Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1576498

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Knep i hockey. Alla har väl hört talas om SAIKs byta-spelare knep, när en nisse hoppar in längst ned i båset medan en annan hoppar ut 10-15 meter högre upp i syfte att få en kontring med friläge. Lite småfräckt, men regelmässigt om jag förstått rätt?

Det finns ju andra knep, som t ex när ledarna tar time-out i lägen när spelarna behöver vila, t ex vid en icing.

Lener var ju en lurig rackare som böt målvakt för att få vila. Och någon gång ser man vakter som åker till båset för att rätta till skydd, men egentligem för att fixa vila.

Fast egentligen är det väldigt lite sådana knep. Kan inte tro annat än att det skulle kunna utnyttjas rejält mycket mer.

SAIK-bytet, exempelvis, kan ju användas även i försvarssyfte. Tänk att en motståndare gått förbi en spelare och skrinnar ner efter kanten, men spelare hoppar in i båset och längst bort i båset hoppar en 150 kg back fram och plötsligt är motståndaren inte fri längre. 

Och det borde ju finnas många varianter till. En annan är förstås de spelare som begått ett reghelbrott men "ramlar själv" i syfte att de inte ska åka ut.

Fast det är inte så lätt att hitta på något faktiskt. Hockeyn inbjuder inte riktigt till mygel.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Klart med Andreas Hjelm till nästa säsong.

Intressant värvning, backsidan kommer vara fortsatt stark även nästa säsong, med 7st redan på kontrakt. allt som återstår på backsidan är ett erbjuda år till på Svensson/ eller liknade backtyp. 

Kommentera