Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1615341

Sv: Holmström, störst genom tiderna?
MR Bif: exakt det jag ville få fram med min fråga. Jag vill inte ta något ifrån storheter som Salming, Sundin, Loob, Bengt-Åke, Kenta, Foppa eller någon annan. Grejen är att jämför man den uppmärksamhet de fick med Holmström så anser jag att Holmström förtjänar mer respekt än han får.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Holmström, störst genom tiderna?

Hm, fem timmar till nedsläpp och vi vet ännu inte hur linorna kommer att se ut. Det vi har att gå på är:

1. Man letar för att placera Linus Omark på bästa sätt.
2. Cam Abbott har av och till INTE varit med på träningarna, gissningsvis en nackskada mot Warulfven. Låter inte så bra. Vi hoppas på en muskel bara och att man vilat honom i form.
3. Cehlarik ställs utanför. Synd på en så vass, snabb och lovande anfallare men bra på en sådan vilse försvarare. 

AV det man sett på träningarna finns det med hänvisning till ovanstående ett antal linor som testats, t ex:

Första: Cam Abbott, Chris Abbott, Per Ledin.
Andra: Linus Omark, Niklas Olausson, Linus Klasen.
Tredje: Anton Hedman, Niklas Fogström, Johan Forsberg.
Fjärde: Karl Fabricius, Lucas Wallmark, Linus Persson.

eller

Linus Persson - Chris Abbott - Linus Omark
Linus Klasen - Niklas Olausson - Per Ledin
Peter Cehlárik* - Lucas Wallmark - Karl Fabricius
Anton Hedman - Niklas Fogström - Johan Forsberg
Daniel Mannberg - Vjatjeslav Truchno - Lars Bryggman

*fast Cehlarik har därefter ställts vid sidan tycks det.

men också en lina med

Andra: Linus Omark, Chris Abbott, Linus Klasen.

Dessutom har man testat powerplayuppställningar med

Linus Klasen, Linus Omark, Niklas Olausson  Janne Sandström och Chris Abbott
Linus Klasen, Linus Omark, Niklas Olausson Per Ledin och Linus Persson
Linus Klasen, Linus Omark, Niklas Olausson  Linus Persson och Chris Abbott

Lite Skellefteå-tänk över den PP-uppställningen alltså. Och i brist på inspelade säkra powerplaybackar som kan måla - där man i stället haft Gunnarsson som bara pangat bort puckar och zontillvaron - öser man på med forwards i stället. Det man ska komma ihåg är att med fem forwards kan man vara vidöppna för kontringar när man själva har PP och Läjkers har gjort 5 mål i numerärt underläge under serien, ganska vassa på det alltså. I det läget ser jag gärna att David Rautio Berguv vaktar vårt mål. Han är riktigt bra på frilägen/straffar och tar vanligen allt förutom om anfallande får lossa skott tidigt. Mark Owuya i frilägen/straffar har gjort en sämre - för att inte i klartext säga dåligt - intryck för detta.

Visst är det oroande att man nu när slutspelet ska börja inte har intränade fungerande femmor men vi vet alla att det finns sådant som inte fungerat och det hade, i mina ögon, varit klart mer oroande om man gnuggat vidare med det som inte fungerat. Man var tvungen att leta nya vägar och jag har stort förtroende för att Rönken-Bulan-Ågi-Hento med enorm erfarenhet och dessutom cred från senaste tre åren kan söka rätt, jämfört med mig och alla andra läktarcoacher. Är inte säker på att de lyckas förstås, men de var tvungna att försöka, det såg vi alla.

När det gäller linorna gissar jag att grundinställningen - om Cam kan spela - är att sätta Linusarna med Olle. Jävligt bra att ta ihop Linusarna - de vill ju själva - men samtidigt något oroande att Olle varit så osynlig så länge. Men omgiven av två Linusar - kan det bli bättre? - kanske Olle kommer loss och glömmer ryggen. Tänk så j-t bra han gick med Arlbrandt och nu omgiven av Linus x2 kanske han når upp dit och högre?

Mycket bra för övrigt att Linusarna lirar i samma lina med tanke på att de ska bli samspelta inför PP, en spelform som ofta avgör i slutspel.

Om nu Cam får avstå har man testat dels att flytta Chris till Linusarna, en lina jag gärna skulle se, men det tycks kanske som att ett senare prövat alternativ är att återetablera Klasen-linan och i stället flytta upp Omark med Chris och Linus Persson. Hm. 

Jaja, sammantaget känns det ändå som att man senaste veckorna haft huvudfokus på att söka fram rätt omgivning för Omark vilket är strålande. Kan man få ut maximalt av honom plus åtminstone hålla nivån från tidigare på övriga får vi ett riktigt starkt lag framåt.

En tredjelina med Hedman-Fogström-Forsberg synes vi kunna räkna med. Låter som en fin lina som kan bli riktigt jobbiga för motståndarna att hålla ordning på.

Jaha. Nu har vi väl gjort det vi kan i fråga om förberedelser. 

Förutsättningarna är att Läjkers har ett j-a bra lag och kommer att vara utmärkta. Det som avgör denna kvartsfinal är inte Läjkers styrka eller ostyrka utan om Luleå kan lyfta sig och det beror i hög grad på om Rönken och grabbarna fått ihop bättre linor framåt samt ett MYCKET bättre disciplinerat försvarsspel m a p backarnas insatser. Jag tror och hoppas att man lyckats. Nu får man också hoppas att vi har flyt med zebratilldelningen och jag vill ha Rönnmark men räknar med att förbundet ger oss den €#€&€(/ höjdhopparen igen och då blir det bara att gilla läget och ge tänder och blod och köra in i kaklet.

Nu ska jag försöka jobba med något helt annat fram till 16-tiden för att rensa skallen och vara förberedd på en av årets höjdpunkter: NEDSLÄPP I SLUTSPELET!

Kommentera