Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1597880

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:vårat allsvenska lag börjar skina igenom
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

MooDoo-Schtaan idag, match i Övik. Andra gången de möts sedan Schleffte sparkade Anders Forsberg sedan han skrivit på för MooDoo.

Första matchen gick också i Övik och då vann Schtaan med 0-1. På pressfonferensen efter matchen skickade Schtaan sin målvaktstränare. Wallsson, Robertsson och Klockare skämdes för mycket för att våga möta Forsberg. Inte ens Lasse "jag bestämmer allt även laguttagningarna" Johansson tordes. Målvaktstränare fick gå dit, antagligen för att svara på frågan varför Skellefteå AIK aldrig någonsin i elitserien/SHL haft en målvakt som kommer från Skellefteå.

Nu är det ett annat MooDoo man möter, ett lag som kommit igång rejält och kanske kan bli den stora utmanaren om Le Mat framåt våren. Men för att lyckas måste lagets spel kunna plocka Schleffte.

Det blir spännande. Själv skiter jag i att se all annan hockey än när Luleå spelar, nästan, men det här är en match jag gärna vill se:-)

Lagom till matchen intervjuas Anders Forsberg i sexpressen. Ni kan väl alla förhistorien.

Anders Forsberg på treårskontrakt tog SkAIK till final tre år i rad och sista året vann man; visserligen var AF utstött senaste månaden men naturligtvis var det han som haft huvudansvaret att ta fram och utveckla det lag som vann. 

AF hade gjort sådan succé att han sista kontraktsåret fick bortåt tjugo förfrågningar från andra svenska lag, från KHL, frrån USA, från kontinenten, varav knappt tio mycket konkreta. Men han ville fortsätta i Skellefteå. Han sökte gång efter annan kontakt med sportchefen Lasse J och bad att få diskutera framtiden. Lasse J vägrade och vi vet alla varför: han hade planerat att skicka ut AF för att han själv och de assisterade skulle ta över ansvaret och äran.

När SkAIK vägrade ge honom fortsättningen och bara nonchalerade honom i bästa vuxenmobbingstil gav han upp och blev tvungen acceptera ett annat bud innan de andra klubbarna bestämde sig för andra tränare. Han kom överens om MooDoo. Ryktena gick och spelarna var på AF i omklädningsrummet och frågade om han skulle träna annat lag nästa år, varpå han inte kunde ljuga utan erkände.

Och då sparkade Schtaan honom. Argumentet var att "han hade inte informerat Lasse J innan han informerade spelarna". Det var ju extremt löjligt motiverat, om något var det väl ändå Lasse J som betett sig oerhört illa.

Eftersom det inte räckte skickade man ut Bert Brutus Robertsson som förklarade att "man hade märkt att inte AF var 100% fokuserad på Skellefteå", att argument som knappast heller dög när man talade om ett lag som ledde serien med 7 poäng...

Då skickade man ut hemliga rykten att "AF hade försökt värva Möller och Bud Holloway till Modo" och lät nyttiga idioter i media hävda att så skett, eftersom de "hört från någon som hört från någon som hört något". Tyvärr ganska typiskt Skellefteå AIK-beteende. 

Möller och Holloway förklarade tydligt att AF inte alls agerat så.

I efterhand är förstås hela soppan ett klart och tydligt bevis på brister i karaktär bland de som nu står i Skellefteås ledning medan Anders Forsberg går helt fri och ytterligare framstår som den hedersman han är.

Nu talar han dessutom klartext i frågan. I sexpressen undrar journalisten om han förstått orsaken till att han behandlades så illa.

"

"Det blev jäkligt stökigt"

Anders Forsberg säger att han funderat över ryktesspridningen runt hans tid som tränare i Skellefteå.

- Det bottnar nog i att man har stora problem att motivera vad man gjorde. Att de måste hitta på saker för att rättfärdiga sitt agerande. Och det måste vara väldigt jobbigt för dem.

- Allt kom ju som en chock för många spelare, fans och folk i ledarposition. Det blev helt enkelt jäkligt stökigt.

Så... varför tror du egentligen att du fick sparken?

- Jag har förstås funderat på det. Och det är bara en anledning jag kunnat komma fram till.

Vilken?

- Att jag fick för mycket plats i medierna, att jag fick för stor del av glansen och äran - vilket gjorde att andra som också slet hårt kände sig förringade.

Det låter som klassisk svensk avundsjuka?

- Ja, jag tror att det blev någon form av avundsjuka. Det är den enda jag kan komma på."

 

Idag blir det en spännande match i Övik, och en spännande presskonferens. För Anders Forsbergs skull vill jag gärna se en rejäl vinst för hemmalaget idag. Kom igen, MooDoo!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Fan också så eländigt det känns nu. Jesper och Råkkarn sannspådda, det vacklar utav helvitte i laget. 

Nästan så att man längtar efter Ulf Taavola. På hans tid sket man i förluster under första halvan av serien eller i att Luleå vanligen låg sist eller liknande länge inledningsvis. Ju längre säsongen gick, desto bättre blev Luleå. Men i efterhand vete fan hur mycket som berodde på Taavola och hur mycket som berodde på att Luleå ändå hade en stomme av lulehjältar som successivt vaknade och när det gällde vägrade att vika ned sig. 

Å andra sidan är vi inte så j-a långt borta från att vara ett vinnande lag. Ett bättre försvar utan misstag, något effektivare linor, en ännu tätare vakt. Inget av det verkar oöverkomligt. Men lite undrar man varför vi hamnat här. 

