Luleå HF

92641 inlägg · 865 ämnen

Holmström, störst genom tiderna?

1615376 · » Till forumet


Sv: Holmström, störst genom tiderna?

Hm, snart dags att börja samla sig för uppgiften. Fokusera på det som komma skall.

Om man för en liten stund stiger åt sidan kan man från helikopernivå identifiera att vi går till slutspelet med ett lag som producerat hyggligt under SHL denna säsong, och rört oss runt plats 2-6, men också att det finns en massa slutspelsrutin i laget som kan bli viktigt.

Så kan man se på saken, med en avgörande skillnad.

Vi kunde haft en lina med Linus Klasen-Niklas Olausson-Linus Persson för uppgiften, en Klasen som satt nytt poängrekord för klubben i år, en Olle som varit märkligt osynlig på senare tid gissningsvis med ryggont men som förhoppningsvis kommer upp nu när det är slutspel mot Olles favoritmotstånd Läjkers. 

Men så med den tredje länken, Linus Persson, som var grandios i fjolårets slutspel men som inte fungerat under hela året.

Så, från det lag vi haft under säsongen och speciellt när det gäller Klasens lina göt vi en liiiiten förändring: Vi byter ut Linus Persson mot Linus Omark!

Det är vad vi gjort...

Jag vet, Omark har dribblat runt fem matcher redan, matcher vi förlorat. Men tänk om han blivit kvar i Buffalo, tänk om vi "bara" haft det övriga laget på is nu. Nu har vi Omark. 

:-)

Den som fått flytta från Klasenlinan är alltså Per Ledin. Men han flyttar till Abbottarna. Och det kan mycket väl visa sig vara den alldeles bästa omgivningen för honom. Intensiva, fysiska, ettriga, jobbiga för motståndarna. Den här linan kan bli besärlig för Läjkers att hålla koll på:-)

Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?

Hoppas som sagt att de båda Gävlarna - från den Gävliga staden - håller sig på zebramatten nu.

Och nu har Luleå linjerats upp.

Det blir de linor jag skrev om för några timmar sedan:

Första: Cam Abbott, Chris Abbott, Per Ledin.
Andra: Linus Omark, Niklas Olausson, Linus Klasen.
Tredje: Anton Hedman, Niklas Fogström, Johan Forsberg.
Fjärde: Karl Fabricius, Lucas Wallmark, Linus Persson.

Cam spelar alltså och vi får äntligen se Linusarna tillsammans i samma ordinarie lina, med Niklas Olausson som linjekompis, medan Per Ledin blir trilling-Abbott!

Bra!

Det var nödvändigt att fixa problemen och den här uppställningen visar att man verkligen gjort vad man kunnat. Nu må det bära eller brista men tack för fin hantering till Rönken och grabbarna!

På backsidan har vi 

11. Skrbek, Pavel- 10. Fransson, Johan 

7. Sandström, Jan- 6. Gunnarsson, Daniel

33. Hjelm, Andreas - 2. Kukan, Dean

Således bara förstaparet, bakom Abbottarna som känns någorlunda tryggt. Hoppas att landslagsjanne kan få ordning på Gunnarsson i försvaret och sedan känns Hjelm-Kukan som riskabelt, oj vad man saknar Robin där. Men hoppas grabbarna skärper upp sig och får stöd av Hedman-Fogström-Forsberg som helst ska hålla puck i andra zonen, om det blir den femman. 

Som extraspelare har vi som forward Mannberg och som vänsterback 19-årige Jens Högbom. Det känns synd att inte Markus Fagerudd har blivit inspelad.

När det gäller vaktsidan blir jag alltid förvirrad av linjeringen innan de rödmarkerat de som tar förstaspadarna. Enligt nuvarande ser det ut som att det är Munroe-Owuya som går upp i ringen, men nog blir det väl Lassila-Rautio?

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?

Där kom det!

