Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Ny vd till LHF, direkt från folket!

1625048 · » Till forumet


Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

Lindberg Råkkar:Visst är det väl svagt att Luleå förlorar mot Aspis, men å andra sidan är det bara mer lite plojmatcher för att stämma in kedjor osv och historiskt sett har Luleå vart rätt svaga under försäsongerna med väldigt blandade resultat, t.ex för två år sedan slog Luleå det dåvarande div. 1 Björklöven med nöd och näppe men det slutade ju med våren efter med en SM-final. Förvisso tror jag som Sven att Luleå kommer nog mer att slåss om plats 6-10 denna säsong men man ska nog inte dra allt för höga växlar efter förlusten mot Aspis :)

Sven.Savage:Ja, det luktar nästan som Napalm in the morning, som Robert Duvall skulle framfört det :) ....nä, fy fan för alla som fått deras hem förstörda och det är egentligen bara tur att "bara" (om man får säga det) en människa har omkommit än i branden, med tänke på hur djävulskt snabbt den spridit sig. Men de fyra Franska och Itaienska vattenbombarna kommer att göra rejäl skillnad, bara på 8 timmar hann de släppa c:a 800 ton vatten, vilket är riktigt bra.

Gå in på svt:s hemsida och se klippet "kö i luften när helikoptrarna tankar vatten", rätt fränt tycker jag :)

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

Sven.Savage: Torsk direkt mot farmarlaget, resultatet i sig kan folk säkert förklara bort på 1000 olika sätt.

Men personligen tror jag det speglar ganska tydligt på vilken skicklighetsnivå dagens spelare i LHF befinner sig.

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

M.Lemiux: Fint att du har koll på säsongerna: Jag var lite lat, eftersom det bara gällde att knäcka appensionären och namngav säsongerna efter första året. "1995" är alltså säongen 1995-96.

Shit, om skogsbranden, så rejäla brukar ju bara Australien och Kalifornien drabbas av. Samtidigt är det imponerande hur maktlös människan är för detta. Man ser på TV hur de står med vattenslangar eller dumpar lite vatten från plan bara och förvånas att det inte utvecklats någon typ skummatta som man kan dra in över större områden. Alternativt att man mer definitivt åstadkommer en brandgata. Ungefär som känslan i Apocalypse NoW: "I love the smell of napalm in the morning.".

Javisst om samarbetet mellan oss och Aspis. Tänk bara på Fagerudd, kom till oss som ung junis och var riktigt lovande. Nu har han lånats till Aspis några säsonger och utvecklats till Allsvenskans svar på SHL:s Patrick Hershley när det gäller fina slagskott av back. Hoppas se en hel del av det i vinter - årets "prestationer" av Gunnarsson var för bedrövliga.

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

Sven.Savage: Ja, kul att det samarbetet funkar och en klubb som inte är avundsjuka på Luleå Hockey (tänker på Boden och Piteå i forna tider). Hoppas att Asplöven går riktigt bra i Allsvenskan, måste se matcherna live när dom möter Gurkan.....här plågas vi f.ö av rök och annat skit från den rekordstora skogsbranden, speciellt då jag själv bor c:a 1,5 mil från lågorna.

Inte för att vara lite petig igen Käre Sven, men i din sammanställning nedan över Luleås säsonger stämmer det inte att Luleå tog Glud 1995, det var väl ändå 1996 :) ?!

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

Och nu visar näste Aspis-spelare vad han lärt sig under tiden som junis hos Luleå Hockey. Jonas Berglund reducerar till 2-3.

Härligt att se hur våra egna junisar får chansen att utvecklas och förbättras hos Asplöven i Allsvenskan i hopp om att nå en nivå där de kan få chans i Luleå Hockeys A-lag.

Fint samarbete i Norrbotten och vi är alla glada och tacksamma för det.

Undrar hur det fungerar i Västerbotten? Hörde för ett tag sedan hur båda supporterklubbarna ilsknade till rejält vid ett spelarsamarbete mellan Apklubben och Burkölen. Tänk hur illa det kan vara med hatarsupportrar!

