Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1650034

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

NoMercy: För oss i Luleå är det nog våra viktigaste veckor. 

Torskar vi mot bottenlagen nu kommer strecket mycket nära och kanske vi t o m hamnar under det. Om vi samtidigt blir utslagna i semifinalen mot Apan är vi riktigt på botten.

Kan vi ta oss upp därifrån? Kanske, kanske inte?

Skulle det bli så att vi tvingas kvalspela blir det väl ännu viktigare veckor för oss, men det är nu vi har den rejäla chansen att hålla oss därifrån så det är nog nu vi måste prestera.

Skulle vi lyckas fullt ut närmsta veckorna innebär det nog att a) vi kan rätt säkert sluta oroa oss för att hamna i kvalspel och b) vi får spela CHL-final mot Lustan eller Kärpät. Uppnår vi de två målen kommer jag att känna att detta varit ett lyckat år.

När det gäller Apan kan jag utan vidare hålla med om att de kommande två veckorna inte betyder så mycket. Åker ni ur CHL mot oss kan ni nog leva med det med tanke på alla era andra framgångar senaste åren och förlorar ni ett gäng SHL-veckor närmsta veckorna kan ni likaledes skita i det. Eftersom ni har siktet på svenska Gludet och kommer att nå slutspelet i en god position och först då är det dags för er att vara som allra bäst under säsongen. Kanske har ni accepterat lite tyngre resultat så här efter jul för att vara på topp jämfört med andra i början av mars när det gäller något för er. 

So be it.

Men för oss i Luleå känner jag de kommande två veckorna som årets viktigaste.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Point taken. Förstår hur du menar. Är själv inte helt lugn innan laget skrapat ihop 80 pinnar...en (ytterligare) skada jag får leva med resten av mitt liv. Men som sagt; oavsett hur det går innan mars/april så är det ändå där det verkligen avgörs uppåt/nedåt/hit/dit/tårar/skratt.....
Kommentera