Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1597074

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:Hmm viss favorisering av smålandslagen?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jesper Jonsson: Rättelse: nu förstår jag hur du menar. Du syftar till att jag kallar smålandslagen Lakers och HV-71?

Ja, du har rätt. Elakt av mig att använda beteckningar på smålandslagen som ingen förstår. Ofavoriserar kanske man skulle säga. Men jag har inte hittat några bra namn där.

HIV-71 skriver en del men det tycker jag är obra. Du kanske kommer ihåg att jag i många år körde Tjurgården för HV eftersom deras logo är en tjur som står på en gård. Blue balls var också hyggligt men jag tog själv udden av det genom att upprepade gånger, inför möten med Pungen, citerade hasses limerick:

Det finns en punkrockare i staden,
han krockar pungar mest hela dagen,
han krockar stora,
han krockar små,
han krockar några så det blir blå - far åt helvete;-)

Lakers har jag inte funderat på just. Kanske för att Lakers är i nästan Pölsaklass, Kanske man skulle skriva Läjkärs? Eller kalle dem för "Droppen" för att hylla en fenomenal dikt av en växjösonen, utsedd till höjdarnas höjdare bland hundra höjdare. Nej, jag tänker inte på Per Lagerkvist, växjösonen som skrev den elaka "Du är vackast när det skymmer..." ;-)

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jesper Jonsson: Hm, vet inte det jag. Jag skulle nog gissa att jag favvar norrlandslagen mer, typ Luleå, MooDoo, Schleffte, t o m Pölsan. Trottoarkanten har jag dock haft svårt för sedan Sigge justerade Burda och Kucera och efter senaste "affärena" med kommunen är tröskeln stoooor.

HV tycker jag legat bättre till en sydbottens storköpare Köplustan, Pungen och Warulfven, bra bas av lokala spelare tillsammans med finska värvningar. Dessutom är de ju lite av en tvillingklubb till oss med hänsyn till karriären. Men nu har de förstås Dahlén... Lakers? Ja, de brukar ju vara så vänliga mot oss, point-vise. Men lite gillar jag nya lag från nya landsändar som kämpar och vill vara med och inser hur glada i hockey de vill vara i staden.

Kommentera