Asplöven visar att de kan bli att räkna med i årets Allsvenska. Inte bara KHL-topplaget CSKA Moskva som får slita mot Aspis. Nu gör t o m en spelare som inte utbildats av Luleå Hockey mål för Aspis: kanadicken Jacob Lagacé sätter 3-3!

Kul att Aspis är så bra! Fint för framtiden för Norrbottenshockeyn och det fina samarbetet mellan Aspis och Luleå Hockey!

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

Mycket mer fart på Luleå i andra perioden. Nya linan Dixon-Petrell-Zaar verkar fungera fint tillsammans och leker mer i Aspis zon än CSKA Moskva lyckades med häromdagen.

Fogström har satt 1-3 på pass av Fabbe och Bryggman.

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

Det är bara början av augusti men i hockeystaden Luleå kan vi sitta och följa rapporterna om att Dixon går in fint i laget och redan passat till två mål efter en period, medan Luleåpojken Lassinantti i vårt mål räddat allt förutom en enda puck.

Motsvarande rapporter i Apschtaan: Widing målar ansiktet, råkar ta med rött bland det svarta och gula, blir utskälld av CryBert och gruvarbetarna. Lehtonen har svårt att finna hockeyutrustning då han råkat öppna Apgarderoben där alla handskar har plats för sex fingrar. Bud på besök hos gamla laget, river av en country-banjo med vänster hand, slipper skinnbanjo med höger och drar i stället på några 16-åriga kioskflickor. Bagdad-Bob får revidera Apklubbens nettoresultat - +6,8 miljoner reduceras till + 0,8 miljoner sedan man fått betala räkningarna för Bagdad-Bobs sju telefoner som gått glödheta för internationella samtal hela sommaren, vanligen utan effekt. Apborna rasar sedan det spridits ett rykte om att Aparena-restaurangen försvarat sig mot gråtbert att Cry i Big Bert CryBurger inte syftar till hans fadäs under en PK senaste året utan till att man använt gammalt vatten och därigenom serverat Cry(ptosporidium)-Burgare.

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

Sven.Savage: Asplövens Johannes Tornberg visar vad han lärt sig under utbildningen som junis hos Luleå Hockey. Kvitterar, 1-1 nu.

Dixon pinnar igen - passar Fagerudd som passar landslags-janne som drar in 1-2:-)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

Luleå Hockeys nyförvärv presenterar sig: Dixon passar Petrell som sätter 0-1.

Nere i Apschtaan funderar köpespelarna kalufs och widing om träningarna även i fortsättningen ska fokusera på ansiktsmålning och Bert Cryburger.

Luleå tar två utvisningar. Får lira 3 mot 5 men även i år tycks vi kunna döda utvisningar. Fortfarande 0-1.

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

När det gäller hur det kommer sig att hela 22 köpespelare lämnade apvraket på någon månad har jag ju undrat varför. "Tom" gav ju ett hyggligt svar, men...

Den förste som drog var köpespelaren George Bud Holloway och han förklarade tidigt att "nu flyr jag". Strax därefter hängde spelare efter spelare på - om Bud drar, drar jag med och sedan kollapsade laget som en koloss på lerfötter. Inte så konstigt när man tror sig kunna köpa ihop ett lag, förklara de ihopköpta för "egna", och tro attd e stannar. På slutet krisade Bagdad-Bob ihop och försökte stoppa OchApa Möller men tji fick han: han Bud dragit och alla andra följt med stannar inte heller jag, förklarade OchApan och Bagdad-Bob fick vika ned sig.

Men det började alltså med Bud, som drog med sig resten.

Hur kommer det sig att Bud drog till pyttelandet Schweiz?

Kan det bero på att Apschtaan ledsnat på att han knullade på alla småflickor i Apschtaan? Stämde det inte med värdegrunnnnnden? Hur många gjorde han på smällen, igenkligen? Hotar han rekordinnehavaren Masken som i egenskap av sportchef hod Trottoarkantens IF lär ha graviditerat ett antal kanslisekreterare/läktardansarflickor?

Är det inte dags att Aporna kommer ut ur värdegrunnnndsgarderoben nu och förklarar hur det ligger till med häradsbetäckaren Holloway?

