Luleå HF

115800 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1610671

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Kunde inte se matchen mot Oilers men har nu sett highlights och stats.

Linus öppnar matchen med att vara inne på ett minusmål. Därefter händer inget enligt stats, Oilers vinner 3-2.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Ska vi kolla formtopp?

Senaste tio:

1 Frölunda HC 10 23
2 MODO Hockey 10 20
3 Växjö Lakers HC 10 19
4 Luleå HF 10 18
5 HV 71 10 18
6 Färjestads BK 10 17
7 Skellefteå AIK 10 15
8 Leksands IF 10 15
9 Brynäs IF 10 10
10 Örebro HK 10 9
11 Linköpings HC 10 8
12 AIK 10 8

Senaste fem:

1 Frölunda HC 5 12
2 MODO Hockey 5 12
3 Skellefteå AIK 5 11
4 Växjö Lakers HC 5 10
5 Luleå HF 5 9
6 Färjestads BK 5 8
7 Leksands IF 5 6
8 HV 71 5 6
9 AIK 5 5
10 Örebro HK 5 4
11 Brynäs IF 5 4
12 Linköpings HC 5 3

Jahaja. Framför allt Köplustan och MooDoo går starkt, därnäst Läjkers och Luleå. lagen på plats 2-5 i totaltabellen, mycket talatr för att de blir kvar där, även om Warulfven kan vara lite dark horse på plats 6. 

Sedan är Skaik på väg upp medan HV är på väg ned. 

I botten Gnaget, Öret, Pölsan och Pungen. 

I vanliga fall skulle man därmed tämligen väl kunna säga hur allt slutar nu. Men det är inte vanliga fall, det är OS-år och efter lördag blir det långt uppehåll, innan serien raskt avslutas med sex matcher innan slutspel. Idag hade rätt många av lagen fem spelare borta och fler. Under ett långt uppehåll kan de komma tillbaka. Några av lagen, Ulfven t ex gissar jag har lirare borta på OS och där finns alltid risk för skador dessutom.

Nej, även om det varit rätt stabilt ett tag kan det bli några placeringar som ändras på de avslutande sex matcherna.

Framför allt gäller det lagen på plats 5-8; MooDoo, Ulfven, Trottoarkanten och Pölsan som ligger så tätt. Ett starkt/svagt lag sista sex kan raskt passera andra eller falla.

Luleå - Läjkers på plats 3-4 kan också ändras, samtidigt som de inte är helt säkra nedåt, speciellt för Luleå mot MooDoo där bara 4p skiljer nu. 

Efter OS har Luleå HV, Gnaget och Öret dvs relativt enklare motståndare innan vi avslutar mot just MooDo och Warulfven, följt av Pölsan. Får vi det tufft kan plats 4-6 avgöras där i omgång 53-54.

Fortsättning följer, som det heter.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Fan, fan, fan. PP för lustan som spelar snabbt runt med precisa pass fast Luleås box ännu mer imponerande och Lustan kan knappt ta fram en målchans, bara enstaka skott från distans som Rautio ser och fixar lätt. Men precis när Luleå blir fulltaligt åker Klingberg fram och från haldistans drar han upp den i krysset.

Därefter bestämmer sig Truchno för att det är en strålande idé att åka på Lustavakten bakifrån, blir utad, och Luleås box segare, Lustan klapp-klapp-passar sig igenom och från nära håll pangar Kahnberg in 3-1 följt av att Trucken får en ny strålande idé av typen att han förklarar att en av zebrorna Mikael är en fitta gissar jag och då får han 10 minuter.

Är säker på att Rönken är grymt impad av Trucknos idérikedom.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Köplustan har ju varit framgångsrik på senare tid och har en stark andraplats. Var ju lite synd att Lustan vann mot Läjkers eftersomd et innebär att man nu har hela sex poäng mer än vi och det börjar bli ont om tid.

Fast då är ju dagens match en gyllene möjlighet, en s k sexpoängsmatch där vi kan kliva fram och därefter bara ha tre pinnar upp.

Men det börjar ju obra när man upptäcker att vi har ett gäng klassiska zebror, Mikaelarna Hölm-Nörd, som ska styras av potentiellt glappande klockor, festårru. Och sedan har vi en hel femma borta- Chris tekarn ABbott, Hedman. Olausson, Wallmark och landslagsjanne.

1-0 till Lustan nu, efter fem minuter av andra perioden. Hade mycket väl kunnat vara mer, i senare delen av första rann Lustorna igenom hur de ville och hade väl en 40-50 frilägen på Berguven, som dock varit rena muren hela tiden, förutom då på ett av de enklare där Lustan fick in pucken igenom en minimal lucka kropp-arm hos Rautio.

Hör nu att Cehlarik är draftad av Boston. He he, påminner mig om en annan junis, en stor killei Luleå, som också draftades av Bruins. Luleåjargongen döpte förstås honom till "Boston" omedelbart, så självklart att jag kommer fan inte ihåg vad han hette egentligen. Nå, det brukar komma.

Samtidigt målar Kukan på Lustan men som jag såg det sköt Kukan på Kim Lilja som snyggt magade in den. 

Nog för att jag visste att vi hade bra junisar men att de hade specialvapen i form av magningar, det hade jag ingen aaaaaaning om.

1-1 iaf. Vi kanske kan hänga med idag? Kul!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Ja, det är tråkigt att det inte lossnar för Omark. 

Jag kan inte förklara varför han inte lyckas. Kanske saknar han självförtroende, möjligen är det en mental pryl? Jag vill inte tro att det beror på att han är försiktig pga risken för fysikt, tung spel från motståndare. Jag menar, han har ju lirat i både KHL och AHL där de knappast lägger fingrarna emellan. 

Men jag tycker att han alltid börjat försiktigt, nästan obemärkt, och det gjorde han i Luleå också en gång i världen - och sedan bara växer han ut och går in och äger.

Man har ju hoppats att det ska inträffa i Buffalo och det har uppenbarligen tränaren Ted Nolan också. Men jag är rädd att det inte räcker hur länge som helst. Börjar han sitta på läktaren finns risken att han skickas ned till AHL och i så fall blir det mycket svårt att komma tillbaka till ennhåell. 

Kommentera