Luleå HF

115863 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1625769

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven Savage skrev:

"Kul att se att Tedenby skiter i högstbjudande och går till klubben som fostrat honom som junis, dvs Hv71....äkta klubbhjärta :)"

Tedenby borde väl enligt dig Sven betraktas som en renodlad köpespelare då han inte har HV som moderklubb? Tedenby har Värnamo som moderklubb och min undran blir därför om det, enligt ditt sätt att se på saken, går att visa äkta klubbhjärta även för renodlade köpespelare?

I sådant fall kan man ju hoppas att våra egna grabbar, som kom till oss i junioråldern eller tidigare, också visar samma äkta klubbhjärta när deras karriärer i andra ligor börjar går mot sitt slut:-)

MVH

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Stefano: "Renodlad köpespelare"? 

Jag skrev bara att HV71 är klubben som fostrat honom som junis. Som pojke spelade han för Värnamo GIK, menar du att han skulle ha återvänt dit nu?

Mattias Tedenby flyttade som 15-åring till HV-71 där han gjorde kanon-succé. 

Redan som 15-åring fick han spela i HVs J18-lag och ledde länge poängligan i södra allsvenskan. Som 16-åring fick han lira med HVs J20-lag och som 17-åring debuterade han i Elitserien i det HV som vann serien överlägset och sedan blev svenska mästare - Tedenby fick också priset för Elitseriens vackraste mål under året. Belönades med att draftas av New Jersey i förstarundan, trots att han var liten och lätt vilket brukar vara jättetröskeln Allan för storleksdoktrinen i NHL. 

Efter fem år för HV gick sedan till New Jersey och efter ett fåtal matcher i AHL plockades han upp till NHL. Under fyra år har han växlat mellan Jerseys NHL och AHL-lag men fick ett envägskontrakt vilket visade att New Jersey visste hans betydelse; sammanlagt har han lirat 120 NHL-matcher dvs 30 per år.

Nu värvades han till tvåan i KHL-slutspelet, Lev Praha, men då klubben konkade under sommaren blev han plöstligt fri. Då startade HVs supportrar en namninsamling för att få hem honom och redan första dygnet hade >1000 supportrar skrivit på. HV erbjöd Tedenby kontrakt och säkerligen ringde, ringde och ringde Apklubbens Bagdad-Bob för att köpa, klöpa och köpa Tedenby för jättelön. 

Men Mattias Tedenby var ståndaktig och bestämde sig för att komma hem till Jönköping "För mig känns det skoj och rätt att komma hem, säger Mattias. Det känns väldigt skönt och det ska bli väldigt kul att spela för HV igen."

Har jag, med ovanstående som bakgrund, tillräckligt stöd för att förklara att "HV fostrat Mattias som junis"?

Skulle tro det. 

Ungefär som när en 15-årig Joakim Lindström flyttade till Övik och bad att få spela för plantskolan MooDoo, och blev kvar i MooDoo sju år. 

Fina exempel på hur enstaka talangfulla pojkar var beredda att flytta hemifrån för att satsa på sin dröm. Något jag dock inte vill jämföra med hur Apklubben under ett antal år dammsugit marknaden i västerbotten och norrbotten för att lura över pojkar till Apschtaan genom att lova dem guld och gröna skogar men många efterhand upptäckt att de utsatts för hjärntvätt och mobbing typ inte fått byta om i samma omklädningsrum som klasskamraterna utan hävisats till en skrubb i korridoren då den från Apklubben inhyrde "läraren" "känt" för det. De junisar som flytt Apschtaan har inte haft trevliga historier att berätta, som den ovan.

Jag tror inte att de fina plantskolorna i Övik och Jönköping straffat in sina pojkar att byta om i ensamma skrubbar.

Kommentera