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

Ikväll är Luleå Hockey på is mot CSKA Moskva-motståndaren Asplöven:-)

Nere i Apschtaan väljer de en annan väg att komma iform; ansiktsmålning, banjomusik och Big Bert Cryburger. Det visar sig så småningom vilka som valt rätt - legenderna från Luleå eller uppkomlingarna, köpelaget APA Stingheads från Apschtaan.

Luleås lag:

Johan Forsberg - Chris Abbott - Jonathan Granström

Lennart Petrell - Stephen Dixon - Daniel Zaar

Lars Bryggman - Niklas Fogström - Karl Fabricius

Emil Sylvegård - Daniel Mannberg - Peter Cehlarik

Kristian Näkyvä - Per Savilahti-Nagander

Jan Sandström - Marcus Fagerudd

Andreas Hjelm - Olov Lundqvist

Dean Kukan - Marcus Oskarsson

Joel Lassinantti

(Daniel Larsson)

Vad säger man?

Först om backarna. Det här ser intressant ut. Skönt att slippa den late panga bort pungen/bli passerad vid bortre blå-köpespelaren som drog till Warulfven. Näkyvä-Savilahti-Nagander tror jag blir alldeles utmärkta! Och det ska bli kul att se hur slagskottsspecialisten går med dragpatentaren landslags-janne. Hjelm-Lundquist? Mja, hoppas de tar nästa steg i utvecklingen, då kan de bli defensivt fina. Kukan-Oscarsson - högriskvarning där. Kukan - som jag snarast uppfattar som forward och inte back - kan ju tillföra offensivt men defensivt är han farligare för oss än för motståndarna. Blir en tuff uppgift för Oscarsson att täta bakom Kukan.

När det gäller linorna saknar vi ju bl a Ledin, Wallmark och Cam så det blir lite chansartat och så är det också för övrigt: mycket svårt i förväg att veta vad vi har. Vi bör ju vara svagare än i fjol efter att ha tappat speciellt den fantastiske Linus Klasen och dessutom Olle. Ja, vi får se.

På vaktsidan går vi som vanligt in med en Luleågrabb. Tänk på stackars aporna som aldrig haft en egen vakt i Elitserien/SHL utan bara behövt köpa, köpa och åter köpa. Själva har vi länge haft en aldrig sinande ström av egna pojkar som utvecklas till vakter på hög nivå. Och dessutom har vi Daniel Larsson, från Boden, ett stenkast från Luleå. Han var ju i Luleå Hockey 1-2 år som junis. Kan inte räknas som vår egen, men alltså näst intill.

Kuriren rapporterar från matchen i Haparanda (länk).

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

SHL-klubbarnas ekonomiska resultat enligt Aftontrasan:

Skellefteå: +6,3 milj 

Växjö: +2,8 milj 

Örebro:  +1,4 milj 

Modo: +913 000

Leksand: +440 000

Frölunda: +80 000 

Luleå: -2,8 milj

Linköping: -4,4 milj 

HV71: -4,6 milj 

Brynäs: -4,7 milj 

Färjestad: -5,4 milj

AIK: -6,7 milj

Vid en närmare analys finner man att 5/6 klubbar som gått "bäst" är senaste årens nykomlingar och det är inte så svårt att förstå varför.

När en klubb lyckas komma upp till Elitserien/SHL är det närmaste åren ett väldigt drive: man drar publik och sponsorer som vill vara med om det man längtat efter. Ofta är också kommunerna så gladeliga att de öppet eller dolt också bidrager finansiellt nu när laget nått finrummet. Dessutom anländer klubbarna med en begränsad budget, anpassad till allsvenska fattiga förhållanden och även om det blir större utgifter snabbt - framför allt för att betala de köpespelare man tar in för att bli kvar - är de ökade inkomsterna så stora att det ska mycket till för att man inte ska plussa till det första åren. Speciellt som man iom avancemanget plötsligt får bortåt 30 miljoner isf en miljon för TV-rättigheterna.

Så det är inte så konstigt att det ser ut sådär. Lag som slår sig för bröstet och tror att deras ledare är extra duktiga ekonomer visar bara hur okunniga man är. Vänta bara, verkligheten hinner ifatt.

De övriga två som gått plus är MooDoo, som sedan en tid startat ett revisionsarbete för att få ekonomi i balans, och Köplustan, som hur orättvist som helst är enda klubb i VGR och därför drar mest publik utan att ha något att leverera. 

