Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1625027

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

Ikväll är Luleå Hockey på is mot CSKA Moskva-motståndaren Asplöven:-)

Nere i Apschtaan väljer de en annan väg att komma iform; ansiktsmålning, banjomusik och Big Bert Cryburger. Det visar sig så småningom vilka som valt rätt - legenderna från Luleå eller uppkomlingarna, köpelaget APA Stingheads från Apschtaan.

Luleås lag:

Johan Forsberg - Chris Abbott - Jonathan Granström

Lennart Petrell - Stephen Dixon - Daniel Zaar

Lars Bryggman - Niklas Fogström - Karl Fabricius

Emil Sylvegård - Daniel Mannberg - Peter Cehlarik

Kristian Näkyvä - Per Savilahti-Nagander

Jan Sandström - Marcus Fagerudd

Andreas Hjelm - Olov Lundqvist

Dean Kukan - Marcus Oskarsson

Joel Lassinantti

(Daniel Larsson)

Vad säger man?

Först om backarna. Det här ser intressant ut. Skönt att slippa den late panga bort pungen/bli passerad vid bortre blå-köpespelaren som drog till Warulfven. Näkyvä-Savilahti-Nagander tror jag blir alldeles utmärkta! Och det ska bli kul att se hur slagskottsspecialisten går med dragpatentaren landslags-janne. Hjelm-Lundquist? Mja, hoppas de tar nästa steg i utvecklingen, då kan de bli defensivt fina. Kukan-Oscarsson - högriskvarning där. Kukan - som jag snarast uppfattar som forward och inte back - kan ju tillföra offensivt men defensivt är han farligare för oss än för motståndarna. Blir en tuff uppgift för Oscarsson att täta bakom Kukan.

När det gäller linorna saknar vi ju bl a Ledin, Wallmark och Cam så det blir lite chansartat och så är det också för övrigt: mycket svårt i förväg att veta vad vi har. Vi bör ju vara svagare än i fjol efter att ha tappat speciellt den fantastiske Linus Klasen och dessutom Olle. Ja, vi får se.

På vaktsidan går vi som vanligt in med en Luleågrabb. Tänk på stackars aporna som aldrig haft en egen vakt i Elitserien/SHL utan bara behövt köpa, köpa och åter köpa. Själva har vi länge haft en aldrig sinande ström av egna pojkar som utvecklas till vakter på hög nivå. Och dessutom har vi Daniel Larsson, från Boden, ett stenkast från Luleå. Han var ju i Luleå Hockey 1-2 år som junis. Kan inte räknas som vår egen, men alltså näst intill.

Kuriren rapporterar från matchen i Haparanda (länk).

Kommentera