Luleå HF

115719 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1627057

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja. Mark Owuya frias.
 
Savage 11 juli: 
”DK har gjort bort sig. Men erkänner inte det och som följd av DK:s tabbe ska nu Mark Owuya straffas. Genom att stängas av från hockeyspel och hockeyträning i hela världen under ett helt år. D v s förlora sin inkomst under ett år. Och hans arbetsgivare Luleå Hockey ska förlora sin målvakt under detta år (nu har ju allt lutat mot att Luleå inte blir hans arbetsgivare, men ändå).
 Låter allt detta rimligt?
 Det hela kan sammanfattas till följande: En Dopingkontrollant fick inte sitta inne på toaletten och titta på medan Mark Owuya la en kabel. För det ska han stängas av från sitt yrke och förlora ett års arbetsinkomst. 
Känns det OK?”
 
Rytter 11 juli ” 
Så istället fär att vinkla detta till att det är DK:s fel, så tycker jag du ska rikta detta mot Mark istället, det är han som gjort bort sig och nu får ta sitt straff.”
 
JFK 11 juli: ” 
Rytter: Jag håller med. Det är solklart så att Mark in the park gjort fel. Det finns inte någon som helst tvekan och risken är rätt stor att han får påbackning ytterligare ett år om det blir ett överklagande.
 
M.Lemiux 11 juli: ” 
Jag tycker personligen själv att Mark agerade dumt och tror inte att hans överklagan kommer att ändra domen, men vi får se....”
 
Spud 11 juli:
” Sven.Savage: ? Är du på ritkigt? Världens novell till försvar för en idiotgrej? Mark gjorde en tabbe, bröt mot ett regelverk som finns för att skydda all idrott från fuskare. Att Mark och Sven inte förstår detta förpassar dem med ilfart ner till amatörligan. Jag vill inte till skillnad från er 2 att det ska finnas någon möjlighet för fuskare att nå framgång på ett felaktigt sätt.”
 
NuMo11 juli : 
 Man skulle ju kunna tro att det var någon läkare som gjort en felbehandling du talar om. Nä, nu är det allvar. Smita från dopingkontollantentanten. Det gör man inte ostraffat.”
 
Albert Hall 11 juli: 
” i drygt 99% av Svens inlägg genom åren så har jag till lite drygt 100% hållit med honom, detta är nog första gången jag inte gör det.”
 
Savage 12 juli: 
”Hm, ser att alla tänker annorlunda än jag och det med kloka argument. Nå, jag är inte sämre än att jag kan övertygas av kloka argument och eftersom det nu skett erkänner jag att jag haft fel och ni övriga här haft rätt. Jag ger mig.”
 
Det var snabbt diskuterat och avklarat. Jag la ut en analys och tog ställning. Samma dag kom ett antal svar och alla såg annorlunda på saken än jag. Och speciellöt övertygande var förstås Albert Halls inställning: vi har skrivit på gemensamma Forum i >15 år och han har alltid varit kunnig och klok.
 
Men idag kommer följande:
 
Riksidrottsnämnden 3 september:
Mark Owuya frias.
 
Nu har jag iofs vare sig läst överklagan eller skäl för frikännande men nog är det för jävligt att även när jag övertygas om att ha haft fel får jag rätt. Känns som att jag blivit lite Jante?
 
Var intressant och givande diskussion ändå.
 
Jag funderade på att också addera SS-Apans inlägg i ämnet:
 
Sven Sewage 15 juli:
” Och så nu har alltså den inköpta målvakten Owuya haft problem med dopingkontroller. Reglerna där är glasklara och väldigt enkla att följa, och de är till för att skydda vår fina sport från fusk. Nu kan jag inte helt säkert säga till 100% att Owuya har dopat sig, men helt klart misstänker gemene man att han inte har rent mjöl i påsen då han inte följer de enkla reglerna.
Hur reagerar då klubben? De bryr sig inte, som vanligt. Rasism, misshandel, doping, det är grejer som ryms inom värdegrunden inom deras förening?
 
Hur reagerar överstehjonet på köpeklubbens hockeysnackssida? Som väntat, det blir till att jätteförsvara dessa moraliska övertramp. Varenda gång, så blir det alltid. Det blir att mata ut ett gäng maratoninlägg som är förbannat tråkiga och jobbiga att läsa. Blanda damp med ett överflöd av fritid och sudda envist bort varenda spår av finess och glimt i ögat. Sen skynda och mata ut 20 000 tecken lång meningslös text som försvar till att en i de inköptas gäng nu bryter mot dopingreglerna. När t om köpeklubbens andra stackars fans går emot honom undrar man litegrann hur det är ställt med honom?”
 
Men eftersom jag anser att det förorenar alla andra seriösa och kompetenta bedömares diskussion avstår jag från det…
 

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: "
NuMo11 juli : 
 Man skulle ju kunna tro att det var någon läkare som gjort en felbehandling du talar om. Nä, nu är det allvar. Smita från dopingkontollantentanten. Det gör man inte ostraffat.”"

Jo, jag var ju lite sarkastisk.

Läkare som gör  allvarliga felbehandlingar klarar sig lindrigt undan. En hockeyspelare som gör en naiv kissning, bestraffas hårt.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

Jag ber om ödmjukt om ursäkt och lovar att hålla med om allt du skriver i fortsättningen. Du att du hade rätt denna gång. Också.

(Fast jag kan ändå inte låta bli att tycka att det var lite korkat av Mark att ens riskera detta.)

Kommentera