Luleå kommer därnäst med ett visst minus, men bättre resultat än flera andra.

Pungen, HV, Pölsan och Warulfven går mer minus. När det gäller Ulfven och HV är förklaringen förstås att de inledde med en massa felköpta spelare som fick sparkas och nya inhandlas, för att de lagen inte skulle riskera falla ur. När det gäller Pungen undrar man om inte köpfestdagarna snart är över? Synd att de hann lägga upp monsterlöner för att stjäla Arlbrandt, Hjalmarsson och sannolikt ett Glud av Luleå dessförrinnan genom Pungens Ebberöds bank. Pölsan vet jag inte riktigt varför de backat så rejält.

Så har vi Gnaget som gick sämst, dels eftersom de inte har någon hockeypublik. Men dels också eftersom Stockholm är oerhört njugga mot storlagen och nu blir det Djurgården som får kämpa med de förutsättningarna - samt med att de lag som fanns i Elitserien i fjol stulit 5 millar av TV-pengarna från Djurgården och givit till AIK. Oerhört fult!

Att Aplaget nu - trots glädjesiffrorna - är på väg åt helsefyr inser man när Bagdad-Bob inte hade några ytterligare köpespelare att presentera vid den årliga ansiktsmålarfesten med Big Bert Cryburger, Banjo och isfjant. Så svårt har han alltså att hitta några som duger och vill och nu måste han öppna stooora pungen för att lyckas köpa/lura dit några duktiga spelare. Prognosen är förstås att lyckas han inte närmaste månaden blir det tuffare senare om han tvingas göra en Warulfven/HV; sparka en femma, köpa in en ny, när det knappt finns några att få tag på och priserna rasat i höjden.

Man kanske kan gissa att +-tecknet för Apklubbens ekonomiska resultat får transformeras till ett minus nästa vår...

På sidor för apsupportrar* diskuteras om Bagdad-Bob blivit galen. Redaktörerna för apsidan på Svenska Fans har inte haft lust att skriva något sedan i maj när raset kom och 22 köpespelare drog från Apvraket.

*den ende som tror på aplaget är en galen pensionär, som alla vet.

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!
Hm, 10 st 10e-placeringar i Elitserien för Luleå ska förstås vara bara 3. 
Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

Hm.

Det var det här påståendet om att Apklubben var skyhögt överlägsna Luleå i semifinalen 2011, som Aptrollet påstod.

Jag vederlade hans hallucinationer totalt genom att (se nedan) plocka fram matchanalyserna av Svenska Fans redaktörer för Apsidan - dvs sådana som man inte kan räkna med vara objektiva utan som Apsupportrar subjektiva till apornas fördel - och t o m dessa gav fullständigt klara besked: det var oerhört jämnt och vilket som helst av lagen kunde ha vunnit.

Det förstår väl alla att en sådant fullständigt övertygande sammanställning, som visar hur borta i skallen appensionären är när han ljuger, som vanligt, den kan inte aptrollet svara på.

Så vad gör han? Han sitter i två dygn och försöker och försöker och till slut lägger han in en "text" där han själv påstår att Aporna var överlägsna.

Vem kan han övertyga med det dravlet? Möjligen hans bror eller far. Gissningsvis är det samma person förstås.

Är det någon som förstår den där pensionärens "tankvärld"? Vad han än skriver om lyckas jag med vänsterhand övertygande visa är fel och bara ljug. Är han masochist tro? Eller är han så klen mellan öronen?

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

Hm, ser att SS-pensionären, troll-Apan slitit med 12 fingrar på tangentbordet och redan efter ett dygn kunnat producera en avkortad lista över Luleå Hockeys historia i Elitserien/SHL.

Eftersom den gamle mannen försökt men inte lyckats bättre är jag förstås vänlig nog att på fem minuter ställa samman Luleås riktiga historia i Elitserien/SHL. Eftersom han envisas med att tro att Apklubben har en anrik historia lägger vi som jämförelse in Apklubbens "prestationer" under dessa trettio år också.