Vi får

Thomas Andersson, Patrik Sjöberg

Inte oväntat. Låt oss hoppas att Kuben håller ordning på Höjdhopparen då och att det inte blir tvärtom. Jag hade ju helst sluppit nitlotten hjöjdhopparen, men det hade varit värre om han kommit med Molgan, Sören eller en rookie och fått för sig att visa visselpipemuskler. Kuben är ju den erfarnaste vi har och förhoppningsvis inser hopparen då att Kuben bestämmer.

Bara att gilla läget...

Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?

I väntan på Jobsbeslutet uppdaterar jag listan över förbundets s k huvuddomare, med de som inte dömt i gårdagens kvartsfinaler alternativt redan utsetts för pölsawarulfvsdebaclet, markerade med fetstil

Christer Lärking
Tobias Björk 
Mikael Nord 
Ulf Rönnmark 
Mikael Sjöqvist 
Marcus Vinnerborg

Thomas Andersson 
Marcus Linde 
David Bergman 
Pehr Claesson 
Sören Persson 
Wolmer Edqvist 
Mikael Holm 
Patrik Sjöberg 
Morgan Johansson 
Christoffer Karlsson 
 

Ja, Gudars skymning! Här finns verkligen ett antal zebror att välja mellan för den aktivitet som kan karakteriseras med det gamla uttrycket att välja mellan pest och kolera.

Jag tror ju att det börjar luta mot höjdhopparen och fribrottaren men utesluter inte att Wolfram eller Molgan kan dyka upp för att hemmadöma efter "bästa" förmåga. 

Tänk att för några år sedan skulle man varit säker på att få Kuben och vetat att det varit utmärkt, men Kuben har ju på senare år verkat slappa ihop så inte ens han känns som något att hoppas på. 

Om man i första hand skulle önska - vilket är rätt omöjligt, med hänvisning till vad vi har att välja mellan - bästa möjliga rättskipare, skulle jag föredra zebror som har mental styrka att inte känna så liten press som möjligt att tillfredsställa publiken samt zebror som har erfarenhet av slutspel och undviker att leta upp tveksamma utvisningar för att blåsa sönder matchen. Rookiesarna och Molgan vill man ju slippa eftersom de konsekvent kommer att hemmadöma och galningar som hopparen vill man ju inte se.

Kanske Kuben i kombination med någon som lyder honom skulle vara minst dåligt?

Jaha, undrar varför förbundet dröjer med att utse zebra för vår kvart. Kan man hoppas att de av någon moralisk anledning insett att de inte kan utsätta Luleå för den spritt språngande höjdhopparen igen?

Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?

Helvete!

Förbundet meddelar att för matchen mellan Pölsan och Warulfven har man utsett Ulf Rönnmark och Mikael Nord till zebror, ursäkta domare.

Oddsen rasar till rekordlåga nivåer för att man till matchen i Växjö mellan Läjkers och Luleå Hockey till "domare" utser:

Patrik Höjdhopparen Sjöberg
Sören Fribrottaren Persson

Jag hoppas jag får fel men enligt jante är det vanligen rätt att få fel när man får rätt eller hur det nu var. Som synes ökar förvirringen lavinartat när man börjar inse hur eländigt zebralotteriet verkar utfalla för vår del... 

Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?

Hm, fem timmar till nedsläpp och vi vet ännu inte hur linorna kommer att se ut. Det vi har att gå på är:

1. Man letar för att placera Linus Omark på bästa sätt.
2. Cam Abbott har av och till INTE varit med på träningarna, gissningsvis en nackskada mot Warulfven. Låter inte så bra. Vi hoppas på en muskel bara och att man vilat honom i form.
3. Cehlarik ställs utanför. Synd på en så vass, snabb och lovande anfallare men bra på en sådan vilse försvarare. 

