Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1627068

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Albert Hall: He he, idag tycker jag förstås att det var ett oväntat beslut, men bra för oss förstås, annars hade vi väl fått betala en Marklön ett år utan användning och gissningsvis hade hans karriär dött.

Men det vore intressant att läsa hans överklagan och beslutet. 

Håller helt med dig, korkat av Mark och svårt att förstå varför. Kanske hade han rökt på dagen innan och blev byxis?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Hm, råkade passera Apsidan igen. Jag skummar förstås bara det Apan använt timmar att gneta ihop, drar jag över på 10-20 sekunder för att, som vanligt fastställa det intellektuella innehållet (bristfälligt) , samlingen av korrekta fakta (obefintlig) samt det meningslösa dravlet (dominerande överflödande som en koleradiarré).

Nu upptäckte jag ändå följande "medicinska" utlåtande:

Dimitrakos åkte på en liknande av Thörnberg, och då var säsongen över.

Cam Neely åkte på en liknande av Uffe Samuelsson, och då var karriären över.

Hade tacklingen tagit ett par centimeter lägre hade det kunnat slutat riktigt illa för Mikko.

Nej. Nej. Och nej igen.

Du kastar ur det detta som vore det sanning eftersom du påstår det.

Men det är lögn, fantasier och dravel. 

Det var INTE  så.

Lehtonen åkte på en relativt ofarlig träff med blåmärken som följd.

Att han sedan är en sådan glaslirare och gnällspik gör honom till en fin arvtagare till filmbusen Eriksson. Gör honom till kapten vetja!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Ser att SS-Apan hela gårdagen suittit och knepat med ett "svar och 0.43 lägger han in det, här och där t o m rättstavat och med korrekt grammatik. Imponerande! Nu blir dte väl sovdag på hemmet, hoppas sköterskorna förstår vilken Herkulesbedrift han genomfört och inte tvingar upp honom redan 07.00 för bäcken, kaffe och medicinering.

Lehtonen...

Jag har förklarat att han INTE utsattes för wett våld som riskerar svår skada och det har jag förstås alldeles rätt i. Med rätt kompetens ser man det redan på repriser av tacklingen. Det är ett blåmärke säger jag och ingen risk för svårare skada om han lirar med det där. Däremot tar läkningen längre tid om man inte helt vilar.

Sedan plockar jag fram en identisk historia där Lehtonen, med patientansvarige läkare Granberg, lirar slutspelet med ett liknande blåmärke, vilket han kan göra med smärtstillande sprutor. 

Det är alltså INTE fråga om en så svår skada att "karriären nästan kunde ha avslutats" och den kräääääver 4-5 veckors vila för att inte karriäravbrytande skada ska riskeras.

Då kommer pulvret SS-Apan och diskuterar om "Lehtonen simulerade eller inte". 

Skiter väl jag i. Nu gör du som vanligt: du totalkrossas i diskussionen och inbillar dig att du kan fixa det genom att byta ämne, och köra förolämpningar i stället för fakta. Nej du, gubbe, det kanske fungerar i banjoland men vi norrbottningar spelar på en högre och mer anrik nivå.

Så här fungerar du:

Apan: Wolksvagen är en svensk bil.

Savage: Det är det inte, den är tysk.

Apan: Det regnade visst igår ditt hjon!

Alla vi normala läsare inser vilken tönt du är. Men jag kan hålla med om att det du skriver säkert kan tänkas vara intressant för någon specialist på neuropsykiatriska området.

Och så detta med lokal förankring... och köpespelare...

"Luleå hade 13 spelare när man tog SM-guld... Skellefteå hade tre"...

Jag har redan visat detta. Ge upp nu, gubbe. Har du så infernaliskt svårt att ta en förlust?

Yep, reservmålvakter födda i Luleå, utvecklade av Luleå, anställda i Luleå, spelar (ev.) match i Elitserien. Sitter beredda att hoppa in på en sekunds varsel om Jarmo Myllys blir skadad i slutspelet ...är Luleåspelare i Gludlaget.

Men eftersom Apklubben aldrig någonsin haft en Skellefteågrabb i sitt elitseriemål begriper jag att du begriper. Inte.

Hockeykultur
 
Supportrar av Skellefteå AIK på andra Forum som Svenska Fans och Hockeykultur tycker helt annat än SS-Apan. Då tycker han att de är snälla och gulliga men inte så kunniga. Vi andra förstår att förklaringen är en annan...

Anor och klassisk lag
 
Ja, det verkar vara omöjligt att få dåren att lägga ned det där dravlet. 

Så jag går fram till att möta honom på halva vägen:

Javisst, under perioden 1931 till 1945 gällde följande. Luleå fanns, Apan fanns inte första 15-20 åren. När Luleå funnits tjugo år däk Apan upp på scenen och var bättre än Luleå under trettio år. Apan var bästa lag i norra Norrland, Luleå var typ lag 7 i regionen i snitt.
Apan kom på övre halvan i "högsta serien" dvs 16 lag i två serier hela FYRA GÅNGER!

Från 1970-talet gick Luleå bara bättre år efter år, blev snabbt bäst i Norrbotten, passerade alla västerbottenslag utom Apan men så snart vi nådde Elitserien passerade vi Apan och höll den ställningen i bortåt 25 år. Apan harvade i någon lägre division, vem bryr sig och skaffade sig rykte om att alltid misslyckats när det gällde. Luleås samtidiga 30 år som genomsnittligt tredje bästa laget i Sverige är imponerande.

Apan hade vissa framgångar i den konkurrenssvaga outvecklade hockeyn innan Elitserien. Luleå däremot hade enorm framgång i den starka Elitserien senaste trettio åren.

Vi sammanfattar det så här. Apan var "anrikare" under stenåldern men har under den moderna tiden med riktig hockey varit väsentligen pissluktiga, mycket nära att vara anor-ektal. Bra så?


Kommentera