  Luleå Hockey   APA Stingheads
           
1984 5 0   9 kval
1985 6 0   0 kval
1986 3 semi   9 kval
1987 9 0   11 kval
1988 4 kvart   10 0
1989 3 semi   12 kval
1990 3 semi   11 kval
1991 4 kvart   0 0
1992 6 final   0 0
1993 10 0   0 0
1994 3 semi   0 0
1995 1 glud   0 0
1996 2 final   0 0
1997 8 kvart   0 0
1998 6 semi   0 0
1999 4 semi   0 0
2000 6 semi   0 0
2001 7 kvart   0 0
2002 5 kvart   0 kval
2003 7 kvart   0 kval
2004 7 kvart   0 kval
2005 5 kvart   0 kval
2006 7 kvart   11 kval
2007 10 0   8 kvart
2008 5 kvart   6 semi
2009 10 0   4 semi
2010 4 semi   3 final
2011 1 kvart   2 final
2012 3 final   1 glud
2013 6 kvart   1 glud
           
Elitserien        
säsonger 30     14
           
Placering        
1   2     2
2   1     1
3   5     1
4   4     1
5   4     0
6   5     1
7   4     0
8   1     1
9   1     2
10   10     1
11   0     3
12   0     1
           
           
Slutspel        
kvart   24     7
semi   12     6
final   4     4
glud   1     2
           
Kvalspel        
kval   0     10

Hm, imponerande att se Luleå Hockeys vackra obrutna serie - rekord för svensk hockey. Trettio säsonger i sträck utan att behöva kvala en enda gång! Mer än hälften av gångerna placerade 1-5 i serien och 24/30 gånger i slutspel helt fantastiskt! Helt klart ett av landets mest klassiska och framgångsrika hockeylag:-)

Från 1984 och 17 säsonger framåt genomsnittligt semifinal i slutspelet varje år. Därefter en svårare period under 9 säsonger då man i snitt gick till kvarten varje år, men under senaste fyra säsongerna åter starka med i snitt semifinaler under åren.

Apklubben har liiiite blygsammare insatser under perioden. De flesta säsongerna var man inte ens med i Elitserien och när man väl varit med har det brukat handla om att vara bottenlag och skickas till kval. Senast 6 säsongerna hade man flyt med inköpen av köpespelare, medan alla andra elitserieklubbar drabbats av stora flyttraseriet till NHL/KHL samt köp till köpeklubbar i Elitserien, och Aporna lyckades bra, men nu, när 22 av köpespelare lämnar apvraket, kommer det förstås att "normaliseras". Det blir bottenplatser igen och kvalfyllda uppgörelser om man ens ska hänga kvar.

Bagdad-Bob förklarar: Vi går för Glud! För det står i våra stadgar, vi har värdegrunnnnnd!

Apsupportrarna jublar till banjomusik över de senaste årens resultat, blinda för historien och verkligheten. 2 Glud på sistone, snäppet bättre än Luleå. Luleå var dock nära/värda glud i finalerna mot Pölsan och Warulfven, medan Apan krossades i sina finaler mot dessa lag.

Men ser man över hela perioden finner man dock att APorna dominerar starkt mot Luleå på annat sätt: man har fler bottenplaceringar i Elitserien och man har deltagit i en j-a masa kvalspel, där det ofta gått åt h-e, medan Luleå aldrig behövt kvala sig kvar över huvud taget.

Apan är legendariska som bottenlag i Elitserien, misslyckade kvalspel och framför allt inte ens fått vara med i Elitserien. De senaste årens turliga framgångar - då konkurrenterna tappade spelstyrkan genom att deras spelare värvades till KHL och NHL (på riktigt, inte no names till AHL som gäller för Apans "NHL"-värvade) - framstår som undantaget som bekräftar regeln.

Av allt att döma kommer Apan nu att återta sin "vanliga" position.

Bagdad-Bob förklarar i vanlig ordning enligt apstadgar och apdoktrin: Vi går för Gluuuud! Det är fred i världen!

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!
hupppp

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

Sven.Savage:Vad värre är för Apklubben är att om ungefär 2 veckor ska man möta Krefeld i Champions Hockey League med purjolöken Erik Forsell som kapten! Jag börjar allvarligt talat bli rädd för att man kommer att skämma ut Sverige med ett sådant dravel-lag; Forsell som kapten, flankerad av no names och skolpojkar - köpespelare från alla möjliga länder.

