Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1625024

Sv: Ny vd till LHF, direkt från folket!

SHL-klubbarnas ekonomiska resultat enligt Aftontrasan:

Skellefteå: +6,3 milj 

Växjö: +2,8 milj 

Örebro:  +1,4 milj 

Modo: +913 000

Leksand: +440 000

Frölunda: +80 000 

Luleå: -2,8 milj

Linköping: -4,4 milj 

HV71: -4,6 milj 

Brynäs: -4,7 milj 

Färjestad: -5,4 milj

AIK: -6,7 milj

Vid en närmare analys finner man att 5/6 klubbar som gått "bäst" är senaste årens nykomlingar och det är inte så svårt att förstå varför.

När en klubb lyckas komma upp till Elitserien/SHL är det närmaste åren ett väldigt drive: man drar publik och sponsorer som vill vara med om det man längtat efter. Ofta är också kommunerna så gladeliga att de öppet eller dolt också bidrager finansiellt nu när laget nått finrummet. Dessutom anländer klubbarna med en begränsad budget, anpassad till allsvenska fattiga förhållanden och även om det blir större utgifter snabbt - framför allt för att betala de köpespelare man tar in för att bli kvar - är de ökade inkomsterna så stora att det ska mycket till för att man inte ska plussa till det första åren. Speciellt som man iom avancemanget plötsligt får bortåt 30 miljoner isf en miljon för TV-rättigheterna.

Så det är inte så konstigt att det ser ut sådär. Lag som slår sig för bröstet och tror att deras ledare är extra duktiga ekonomer visar bara hur okunniga man är. Vänta bara, verkligheten hinner ifatt.

De övriga två som gått plus är MooDoo, som sedan en tid startat ett revisionsarbete för att få ekonomi i balans, och Köplustan, som hur orättvist som helst är enda klubb i VGR och därför drar mest publik utan att ha något att leverera. 

Luleå kommer därnäst med ett visst minus, men bättre resultat än flera andra.

Pungen, HV, Pölsan och Warulfven går mer minus. När det gäller Ulfven och HV är förklaringen förstås att de inledde med en massa felköpta spelare som fick sparkas och nya inhandlas, för att de lagen inte skulle riskera falla ur. När det gäller Pungen undrar man om inte köpfestdagarna snart är över? Synd att de hann lägga upp monsterlöner för att stjäla Arlbrandt, Hjalmarsson och sannolikt ett Glud av Luleå dessförrinnan genom Pungens Ebberöds bank. Pölsan vet jag inte riktigt varför de backat så rejält.

Så har vi Gnaget som gick sämst, dels eftersom de inte har någon hockeypublik. Men dels också eftersom Stockholm är oerhört njugga mot storlagen och nu blir det Djurgården som får kämpa med de förutsättningarna - samt med att de lag som fanns i Elitserien i fjol stulit 5 millar av TV-pengarna från Djurgården och givit till AIK. Oerhört fult!

Att Aplaget nu - trots glädjesiffrorna - är på väg åt helsefyr inser man när Bagdad-Bob inte hade några ytterligare köpespelare att presentera vid den årliga ansiktsmålarfesten med Big Bert Cryburger, Banjo och isfjant. Så svårt har han alltså att hitta några som duger och vill och nu måste han öppna stooora pungen för att lyckas köpa/lura dit några duktiga spelare. Prognosen är förstås att lyckas han inte närmaste månaden blir det tuffare senare om han tvingas göra en Warulfven/HV; sparka en femma, köpa in en ny, när det knappt finns några att få tag på och priserna rasat i höjden.

Man kanske kan gissa att +-tecknet för Apklubbens ekonomiska resultat får transformeras till ett minus nästa vår...

På sidor för apsupportrar* diskuteras om Bagdad-Bob blivit galen. Redaktörerna för apsidan på Svenska Fans har inte haft lust att skriva något sedan i maj när raset kom och 22 köpespelare drog från Apvraket.

*den ende som tror på aplaget är en galen pensionär, som alla vet.

Kommentera