AV det man sett på träningarna finns det med hänvisning till ovanstående ett antal linor som testats, t ex:

Första: Cam Abbott, Chris Abbott, Per Ledin.
Andra: Linus Omark, Niklas Olausson, Linus Klasen.
Tredje: Anton Hedman, Niklas Fogström, Johan Forsberg.
Fjärde: Karl Fabricius, Lucas Wallmark, Linus Persson.

eller

Linus Persson - Chris Abbott - Linus Omark
Linus Klasen - Niklas Olausson - Per Ledin
Peter Cehlárik* - Lucas Wallmark - Karl Fabricius
Anton Hedman - Niklas Fogström - Johan Forsberg
Daniel Mannberg - Vjatjeslav Truchno - Lars Bryggman

*fast Cehlarik har därefter ställts vid sidan tycks det.

men också en lina med

Andra: Linus Omark, Chris Abbott, Linus Klasen.

Dessutom har man testat powerplayuppställningar med

Linus Klasen, Linus Omark, Niklas Olausson  Janne Sandström och Chris Abbott
Linus Klasen, Linus Omark, Niklas Olausson Per Ledin och Linus Persson
Linus Klasen, Linus Omark, Niklas Olausson  Linus Persson och Chris Abbott

Lite Skellefteå-tänk över den PP-uppställningen alltså. Och i brist på inspelade säkra powerplaybackar som kan måla - där man i stället haft Gunnarsson som bara pangat bort puckar och zontillvaron - öser man på med forwards i stället. Det man ska komma ihåg är att med fem forwards kan man vara vidöppna för kontringar när man själva har PP och Läjkers har gjort 5 mål i numerärt underläge under serien, ganska vassa på det alltså. I det läget ser jag gärna att David Rautio Berguv vaktar vårt mål. Han är riktigt bra på frilägen/straffar och tar vanligen allt förutom om anfallande får lossa skott tidigt. Mark Owuya i frilägen/straffar har gjort en sämre - för att inte i klartext säga dåligt - intryck för detta.

Visst är det oroande att man nu när slutspelet ska börja inte har intränade fungerande femmor men vi vet alla att det finns sådant som inte fungerat och det hade, i mina ögon, varit klart mer oroande om man gnuggat vidare med det som inte fungerat. Man var tvungen att leta nya vägar och jag har stort förtroende för att Rönken-Bulan-Ågi-Hento med enorm erfarenhet och dessutom cred från senaste tre åren kan söka rätt, jämfört med mig och alla andra läktarcoacher. Är inte säker på att de lyckas förstås, men de var tvungna att försöka, det såg vi alla.

När det gäller linorna gissar jag att grundinställningen - om Cam kan spela - är att sätta Linusarna med Olle. Jävligt bra att ta ihop Linusarna - de vill ju själva - men samtidigt något oroande att Olle varit så osynlig så länge. Men omgiven av två Linusar - kan det bli bättre? - kanske Olle kommer loss och glömmer ryggen. Tänk så j-t bra han gick med Arlbrandt och nu omgiven av Linus x2 kanske han når upp dit och högre?

Mycket bra för övrigt att Linusarna lirar i samma lina med tanke på att de ska bli samspelta inför PP, en spelform som ofta avgör i slutspel.

Om nu Cam får avstå har man testat dels att flytta Chris till Linusarna, en lina jag gärna skulle se, men det tycks kanske som att ett senare prövat alternativ är att återetablera Klasen-linan och i stället flytta upp Omark med Chris och Linus Persson. Hm. 

Jaja, sammantaget känns det ändå som att man senaste veckorna haft huvudfokus på att söka fram rätt omgivning för Omark vilket är strålande. Kan man få ut maximalt av honom plus åtminstone hålla nivån från tidigare på övriga får vi ett riktigt starkt lag framåt.

En tredjelina med Hedman-Fogström-Forsberg synes vi kunna räkna med. Låter som en fin lina som kan bli riktigt jobbiga för motståndarna att hålla ordning på.

Jaha. Nu har vi väl gjort det vi kan i fråga om förberedelser. 

