrar vilka zebror vi får. Tyvärr hämtar de väl inte in Vinnerborg direkt eftersom han dömde igår. Möjligen inser de att Sören-Molgan inte duger. Jag tror att det finns risk för att de kastar in Höjdhopparen - supereländet #1 - tyvärr. 

Skulle gärna se någon kombination zebror som dels är erfarna nog att stå emot Warulfvslagets och Warulfvspublikens gnäll dels törs ta ut Ulfvar för de värsta förbrytelserna om de kommer loss med sådana. Kuben-Rönnmark kunde jag hoppas på, nu när Vinnerborg har ledig dag.

Slutligen. Oj, vad lite många Warulfvar märkts på sistone. Fröken Wallin tror man knappt är med, förutom då han märks genom att gröa misstag. Berglund verkar ka gömt sig också. Connolly är väl inte med, iaf inte mentalt. Och Chris Lee har vi haft ganska bra koll på. Samt tack och lov har inte Salak varit det monster han var för nägra år sedan mot Luleå, mest beroende på att han har så taffliga backar framför sig.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Kolla gärna sekvensen från 40 sek och framåt. 

Farbricius är först fram till Salak men stannar och gör inget när Salak har blockerat.

Kolla hur Lajonen kommer in först därefter och crosscheckar Fabbe i huvudet. 

Kolla också hur ytterligare en Ulfv hjälper till att kasta omkull Fabbe trots att det är avblåst.

Kolla ytterligare hur de två Ulfvarna fortsätter att puckla på en nedslagen Fabbe.

Kolla vidare hur en lulespelare är på väg tid för att försvara Fabbe men då hoppar ytterligare två Ulfvar in.

Sportsligt gäng, Warulfven...

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

"Nämnden gör följande bedömning. Av filmsekvensen från händelsen framgår enligt nämndens mening att Robin Jonsson medvetet utdelade en tackling med klubban mot huvudet på en motspelare. Nämnden finner alltså att det inte finns stöd för Robin Jonssons förklaring att Färjestadsspelarens klubba styrde hans klubba med olyckliga konsekvenser som följd. Nämnden ser allvarligt på tacklingar mot huvudet och det förhållande att Robin Jonsson använt klubban som tillhygge är en försvårande omständighet. Denna typ av händelser ska regelmässigt innebära en kännbar avstängning. 

Mot denna bakgrund och med hänsyn till praxis finner nämnden att avstängningens längd bör motsvara fem matcher. Två av dessa matcher omvandlas i enlighet med stadgad praxis till böter. 
Användningen av det antal matcher som avstängningen motsvarar är en praxis för att underlätta en enhetlig och rättvis bedömning. Avstängningens avgränsning kan dock inte formellt bestämmas i antal matcher. Detta följer av Riksidrottsförbundets regelverk som stadgar att avstängningar ska gälla för viss tid med uppgift om första och sista dag. I en slutspelsserie där det är osäkert hur många matcher som kommer att spelas kan det få konsekvensen att en avstängning i praktiken inte kommer att omfatta det antal matcher som nämnden bedömt relevant"


1. Pucken är inte i närheten.

2. Åslund söker ändå upp Robin Jonsson och attackerar honom med höjd klubba för att utdela en crosschecking.

3. Robin stöter klubban mot Åslund för att försvara sig men eftersom Åslunds crosschecking är på väg orsakar den att Robins klubba går upp på Åslunds näsa.

DIFiplinnämnden påstår alltså att punkt 3 inte gäller. Jag gjorde ju en annan bedömning. Har jag fel? Har jag sett filmen med subjektiva LHF-ögon? Eller har nämnden haft annan film som visar annat?

Punkt 2 skiter man alltså i. Och man påstår att det var en medveten crosschecking på Åslunds näsa, samtidigt som jag sammantaget menar att det var omedvetet - även om jag köper att man är ansvarig för var klubban träffar.

Jahaja. Fem matcher anser nämnden att detta ska straffas med. 

Då frågar sig vän av ordning: hur många matcher skulle nämnden ha utdelat på Lajonens crosscheking? Nio matcher? Den var ju rejält fulare. Nu har nämnden inte bedömt den, eftersom den inte blev anmäld. 

Zebrorna i den matchen Lajonen fulade - Sören och Nord - gav Lajonen 2 minuter men anmälde inte. 

Zebrorna i matchen Robin fulade - Sören och Molgan - missade och utvisade inte, och "kompenserade" genom att anmäla.

Nämnden har skärpt sig i år men nu gör den en felbedömning. Fem matcher var ordentligt åt fel håll; dels skulle man ha noterat att det var Åslund som attackerade Robin regelvidrigt och det orsakade det hela; dels skulle man ha bedömt att det inte var medvetet - med motivet att Robin inte ens tittar på Åslund och att Åslunds crosschecking får Robins klubba att komma högre än tänkt. 

Det var det ena felet.

Men det som orsakade det hela var att två inkoemptenta zebror: Sören och Molgan, tillåts döma en semifinal i hockey. De duger inte till det och när det nu finns en hel hoper mer kompetenta domare att tillgå är det skandallöst att man släpper ut dessa nollor. Vi skulle haft Vinnerborg men han stals till matchen SkAIK-Pungen eftersom Melin gnällde så jävligt. Man pensionerade Lärling efter kvarten och lät Sören, Molgan och andra pulver fortsätta. Men hade också kunnat köra Rönnmark.

Sören och Molgan totalkollapsar genopm att inte se vad som händer mellan Robin och Åslund och det orsakade det hela. Att de i efterhand anmäler det inträffade får ses som en överloppsgärning sedan de måste försvara sitt grova misstag att inte ens se vad som hände under match. Men det skulle ju inte hänt, om inte Åslund attackerat Robin när pucken är långt borta. 

Och Sören är extra misslyckad eftersom han mycket väl vet att han och Nord INTE anmälde Lajonen för en långt fulare huvucrosschecking i förra matchen.

Slutligen att detta händer är en följd av att domarna under fr a senaste året kommit att generellt tillåta en otillåten åtgärd: nämligen att numera är det OK att kontinuerligt crosschecka motståndare. Inledningsvis började man tillåta att det gjordes i försvarssyfte, vilket Warulfven pysslat med i åratal men numera är det tydligen också OK i anfall, vilket SkAIK kör med hela tiden: se deras forwards framför motståndarmålen.

Slutligen: ska vi motanmäla? Jag tror inte att vi gör det, men domarna kan ju göra det vilket de kommer att skita i. Man kan diskutera vilket som är taktiskt för oss: kom ihåg att Lajonen är en kraftig säkerhetsrisk hos Warulfven och han har gjort grova misstag som givit Luleå mål och i princip har vi vunnit två av matcherna som följd av Lajonens misstag. Det kan alltså vara bättre för oss att han inte blir avstängd...

Kommentera