Luleå HF

115863 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1625848

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

Om man inte kan visa att SAIK exporterna är stjärnor är det ju ett bra försök att köra med "men vadå alla andra är ju lika dåliga som våra exporter" ;-)

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Rytter:

Hej Rytter och Savage!

Allt detta prat om att vi hävdar att våra spelare i USA och Canada skulle vara "stjärnor" därborta måste jag säga att jag inte alls känner igen. Jag skulle vara glad om ni kan redogöra för vad ni grundar detta på? Intervjuer där någon från organisation framfört sådana påståenden som ni kan länka till eller återge på annat sätt? Nu vet jag inte om du Rytter skrivit att vi hävdar att killarna är "stjärnor" i NHL,, då jag inte följt forumet så länge, men den gode Sven tycker jag ofta återkommer till den saken.

God kväll!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Rytter: He he, just så.

Letar man några som blivit miljonärer på senare tid finns det nog några. 24-årige Erik Karlsson har skrivit kontrakt som garanterar honom 140 miljoner typ. 24-årige Jakob Silfverberg bortåt 25 millar. 20-årige Hampus Lindholm 7 millar. Carl Söderbergh drar in 7 miljoner årligen. 20-årige Elias Lindholm drog in >10 miljoiner förra året. 24-årige Marcus Krüger har dragit in >20 miljoner. Niklas Hjalmarsson fick som 20-åring 2-3 miljoner årligen första åren, därefter 25 meloner per år. 22-årige Gabriel Landeskog har dragit in bortåt 25 miljoner årligen senaste tre åren och nu skrivit megakontraktet som så småningom ger honom 50 miljoner årligen. 

Och så vidare.

Nu gick jag bara igenom en handfull klubbar. Skulle jag kört hela NHL hade jag förstås  kunnat visa upp 5-6 ggr så många. 

Det är klart att de har en bit kvar till 3-400 miljoner för Sedinarna och Markus näslund eller drygt halvmiljarden för Peter Forsberg, Mats Sundin och Lidas. Men de har börjat på rätt sätt: de är så duktiga att de snabbt etablerar sig i NHL och blir - just stjärnor.

Inte att blanda ihop med s k NHL-stjärnor från Apschtan, sådana som i regel tjänar 40 000 i månaden i AHL...

Kommentera