Förutsättningarna är att Läjkers har ett j-a bra lag och kommer att vara utmärkta. Det som avgör denna kvartsfinal är inte Läjkers styrka eller ostyrka utan om Luleå kan lyfta sig och det beror i hög grad på om Rönken och grabbarna fått ihop bättre linor framåt samt ett MYCKET bättre disciplinerat försvarsspel m a p backarnas insatser. Jag tror och hoppas att man lyckats. Nu får man också hoppas att vi har flyt med zebratilldelningen och jag vill ha Rönnmark men räknar med att förbundet ger oss den €#€&€(/ höjdhopparen igen och då blir det bara att gilla läget och ge tänder och blod och köra in i kaklet.

Nu ska jag försöka jobba med något helt annat fram till 16-tiden för att rensa skallen och vara förberedd på en av årets höjdpunkter: NEDSLÄPP I SLUTSPELET!

Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?
MR Bif: exakt det jag ville få fram med min fråga. Jag vill inte ta något ifrån storheter som Salming, Sundin, Loob, Bengt-Åke, Kenta, Foppa eller någon annan. Grejen är att jämför man den uppmärksamhet de fick med Holmström så anser jag att Holmström förtjänar mer respekt än han får.
Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?
Sven.Savage: nej, det verkar som att Holmström inte blivit världsmästare, och visst har ni rätt i att Lidström är minst lika stor. Men poängen jag försöker förmedla är att Holmström inte får och aldrig har fått den kred han förtjänar som en av svensk hockeys allra största.
Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?
Sven.Savage: nej, det verkar som att Holmström inte blivit världsmästare, och visst har ni rätt i att Lidström är minst lika stor. Men poängen jag försöker förmedla är att Holmström inte får och aldrig har fått den kred han förtjänar som en av svensk hockeys allra största.
Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?

Funderade ett tag under kvällen över detta Skaik.

Känns väldigt trist för att inte säga pinsamt att de måste fuska så, speciellt därtill ledda av sin lagkapten, den värste fuskaren av alla.

Förutom då hela eländet större delen av matchen då HV-utvisningarna duggade som spön i backen, beslutade av svaga domare efter filmande SkAIKare ackomanjerade av en cyklopisk hemmapublik, stod ändå HV emot remarkabelt men allt avgörs genom rejält fusk från SkAIKarnas sida.

100 kg Jimmie Eriksson letar upp 80 kg Jonathan Karlsson. Kroppskontakt. Jimmie kastar sig omkull. Publiken vrålar och lydiga Sjöqvistarna blåser utvisning. SkAIK göt 2-1.

Slutminuter. HV trycker på. För att få slut på det flyttar Niklas Burstörm på SkAIKs målbur. Publiken vrålar INTE, Sjökvistarn blåser inte, utvisningen blir inte av. SkAIK får vinna efter att ha fått in 3-1. 

HV kan inte stå emot motståndarlaget, motståndarpubliken, motståndardomarna. Efter en tapper insats men där man tar slut sedan man fått slita i box gång efter gång efter gång efter gång efter gång efter gång.

Jag förstår inte hur länge media kan blunda för Jimmies filmande och fulspel. En viktig spelare, påstår man, och undra på det. Medan andra spelar hockey har man specialiserat sig på att fuska till fördelar på laget. Osportslig är bara förnamnet.

SkAIK påstår sig vara extra fina och hederliga följande en värdegrunnnnnd. 

Upp flyga orden.
Tanken stilla stå. 

Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?

Jag var tvungen att kolla vad vi brukat få. Här har vi de zebror vi fått i tre första matcherna under senaste årens kvartsfinaler

2009

Thomas Andersson,

Patrik Sjöberg

Thomas Andersson,

2011

Wolmer Edqvist Lärking, Christer

Wolmer Edqvist Patrik Sjöberg

Sören Persson Mikael Nord

2012

Thomas Andersson, Patrik Sjöberg 

Wolmer Edqvist, Mikael Nord

Sören Persson, Mikael Sjöqvist

2013

Marcus Linde, Ulf Rönnmark

Mikael Sjöqvist, Ulf Rönnmark

Marcus Linde, Ulf Rönnmark

 
2009 var ju det år Patrik höjdhopparen sjöberg helt saboterade vår kvarstfinal mot Köplustan genom att hitta på egna regler och blunda för de värsta övergrepp Dahlén bestämt för att stoppa Linus Omark.
 