Jag tror att chansen/risken för att man levererar en kollaps a la Chad Hinz-tiden är större än möjligheterna att man lyckas ta sig förbi gruppspelet i CHL. För att inte tala om kommande SHL.

Men Bagdad-Bob myser på ett sätt som får kompetenta bedömare att tro att han antingen smakat starkt eller är hög på lyckopiller.

Stackars normala Apsupportrar, det här blir tungt att bära.

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

Apklubbens islossning blev, trots ansiktsmålning och banjomusik ett veritabelt fiasko. Här skulle blivande laget presenteras men det visade sig att Bagdad-Bob inte lyckats övertala någon alls ytterligare, trots fickorna fyllda med sedelbuntar.

De nya spelarna man lyfte fram blev...inga alls.

Som ersättning blev köpespelaren från Burkölen Erik Forsell vilket i jämförelse vore som skickade man in Musse Pigg att förklara "I'm your Huckleberry" till Johhny Ringo.

Jaha, det blev pladask som väntat och Apklubben seglar mot stora grundstötningar med Apvraket. Inte oväntat.

Lika oväntat är att SS-pensionären redan på två dygn lyckats ljuga ihop en kärringhistoria om matcherna i semifinalen 2011, den där jag redan givit facit. Ap-pensions lögner är förstås helt tagna ur luften och behöver inte ens bemötas. Den som löst båda sammanställningarna - där jag lyfter fram Skellefteå-kommentatorers uppfattning som underbar och jämn, spännande semi - medan pensionären yrar om att Apklubben varv skyhögt överlägsen - inser förstås vem de kan lita på. Speciellt som jag redan visat med fakta hur pensionären bara drömmer förvirrat om allt annat som har med Apklubben att göra. 

Så tack för att jag inte behöver använda tid för att bemöta fakta. Kan inte säga att jag är överraskad - jag hade redan stenkoll. Apans dravel kan få gå i voiden som det övriga värdelösa banjotugg han levererar likt en höna utan huvud. Man tackar!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!
zigge: Bara tacksam att du förgyller den med någonting viktigt, jämfört med de meningslösheter jag - jämfört med detta - fyller den med. Stark tjej, imponerande GO, må hon lyckas!
Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!
Sven.Savage:Uschäckta om jag nu kapar tråden, men vi har i alla fall den hårdast kämpande vd:n, i hela Hockey-Sverige.   Må hon vinna kampen.
Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

Jahaja. Nu förlorade Schtaan vakten Jocke som gick till canuckerna.

Inga problem. Vaktköpatlaget SkAIK - som aldrig haft en Skellefteågrabb i målet i Elitserien - gör väl bara som vanligt. Köper en färdigutbildad målvakt. Köp, köp, köp!

Nere i schtaan väller brösttonerna över när man ska beskriva hur bästigast plantskola man har, inte sällan till ackoamjemang av banjomusik. Men när det gäller målvakter...

Köp!

Köp!!

Köp!!!

Kommentera

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

björn power: Det låter tryggt, fint att få med rejäla Luleågrabbar i ledningen och Skurholmen tyder ju på bra folk; när sedan Björn Power intygar att det så är vet man säkert besked:-)

Tänk, så mycket trubbel vi hade i ledningen tidigareunder 2000-talet såväl bland tränare som på sportchefspositioner och högre upp. Men steg för steg har det blivit alldeles utmärkt numera. Bara en sådan sak som att våra fyra tränare samtliga har spelat hur många matcher som helst för klubben. Det i sig är inte tillräckligt, men i kombination med att de är bra ledare och tränare ger det extra tyngd.

Man är ju fortfarande besviken över att vi "tog slut" när det var dags för final. På något vis hade den långa säsongen krävt sitt och det fanns inte tillräckligt kvar att manövrera bort SkAIK efter alla fina vinster vi radat upp. Men oj, vad vi presterade i övrigt. Vi vann European Trophy efter att ha vunnit samtliga matcher förutom den betydelselösa mot Berlin. Vi kom trea i serien och vi tog oss till final efter att snyggt ha utmanövrerat först Värsta Köplustan och därefter självaste Warulfven. Men redan mot slutet av semifinalen kändes det som att laget börjat tappa, som att man inte riktigt hade energin med sig längre och väl i final var vi som regel tvåa på varje puck mot ett SkAIK som ville segern mer än vi.

