Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1615310

Sv: Holmström, störst genom tiderna?
Den fjärde svensk som har fyra SC-ringar är twinsen Kallurs farsa, Anders Kallur, som lirade med Stefan Persson i Islanders. Men han har inte heller något OS, VM eller SM, "bara" Stanley Cup.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Holmström, störst genom tiderna?

Det här innebär förstås att man blir extra nervös. 

Vilka "domare" får vi i morgon?

Förbundet hittar ju på en massa konstigheter så man vet inte. Tidigare brukade de köra samma zebror för samma hockeylag några matcher framåt och med tvådomarsystemet har de väl brukat ha typ tre domare för varje par lag att köra med, samt inte låtit lag som haft domare i kvart få samma i semi, eller något sådant. Hur de resonerar i år vet jag inte.

Men SkAIK-HV hade alltså "Tobias Björk, Mikael Sjöqvist" vilket borde betyda att vi slipper dessa två som ändå inte ser något.

Tyvärr hade dock Lustan-Pungen "Marcus Vinnerborg, Christer Lärking" vilket borde innebära att de får vi inte. Synd. Winnerborg är ju den enda man vill ha egentligen men också Lärlingen kan vara bra även om han får spel och blåser sönder matcher emellanåt.

Tyvärr innebär det ju att det finns många att välja på, zebror av typen falska beskrivningar då SHL påstår att de är domare. Här har vi kompletta listan:

Thomas Andersson
Marcus Linde
David Bergman
Christer Lärking
Tobias Björk
Mikael Nord
Pehr Claesson
Sören Persson
Wolmer Edqvist
Ulf Rönnmark
Mikael Holm
Patrik Sjöberg
Morgan Johansson
Mikael Sjöqvist
Christoffer Karlsson
Marcus Vinnerborg

Skrämmande läsning, rena mardrömmen, nu kan man nog inte sova i natt...bland de, som förbundet uppfattar som "erfarna" och säkert kan tas ut har vi sådana zebra-namn som Fri-Sören, Molgan, Wolfram och så värstingen, den största dåren av dem alla: Patrik Höjdhopparen Sjöberg. Brrr...

Bland de nämnda skulle jag nog föredra Ulf Rönnmark. Kan nog tänka mig Kuben också, som komplement. Kuben är tyvärr inte längre vad han varit, spelet har blivit för snabbt och han har blivit för långsam. Men tillsammans med Rönnmark är det nog det bästa vi kan hoppas på.

Tyvärr har förbundet länge tyckt att Luleå är så artiga, trevliga och justa så deras matcher kan vi utan vidare släppa till Sören, Molgan och Höjdhopparen och dessa har vi ju fått lida av på senare år. Jag tycker vi har offrats tillräckligt många gånger nu, låt oss slippa dessa nollor. Och...för allt i världen, ge oss inte blådåren höjdhopparen, den galnaste j-a zebran som någonsin funnits. Den idioten har totalhavererat för oss ett stort antal gånger och nu kan vi inte acceptera fåntratten längre.

Tyvärr måste förstås Warulfven-Pölsan betecknas som högriskmatcher i särklass och här borde man förstås ha satt in sina bästa kort. Då borde man väl sätta in den "erfarne" höjdhopparen, snälla, snälla?

Nej. Den j-a höjdhopparen är ju från Gävle och därmed utesluten vilket borde innebära hög risk för att han får döma två andra lag i kvartsfinal....FY FAN; J-A FÖRBUNDSDÅRAR OM NI GER OSS SJÖBER IGEN!

Kommentera

Sv: Holmström, störst genom tiderna?

Krister Jonsson:

Så sammanfattningsvis om vi vill se om någon kan matcha Tomas Holmströms meriter.

1. Stanley Cup

Bara fyra svenskar har fyra ringar:
Tomas Holmström med Detroit
Niklas Lidström med Detroit
Stefan Persson med Islanders
ANders Kallur med Islanders

2. OS

Tomas Holmström: 1
Niklas Lidström: 1
Stefan Persson: 0
Anders Kallur: 0 

3. SM

Stefan Persson: 2
Tomas Holmström: 1
Niklas Lidström: 0
Anders Kallur: 0
 

4. VM

Tomas Holmström: 0
Niklas Lidström: 1 (Guld i Finland 1991)
Stefan Persson: 0
Anders Kallur: 0 

Så om vi jämför svenska spelare med utgångspunkten att de till att börja med ska ha tagit flest Stanley Cup-vinster, vilket bara ger oss fyra spelare att jämföra, och sedan undersöker om de vunnit OS, VM och SM har Anders Kallur inte vunnit något ytterligare, medan Stefan Persson har två SM. Såvitt jag kan se är det endast Niklas Lidström som har ett VM-guld av de fyra nämnda, vilket han tog som 21-åring. Tomas har inget VM alltså, däremot till skillnad från Lidas ett SM.

Det finns en ytterligare jämförelse som du missat som förstås går i OS/Stanley Cup-nivå och måste med:

Finns utnämnd på Piteå Wall of Fame:
Tomas Holmström: ja
Stefan Persson: ja
Niklas Lidström: nej
Anders Kallur: nej

Sorry, Lidas, du hade nog chansen att matcha Homer genom ett VM mot ett SM men det sket sig till slut då du inte lyckats komma upp på pitbornas berömda vägg;-)

Redigerad kommentar

Kommentera