Helt sjukt drog de sig inte för att skicka höjdhopparen till våra kvarsfinaler o fortsättningen också, tillsammans emd stjärnor som Wolfram, Fri-Sören m fl.
 
Jämförelsevis kan man tänka att förra året med Rönnmark fick vi hygglig domare, inte ens kamraterna Sjökvistarn (fast han gjorde några grova tabbar) och Linde lyckades förstöra det där.
 
Så...kan man hoppas att de ger oss Rönnmark iaf, tillsammans med någon mindre framträdande "kamrat" som helst håller sig hyggligt lugn och bara tar för det grövsta helt tydliga så får Rönnmark fixa resten?
 
Men risken är förstås j-t stor att de skickar Rönnmark till den Gävliga arenan medan höjdhopparen, som "kan" Luleå, får åka till Vida Arena. Fyfan i så fall, kunde de inte tagit höjdhopparen till Schleffte där han åtminstone inte förstört som Sjökvistarn som  hade fått med sig en visselpipa som bara hade bortalagets visselsignal inlagd.
Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?

Det här innebär förstås att man blir extra nervös. 

Vilka "domare" får vi i morgon?

Förbundet hittar ju på en massa konstigheter så man vet inte. Tidigare brukade de köra samma zebror för samma hockeylag några matcher framåt och med tvådomarsystemet har de väl brukat ha typ tre domare för varje par lag att köra med, samt inte låtit lag som haft domare i kvart få samma i semi, eller något sådant. Hur de resonerar i år vet jag inte.

Men SkAIK-HV hade alltså "Tobias Björk, Mikael Sjöqvist" vilket borde betyda att vi slipper dessa två som ändå inte ser något.

Tyvärr hade dock Lustan-Pungen "Marcus Vinnerborg, Christer Lärking" vilket borde innebära att de får vi inte. Synd. Winnerborg är ju den enda man vill ha egentligen men också Lärlingen kan vara bra även om han får spel och blåser sönder matcher emellanåt.

Tyvärr innebär det ju att det finns många att välja på, zebror av typen falska beskrivningar då SHL påstår att de är domare. Här har vi kompletta listan:

Thomas Andersson
Marcus Linde
David Bergman
Christer Lärking
Tobias Björk
Mikael Nord
Pehr Claesson
Sören Persson
Wolmer Edqvist
Ulf Rönnmark
Mikael Holm
Patrik Sjöberg
Morgan Johansson
Mikael Sjöqvist
Christoffer Karlsson
Marcus Vinnerborg

Skrämmande läsning, rena mardrömmen, nu kan man nog inte sova i natt...bland de, som förbundet uppfattar som "erfarna" och säkert kan tas ut har vi sådana zebra-namn som Fri-Sören, Molgan, Wolfram och så värstingen, den största dåren av dem alla: Patrik Höjdhopparen Sjöberg. Brrr...

Bland de nämnda skulle jag nog föredra Ulf Rönnmark. Kan nog tänka mig Kuben också, som komplement. Kuben är tyvärr inte längre vad han varit, spelet har blivit för snabbt och han har blivit för långsam. Men tillsammans med Rönnmark är det nog det bästa vi kan hoppas på.

Tyvärr har förbundet länge tyckt att Luleå är så artiga, trevliga och justa så deras matcher kan vi utan vidare släppa till Sören, Molgan och Höjdhopparen och dessa har vi ju fått lida av på senare år. Jag tycker vi har offrats tillräckligt många gånger nu, låt oss slippa dessa nollor. Och...för allt i världen, ge oss inte blådåren höjdhopparen, den galnaste j-a zebran som någonsin funnits. Den idioten har totalhavererat för oss ett stort antal gånger och nu kan vi inte acceptera fåntratten längre.