Så kan det gå. Det är min tolkning.

Nere i Schtaan tolkar man det något annorlunda. Åtminstone finns det en fraktion bland SkAIK-supportrar som vill förklara att vann gjorde de eftersom de är bäst på allt. Och då menar jag allt!

I ett tidigare inlägg var jag ju inne på det där med tränarbytet. De kastade ut ANders Forsberg och förklarade att hans insats var meningslöst: i stället var det lagmaskinen SkAIK och egentligen klubben SkAIK som hade någon sorts speciell filosofi som gjorde laget bäst i världen, helt oberopende av Forsberg. Forsberg svarade ju till slut på det där och informerade om att det var han som drog i gång det offensiva spelsystemet och därefter strategiskt jobbade med att utveckla en passande defensiv att kombinera med (efter att ha sneglat på Luleå och kopierat valda delar som vi vet).

Men de tränare/ledare som gick in och ersatte Forsberg dvs Wallson/Johansson tog ju all ära av honom och var t o m så snåla att de förvägrade honom en guldmedalj fast det inte kostat SkAIK något att ge honom den - efter att ha lett laget 2,8 år av de 3 som krävdes fram till gludet. Men vi förstår ju varför: de vill ju inte erkänna att han hade del i det - t o m en avgörande del - utan fortsätter sin "sanningsbeskrivning": egentligen var det vi i bakgrunden som fixade guldet och nu är vi i förgrunden...

Den här självbeskrivningen av SkAIK innebär vidare att det inte gör något att spelare kommer och går - de menar ju att de har en outtömlig källa av landets bästigaste juniorer - alla uppfostrade i SkAIK-mentaliteten - att ösa ur och ersätter alla enkelt och fortsätter vara bästigast i världen på allt.

Nå, vi får se. 

Om jag förstått rätt har SkAIK redan tappat Martin Sevc, Tomas Skogs, John Klingberg, Petter Granberg och Oscar Lindberg. Nu låter det som att LA Kings tänker plocka Bud Holloway. Dessutom ryktas det att Petter Emanuelsson också kan komma att få en chans på andra sidan Atlanten. Slutligen har det ju hävdats att det finns ett intresse för Jimmie Ericsson också men jag känner mig tveksam; tror att hans kvaliteer är lite överskattade nationellt och inte efterfrågade i NHL precis. 

Sammanfattningsvis ganska tunga tapp på gång för SkAIK och även om lokalpatrioterna, de som "vet" att de är bästigast på allt, "vet" att det bara är att fylla på med junisar, tror jag faktiskt det är dags för en baksmälla. Kanske en baksmälla modell större. Förra gången de vann SM följde de upp det med att rasa rakt genom tabellen och i år har de ett antal faktorer som kan bli jobbiga att hantera. För det första tror jag att förlusten av Forsberg betydde mer än de flesta tror och Johansson/Wallson kan visa sig otillräckliga när de får ta huvudansvaret på riktigt; då menar jag ansvaret för att träna ett lag snarare än ansvaret att stå längst fram och slå sig för bröstet för att stjäla andras framgångar. Dessutom ska de nu ersätta spelarflykt och många lag har fått lära sig hur svårt det kan bli den hårda vägen. Slutligen slår de inte längre underifrån: nu är de den klubb som jagas och det kan visa sig betydligt svårare att hantera den rollen, speciellt när den egna viljan att vinna redan tillfredsställts. 

Man vet ju inte. Men inte skulle jag bli förvånad om SkAIK harvar nere mot strecken i år.

Hur blir det med oss själva då? Ja, än så länge har vi hyggligt gott. Bl a annat har vi inte sparkat Rönken och ersatt honom med en junistränare och förklarat att Rönken betyder ingetr, det är "klubben" som tränar. Men vi kan fortfarande tappa spelare t ex Frallan, Olle och kanske t o m Klasen om utländska klubbar vill. Då kan det bli knepigt, men vi får se.