På olika Forum ropar man nu att Rönkens tid är över. Speciellt skylls han för att Sundh inte kom in i laget och nu verkar lämna Luleå, likaså att Cehlarik får sitta bänk 2,5 period varje match innan han får en minut. 

Jag vet inte. Rönken har ändå hållt oss som landets näst bästa lag eller näst intill under de tre år han haft ansvaret. Vem längtar efter rönnberg, jesse, mikael andersson m fl - tränare under vilka vi t o m missade slutspel eller standardmässigt rök med 0-4, smat NÄSTAN hamnade i en kvalserie varefter vi kanske varit borta från högsta serien länge?

Med Rönkens CV menar jag att han utan vidare ska litas på hela säsongen, inget snack om det. Han har låtit försvarsspelet bli sämre för att jaga på framåt, men har inte riktigt spelarna för att det ska gå riktigt bra. Varför? Är det Osten som inte värvar tillräckligt bra? Eller är det något med laget, Rönken, staden eller något, som inneburit att vi tappat t ex Arlbrandt, Hjalmarsson, Enterfeldt, Kihlström - spelare, som om vi haft dem kvar, utan vidare skulle ha betytt att vi idag slagits med SkAIK i topp. 

Faktum är ju att vi haft en åtminstone skenbar dominans mot såväl Frölunda som HV. Och kanske hade Rautio räddat andra målet av Frölunda och tredje mot HV. Å andra sidan gav vi HV friläge på friläge i slutet av matchen och där räddade Bella fint. 

Kanske det bara handlar om att de andra lagen ger järnet för att neutralisera Klasen-Olle-Ledin, ungefär som de förstås gör mot Pungens Arla-Hjalmar-lina? 

Vilka än svaren är känns det för jävla för jävligt idag. Fattas bara att vi stortorskar mot Portugal också i morgon, plus att Zlatan får rätt kort. 

SKIT!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Ja, fy för fan, vi får stryk igen. Förra matchen vann vi skotten med 34-19, bella får 84%, vi tar 0 poäng. Det följer vi upp med att vinna skotten ikväll med 33-17, Bella får 82%, vi tar 0 poäng igen.

Skotten säger inte allt förstås, det har varit många som mest fungerat som uppvärmning för motståndarvakten. Samtidigt har Bellas usla %SVS inte varit avgörande, snarare då att vi i försvaret varit så dåliga att vi givit motståndarna bra lägen. 

Något är obra i Luleå nu. Tänk för några år sedan då vårt försvarsspel aldrig släppt till de chanser och mål som vi släppt senaste matcherna. Känns som att Köplustan och HV lirar extremt försvarsmässigt mot oss för att ta chansen de misstag vi gör i försvaret. 

Nu ser det ju för j-a uselt ut med sex matcher och tre pinnar. Vi är i fritt fall i tabellen.

1 Skellefteå AIK 21 47
2 Frölunda HC 21 38
3 MODO Hockey 21 36
4 Luleå HF 21 33
5 Växjö Lakers HC 21 33
6 Leksands IF 21 33
7 Brynäs IF 21 32
8 Linköpings HC 21 28
9 Färjestads BK 21 25
10 AIK 21 25
11 HV 71 21 25
12 Örebro HK 21 23

Fortfarande en bit upp men bara tackl vare målskillnad. Vi är ju på plats 4-6 och bara en pinne före Pölsan på plats 7. Fortsätter det så här några matcher till har Warulfven och HV fått vittring på oss. Kanske Pungen också, även om de hackar som vi. 

Men fortsätter det så här några omgångar har vi bara strecket, Gnaget och Öret bakom oss. 

Vad ini helvitte har hänt?

Nu verkar ju Sundh, som skulle bli den stora förstärkningen, ryka. Och ropen skallar efter en förstärkning genom en ny forward.

Själv skulle jag vilja ha in en kanonback. 

ska vi inte lägga in en formtabell också, en som visar hur lagen gått senaste sex omgångarna?

1 Skellefteå AIK 6 16
2 MODO Hockey 6 13
3 Leksands IF 6 12
4 Frölunda HC 6 12
5 HV 71 6 11
6 Färjestads BK 6 9
7 Brynäs IF 6 9
8 Växjö Lakers HC 6 8
9 AIK 6 8
10 Linköpings HC 6 4
11 Luleå HF 6 3
12 Örebro HK 6 3

Fortsätter det så här sex omgångar till har vi vid halva serien följande:

1 Skellefteå AIK 27 63
2 Frölunda HC 27 50
3 MODO Hockey 27 49
4 Leksands IF 27 45
5 Växjö Lakers HC 27 41
6 Brynäs IF 27 41
7 Luleå HF 27 36
8 HV 71 27 36
9 Färjestads BK 27 34
10 AIK 27 33
11 Linköpings HC 27 32
12 Örebro HK 27 26

Jaha...Öret, Pungen och Luleå har helt tappat stilen. Upp som en sol, ned som en...

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jesper Jonsson: Kom ihåg att vi hade en j-a massa borta senast. Tycker du inte att Klasen-Olle-Ledin då de spelar framför bra backar håller - inte allsvensk utan hög SHL-nivå både i 5 mot 5 och PP? Med det som vinnarvapen räcker det ju om övriga kan spela jämnt. 

För den jämförelsen skulle jag hellre ta Linköping som liknar oss, men där komplementfemmorna är klart sämre.

Kommentera