Tyvärr måste förstås Warulfven-Pölsan betecknas som högriskmatcher i särklass och här borde man förstås ha satt in sina bästa kort. Då borde man väl sätta in den "erfarne" höjdhopparen, snälla, snälla?

Nej. Den j-a höjdhopparen är ju från Gävle och därmed utesluten vilket borde innebära hög risk för att han får döma två andra lag i kvartsfinal....FY FAN; J-A FÖRBUNDSDÅRAR OM NI GER OSS SJÖBER IGEN!

Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?

Jahaja, en dag till handlingarna och nu har vi lagen klara för kvalserien. Två av följande kommer att ta en plats i SHL till hösten efter den sista kvalserien som spelas:

Djurgårn
Gnaget
Öret
Västerås
Malmö
Rögle

Jag ser helst Djurgårn tillbaka igen, mest eftersom jag då kan gå på Svejk och på Hovet med DIF-kamrat och se bra match.

Jag tror också att DIF ska fixa detta. De får väl börja med att knäcka sin gamle vakt, gröningen Larsson.

Det andra laget kan väl bli vilket som helst. De flesta tror nog på Öret som gissningsvis är klassen bättre än övriga och håller sig kvar om de inte krisar ihop.

När det gäller kvartsfinalerna gick det som väntat; lag 1 och 2 slog lag 10 och 9. Men nog var det lite pinsamt långt inne för dem. Fast iom dessa inledande vinster tror jag det går enklare framöver.

Mest pinsamt var det att se hur zebrorna Sjökvistarn och Björk förstörde HVs chanser uppe i Schtaan. Extremt hemmabetonade blundade de för SkAIKs fulheter men tog tveksamma utvisningar på HV-spelare i parti och minut.

Med tolv minuter kvar av matchen hade zebrorna vid ett tillfälle givit HV PP, t o m 5 mot 3 för solklara utvisningar som inte ens de kunde blunda för. Men HV lyckades iunte utnyttja det. Under dessa 48 minuter av matchen tog zebrorna i stället ut hela SEX-HV.spelare! Väsentligen för tveksamma för att inte säga helt felaktiga utvisningar. SkAIK lyckades utnyttja 2 av dessa 6 PP att måla på och hade därför ledningen med 2-1, till det hjälpta av zebrorna som lydde hemmapubliken blint. 

Den ende ytterligare SkAIK-spelare de tog ut under match var Norman, när denne hade vevat klubban vilt på två meters höjd i ansiktet på en HV-spelare han fällde som en samuraj med ett svärd. Men även den utvisningen missade de blinda zebrorna och tog den först när HV-båset protesterat högljutt och zebrorna på jumotronens repris kunde se vad som hänt medan de sov.

Fy fan. 

Det här var bedrövligt. Fortsätter de med dessa zebror nu några matcher till? I så fall kan HV lika gärna kasta in handduken. Det vore mer rättvist att spela utan några domare alls när de är så extremt usla och orättvisa.

Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?

Krister Jonsson:

Så sammanfattningsvis om vi vill se om någon kan matcha Tomas Holmströms meriter.

1. Stanley Cup

Bara fyra svenskar har fyra ringar:
Tomas Holmström med Detroit
Niklas Lidström med Detroit
Stefan Persson med Islanders
ANders Kallur med Islanders

2. OS

Tomas Holmström: 1
Niklas Lidström: 1
Stefan Persson: 0
Anders Kallur: 0 

3. SM

Stefan Persson: 2
Tomas Holmström: 1
Niklas Lidström: 0
Anders Kallur: 0
 

4. VM

Tomas Holmström: 0
Niklas Lidström: 1 (Guld i Finland 1991)
Stefan Persson: 0
Anders Kallur: 0 

Så om vi jämför svenska spelare med utgångspunkten att de till att börja med ska ha tagit flest Stanley Cup-vinster, vilket bara ger oss fyra spelare att jämföra, och sedan undersöker om de vunnit OS, VM och SM har Anders Kallur inte vunnit något ytterligare, medan Stefan Persson har två SM. Såvitt jag kan se är det endast Niklas Lidström som har ett VM-guld av de fyra nämnda, vilket han tog som 21-åring. Tomas har inget VM alltså, däremot till skillnad från Lidas ett SM.

