Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1580461

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

björn power: Det låter tryggt, fint att få med rejäla Luleågrabbar i ledningen och Skurholmen tyder ju på bra folk; när sedan Björn Power intygar att det så är vet man säkert besked:-)

Tänk, så mycket trubbel vi hade i ledningen tidigareunder 2000-talet såväl bland tränare som på sportchefspositioner och högre upp. Men steg för steg har det blivit alldeles utmärkt numera. Bara en sådan sak som att våra fyra tränare samtliga har spelat hur många matcher som helst för klubben. Det i sig är inte tillräckligt, men i kombination med att de är bra ledare och tränare ger det extra tyngd.

Man är ju fortfarande besviken över att vi "tog slut" när det var dags för final. På något vis hade den långa säsongen krävt sitt och det fanns inte tillräckligt kvar att manövrera bort SkAIK efter alla fina vinster vi radat upp. Men oj, vad vi presterade i övrigt. Vi vann European Trophy efter att ha vunnit samtliga matcher förutom den betydelselösa mot Berlin. Vi kom trea i serien och vi tog oss till final efter att snyggt ha utmanövrerat först Värsta Köplustan och därefter självaste Warulfven. Men redan mot slutet av semifinalen kändes det som att laget börjat tappa, som att man inte riktigt hade energin med sig längre och väl i final var vi som regel tvåa på varje puck mot ett SkAIK som ville segern mer än vi.

Så kan det gå. Det är min tolkning.

Nere i Schtaan tolkar man det något annorlunda. Åtminstone finns det en fraktion bland SkAIK-supportrar som vill förklara att vann gjorde de eftersom de är bäst på allt. Och då menar jag allt!

I ett tidigare inlägg var jag ju inne på det där med tränarbytet. De kastade ut ANders Forsberg och förklarade att hans insats var meningslöst: i stället var det lagmaskinen SkAIK och egentligen klubben SkAIK som hade någon sorts speciell filosofi som gjorde laget bäst i världen, helt oberopende av Forsberg. Forsberg svarade ju till slut på det där och informerade om att det var han som drog i gång det offensiva spelsystemet och därefter strategiskt jobbade med att utveckla en passande defensiv att kombinera med (efter att ha sneglat på Luleå och kopierat valda delar som vi vet).

Men de tränare/ledare som gick in och ersatte Forsberg dvs Wallson/Johansson tog ju all ära av honom och var t o m så snåla att de förvägrade honom en guldmedalj fast det inte kostat SkAIK något att ge honom den - efter att ha lett laget 2,8 år av de 3 som krävdes fram till gludet. Men vi förstår ju varför: de vill ju inte erkänna att han hade del i det - t o m en avgörande del - utan fortsätter sin "sanningsbeskrivning": egentligen var det vi i bakgrunden som fixade guldet och nu är vi i förgrunden...

Den här självbeskrivningen av SkAIK innebär vidare att det inte gör något att spelare kommer och går - de menar ju att de har en outtömlig källa av landets bästigaste juniorer - alla uppfostrade i SkAIK-mentaliteten - att ösa ur och ersätter alla enkelt och fortsätter vara bästigast i världen på allt.

Nå, vi får se. 

Om jag förstått rätt har SkAIK redan tappat Martin Sevc, Tomas Skogs, John Klingberg, Petter Granberg och Oscar Lindberg. Nu låter det som att LA Kings tänker plocka Bud Holloway. Dessutom ryktas det att Petter Emanuelsson också kan komma att få en chans på andra sidan Atlanten. Slutligen har det ju hävdats att det finns ett intresse för Jimmie Ericsson också men jag känner mig tveksam; tror att hans kvaliteer är lite överskattade nationellt och inte efterfrågade i NHL precis. 

Sammanfattningsvis ganska tunga tapp på gång för SkAIK och även om lokalpatrioterna, de som "vet" att de är bästigast på allt, "vet" att det bara är att fylla på med junisar, tror jag faktiskt det är dags för en baksmälla. Kanske en baksmälla modell större. Förra gången de vann SM följde de upp det med att rasa rakt genom tabellen och i år har de ett antal faktorer som kan bli jobbiga att hantera. För det första tror jag att förlusten av Forsberg betydde mer än de flesta tror och Johansson/Wallson kan visa sig otillräckliga när de får ta huvudansvaret på riktigt; då menar jag ansvaret för att träna ett lag snarare än ansvaret att stå längst fram och slå sig för bröstet för att stjäla andras framgångar. Dessutom ska de nu ersätta spelarflykt och många lag har fått lära sig hur svårt det kan bli den hårda vägen. Slutligen slår de inte längre underifrån: nu är de den klubb som jagas och det kan visa sig betydligt svårare att hantera den rollen, speciellt när den egna viljan att vinna redan tillfredsställts. 

Man vet ju inte. Men inte skulle jag bli förvånad om SkAIK harvar nere mot strecken i år.

Hur blir det med oss själva då? Ja, än så länge har vi hyggligt gott. Bl a annat har vi inte sparkat Rönken och ersatt honom med en junistränare och förklarat att Rönken betyder ingetr, det är "klubben" som tränar. Men vi kan fortfarande tappa spelare t ex Frallan, Olle och kanske t o m Klasen om utländska klubbar vill. Då kan det bli knepigt, men vi får se.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

Jahaja. Nu förlorade Schtaan vakten Jocke som gick till canuckerna.

Inga problem. Vaktköpatlaget SkAIK - som aldrig haft en Skellefteågrabb i målet i Elitserien - gör väl bara som vanligt. Köper en färdigutbildad målvakt. Köp, köp, köp!

Nere i schtaan väller brösttonerna över när man ska beskriva hur bästigast plantskola man har, inte sällan till ackoamjemang av banjomusik. Men när det gäller målvakter...

Köp!

Köp!!

Köp!!!

Kommentera