Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1575679

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Blir fantastiskt att få uppleva en finalserie och se matcherna live.
Åren -96 och -97 bodde jag i Örebro så man fick följa det hela på avstånd.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Salcin: Lulebusen? Denna april kommer att bli ett ljuvligt minne för dig! Hoppas du får stå med alla nedanför Statt om det blir så och se Chris och grabbarna dricka ur Le Mat:-)

Men en match i taget, även om man såg t o m Rönken bli skitglad när Linus satte 1-2 i krysset. Fast vi är inte alls nöjda ännu. När vi har kommit så här långt ska vi ta SkAIK också! 

Det har varit mycket skriverier om hur självklara vinnare av SM Skellefteå är i år. Speciellt nere i Schtaan anser man sig veta att man redan vunnit. Men faktum är att i matcherna mellan Luleå och SkAIK har Luleå ganska ofta haft kontroll på SkAIK, som visserligen vunnit knappt mer, fast det på slumpmål och om JG håller den nivå han gör nu blir det svårt för SkAIK.

Det hänger på mycket dock. Luleås spelare måste hinna bli krya på den vecka som kommer. Och hur går det för Schtaans stjärnor, som varit rätt bleka hittills? Speciellt Holloway har det ju gått troll i pucken för. 

Många utomstående menar att nu blir det landets bästa offensiv mot landets bästa defensiv men det tycker jag är en föråldrad beskrivning - även om den delvis fortfarande är korrekt - men Luleå har definitivt ändrat spelsystem under senaste året. Nu är vi inte lika strängt hållande försvaret som tidigare utan känner oss så pass trygga att vi släpper på det för att öka chanserna framåt och inget lag har gjort fler mål än Luleå i detta slutspel. 

Jag skulle nog bättre vilja beteckna det som kommer att det blir en match mellan två starka anfall och två starka försvar där Schtaan - när det fungerar har ett starkare anfall medan Luleå - ganska säkert - har ett starkare försvar. 

Tidigare kunde vi, när spelet fungerade, rätt ordentligt neutralisera Schtaans anfall och släppte till väldigt få chanser. Nu kommer vi att släppa till fler - men samtidigt kommer vi själva att få fler chanser framåt. Frågan är vilket resultat den balansen mynnar ut i. Tror vi behöver spela några matcher innan vi vet hur det här kommer att bli.

Hur som helst. Nog tror jag att många i Skellefteå ser fram mot en final mot Luleå Hockey. Samtidigt...tror jag också att de vet om att om det är något lag som kan ta SkAIK i år, så är det just Luleå Hockey. Så jag gissar att reaktionerna är blandade i Schtaan i dag när de fick reda på att de har oss i final:-)

En reflektion till.

För alla, som skrivit så mycket under så många år på Luleås sida här på Hockeysnacket måste det kännas underbart att se hur 99% av inläggen denna säsong lagts in i en tråd med det överljuvliga namnet:

                         Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!




Kommentera