Det finns en ytterligare jämförelse som du missat som förstås går i OS/Stanley Cup-nivå och måste med:

Finns utnämnd på Piteå Wall of Fame:
Tomas Holmström: ja
Stefan Persson: ja
Niklas Lidström: nej
Anders Kallur: nej

Sorry, Lidas, du hade nog chansen att matcha Homer genom ett VM mot ett SM men det sket sig till slut då du inte lyckats komma upp på pitbornas berömda vägg;-)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?
Den fjärde svensk som har fyra SC-ringar är twinsen Kallurs farsa, Anders Kallur, som lirade med Stefan Persson i Islanders. Men han har inte heller något OS, VM eller SM, "bara" Stanley Cup.
Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?

MR Bif en annan norrbottning, Stefan Persson, tog också fyra SHL och dessutom två SM med Pölsan. Men något OS blev det inte, ej heller VM. 

Stefan sitter nu i disciplinnämnden samt är styvfarsa till mello-generalen.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?

I Schtaan fortsätter hemmalaget att fulspela lite överallt, zebrorna blundar. 

Jag skulle vilja se ett lag släppa fram en riktig slagskämpe att uppfostra SkAIK. Det vore riktigt skönt att se någon förklara att om ni fortsätter fulspela och filma blir det stryk. Tänk om vi hade kvar Fredrik Svensson och han spöade upp Jimmie! Det skulle vara så jäkla skönt att se.

I Göttlabörrrrg vände Pungen till 1-2 men nu har Lustan kvittrat, sex minuter återstår där. 

I Götet har de domare på plats, men de missade när Pungens förstalinjecenter Sjögren satte axeltackling i huvudet på Lustans norrbagge. Det blir förstås avstängnin i efterhand. Jobbigt för Lustan att tappa förstalinans center, men å andra sidan fixade de det, när calleBalle Söderberg crossade Per Ledin i ansiktet i fjol.

Och så rullar Lustan in 3-2. 

Samtidigt får Bellemare läge för skott, HVs Fantenberg har chans att blocker med skott men gör en Gunnarsson dvs skymmer förvakten men lämnar gott om plats för skott och Vips! är det 3-1. 

Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?
Krister Jonsson: Homer har fått alldeles för lite uppmärksamhet i sin karriär tycker jag och borde hyllas till höger och vänster! Ojojojoj vad stryk och vilken offervilja han har fått/visat i sin karriär en sådan spelare kommer vi nog aldrig få se i svensk igen ja kanske inte i någon nationalitet? Homer är och kommer alltid att vara en legend! Måtte hans tröja hissas väldigt högt i Detroits arena? Respekt!
Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?

Krister Jonsson: Hm, till att börja med kan man ju jämföra med hans kompis, Niklas Lidström som varit med om alla Stanley Cup-segrarna samt OS.

Niklas har ju inget SM dock, Västerås var ju inget att hurra för jämfört med Homers Luleå. Å andra sidan har Lidas en j-a massa Norris Trophies m m.

Men...har Thomas Holmström vunnit VM? Jag är inte säker på det.

Kommentera

Holmström, störst genom tiderna?
Jag har funderat på Tomas Holmström. Han har ju vunnit SM, VM, OS och jag vet inte hur många Stanley Cup (3 eller 4 tror jag). Finns det någon svensk som matchar den merit,ostan?
Kommentera

1615376 · »