Kommentera

Ny vd till LHF, direkt från folket!

Stefan Enbom tillträder posten som verkställande direktör i LHF, Stefan uppväxt i stadsdelen Skurholmen i Luleå med en pappa som jobbat 30 år på valsverket och en mamma som "gnuggat golv" som städerska.

Möt männsikan Stefan Enbom:

www.kuriren.nu/sport/default.aspx?articleid=6856083

www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=7691802

www.luleahockey.se/artikel/38058/

Enligt mej Stefan Enbom är en "drömrekrytering" för LHF, en näringslivs- och idrottsperson i samma knopp, kan inte bli bättre. Stefan Enbom var norrbottens bästa fotbollsspelare (jaja, bd-sparkboll säger väl inte så mycket men..) under ett antal år (mittfältsmotor i IFK Luleå) så han har elitidrotten i blodet. Ca 20 år inom LHF:s största sponsor tycker jag bådar gott, inga stängda dörrar där inte.
Van att driva stora organisationer som ju faktiskt LHF börjar bli, drygt 140 000 000 skr i årsomsättning är ingen liten skitbudget att hantera...
Citat från NK som säger det mesta om människan Stefan Enbom:
"Alternativ fanns för andra tjänster på SSAB, men Enbom säger att det aldrig var aktuellt.
– Jag har känt att jag varit där i 20 år och det är fantastiska människor som jag kommer sakna enormt mycket. Men nu är det dags att göra något annat i en annan bransch, en annan värld, andra människor och andra kontakter. Då dök det här upp och det känns superspännande.

Kommer du sätta något särskilt avtryck direkt på nya jobbet?
–  Njaa, jag är en ledare som präglas av att bygga lag och laganda. Jag tycker det är minst lika viktigt att alla i föreningen som inte står på isen är ett starkt lag och jobbar tillsammans för Luleå Hockeys bästa. Det har jag lagt ner mycket energi på SSAB.

Vad lockar mest med det här jobbet?
–  Jag har suttit i ledningen i SSAB i snart 20 år och jobbat med stål. Idrott är ju lite grand mammas gata, jag är uppväxt i omklädningsrum och tycker mycket om att vara i föreningslivet. Det är många aspekter som lockar."

Tycker även Stefan Enboms uttalande i NSD låter oerhört spännande och klokt (äntligen i klartext från LHF ledare), citat:
"Stefan Enbom säger att han brinner väldigt mycket för samverkan i Norrbotten.
–  Jag tror nånstans innerst inne att om vi ska vara framgångsrika i Norrbotten så kan vi inte ligga i krig med varandra. Vi måste hjälpa varandra.

Han fortsätter:
– Vi från Luleå Hockey måste jobba jättemycket för att ha en bra samverkan med de andra norrbottensklubbarna, både i Malmfälten, Tornedalen och i fyrkanten. Jag tror att det är en viktig resa. För en bra talang som växer upp, ska det naturliga steget vara att gå till Luleå Hockey.

Inte Skellefteå?
– Nej.

Hur ska ni göra för att lyckas med det då?
–  Vi måste visa stor ödmjukhet och supporta verksamheterna ute i länet, precis som Luleå Hockey börjat göra. Att fortsätta den resan är något jag brinner jättemycket för. Vi kan bjuda in föreningarna, med representanter, och visa hur en elitförening jobbar. Det är på många olika plan. Vi kan spela matcher där, till exempel. Det finns många aktiviteter för att förbättra verksamheten i Norrbotten."
Varmt välkommen till LHF Stefan Smile
(Måste tillägga att jag är liite jävig då jag känner Stefan lite grann genom uppväxten, IFK Luleå samt som fd. stuggranne. Samtidigt stärker det min kunskap om vem och hur han är som person och jag kan säga att han sitter inte på några höga hästar samtidigt som han är jäkligt skärpt och positiv människa).

Min önskan är att ALLA som representerar LHF ska resonera och agera som Stefan Enbom, inte minst skuggan och Ulf E som "framtidschefer" i LHF Unga..
Då kommer vi garanterat bli förstavalet för majoriteten av norrbottens framtida talanger (även andra län för den delen..).

Kommentera

1625048 · »