Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1611767

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: vad tror du chanserna är att andra lag som ex Frölunda kan knipa honom framför ögonen på Osten?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Bara februari men 2014 års bragdguld är redan hemma hos den vackraste svenska staffetinsatsen på skidor OS någonsin. I historieböckerna kan man läsa om Assars ryck bakom ladan, Magnussons backryck m m. 

Men den här svenska laginsatsen kryddad med slutetappen av vår härliga lilla norrbottniska Charlotte Kalla slår allt!

Alla vi som vuxit upp på skidor under snövita iskalla vintrar har varit där, har haft känslan som den unga Kalla hade, liksom en Burken Borg hade när han kväll efter kväll dunkade tennisbollen mot garagedörren, och kan uppfatta och uppskatta hur mycket jobb som därefter tog Kalla och de andra vidare, vidare och längre, snabbare och högre ända fram till att de nu står högst upp:-)

Gissar att Klang kommer att känna sig som en Kalla när han senare idag klämmer fast laggarna för turen. 

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Dragan 2k: Helt omöjligt. Jag har sett spekulationer, speciellr från Pölsan förstås, men det handlar ju bara om att komma hem några månader, om han inte kör en säsong, för att vänta in ett rejält lukrativt som knappast kan bli Sverige utan snarast KHL.

Och Linus är ju förutom lulespelare också lulesupporter och vet hur han från supporterhåll skulle se att han kör några månader i Frölunda. Nej, det händer inte. Det enda Frölunda kan erbjuda mer i så fall är pengar och så stor differens mot vad han får i Luleå, nej det finns inte.

Jag tror inte heller han har något speciellt med Rönnberg. Han satsade inte speciellt på Omark som bara lirade i typ tredjelina i Luleå en längre tid - när han sattes ihop med Harju och Snygg-Mats var det en reservlösning bara, som Rograrna (alla tre tränare hette Roger) råkade köra för att flera andra blev skadade samtigt, och resten är historia. 

Flera lulespelare typ frallan, nordquist, fabricius hamnade ju i Lustan men det blev intevså bra. Kan dessutom tänka mig att Linus inte glömt hur han behandlades av Lustan i kvarten för några år sedan; men låter han sådant påverka? Jag vet inte, mig skulle det påverka, och kanske Linus också. 

Å andra sidan kommer man ihåg att när Ledin efter utflykter i Warulfven/HV även varit över Atlanten och kom hem, så skulle han komma hem till Luleå. Men då fich HV för sig att erbjuda honom ett sjukt femårskontreakt med monsterlön. Så man vet inte. Men jag tror som sagt att pengar kommer Linus nog inte att hämta i Sverige. Nu har han dessutom givit bort 3-4 år för NHL-drömmen och missat potentiella stora pengar så...KHL blir det nog, fast det kan ske först från sommaren. Så nu tror jag han väljer Luleå.

Kommentera