Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1650064

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Point taken. Förstår hur du menar. Är själv inte helt lugn innan laget skrapat ihop 80 pinnar...en (ytterligare) skada jag får leva med resten av mitt liv. Men som sagt; oavsett hur det går innan mars/april så är det ändå där det verkligen avgörs uppåt/nedåt/hit/dit/tårar/skratt.....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Och så har vi de fyra lagen från mitten av Sydbotten: Öret, Pungen, HV-71 och Läjkrarna. Litet av derbykaraktär där nere mellan gäng som är arga konkurrenter och många dessutom angivna som utmanare till toppen. I detta nu ser väl HV-71 ut att vara det största hotet mot Apan. Men många anger också att Pungen kommit igång och kan bli bara bättre. Kompletterande dessa med Läjkrarna som innan säsong uppfattades som klar Gludfavorit men som trampat vatten under året, dock inte sämre än att man ligger femma och kan vara fyra efter ikväll. Och till dessa årets överraskning Öret som stabilt säsongen igenom knaprat pinne efter pinne och hållt sig på övre halvan. 

Idag har vi Öret-Läjkrarna samt Pungen-HV och även om det inte är lika betydelsefulla uppgörelser som de fyra övriga dock matcher där i mitten för fortsatta placering just under toppen. Undantaget är förstås HV som inte är mitt utan topp, nu bara 5 poäng efter ledande Apan. HV har ju Ersberg avstängd men om inte Wesslau är krasslig eller skadad har det ju ingen betydelse. Hur det ligger till med den skaen vet jag inte, men intressant är förstås om Wesslau är borta och de får sätta en junis att debutera som vakt...

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Som jag ser det är förstås de två nämnda matcherna mellan de två bottengängen de mest intressanta, för våra fytra lag förstås.

Nästa match av intresse är förstås Warulfven-Apan. Apan har ju hackat efter nyår och frågan är om de tungt nedtränade tidigare nu får effekt av jobbet och återigen börjar vinna mot allt och alla. Warulfven har å sin sida efter en medioker start köpt in nya spelare och som Trottoaren därefter gått starkt och har de nu nått så långt att de på allvar kan utmana Apan? Av speciellt intresse tycker jag det är att se om Ulfven, liksom Pungen och speciellt HV, kommer att attackera Apans akilleshäl, de små och oerfarna backarna. Helt klart är att det lag som kan fysiskt attackera Apans backar och sätta press på dessa så att de börjar leverera misstag - samtidigt som/om man lyckas stoppa Apkontringarna - ett sådant lag kan mycket väl besegra Apan trots alla köpespelare till forwards Apan sätter in. 

Djurgården-Köplustan är också en sådan där kraftmätning mellangäng mot topplag. Köplustan ledde ju serien tidigare men har därefter gått runt i en ond cirkel där man visserligen fortsatt dominera matcher men inte fått in de avgörande målen och i stället förlorat match efter match. Någon gång måste det väl vända och har man nu efter nyår kommit igång igen? Djurgårn å andra sidan har lyckats etablera en försvarande Säcken-hockey i kombination med spetsar som Sörenson och Samuelsson som ensamma kan avgöra täta matcher om de får chansen - vilket de fått och gjort många gånger. Dock ÄR det svårt att vara rookie i serien som Djurgårn och även om de nu ligger på plats 7 är laget 0 respektive 2 poäng före Ulfven och Luleå bara. Det innebär en risk att gårdarna redan ikväll kan vara lag 9 och då per automatik målet för Trottoaren, Pölsan och MooDoo. Trottoaren lär man inte kunna hålla bakom sig, de har sådan medvind nu. Men de andra bottenlagen har man ett rejält försteg framför men...att hamna som lag 10 med bortåt 20 omgångar kvar och om något av Pölsan och MooDoo kommer igång? Det låter väldigt farligt....

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Full omgång i Elitserien SHL ikväll. Och alla matcherna i omgång 35 går dessutom samtidigt:-)

Inte direkt novemberlunk nu utan tvärtom flera rätt viktiga uppgörelser.

Mest intresse drar nog MooDoo-Pölsan. Bottenfinal mellan två lag som har kniven mot strupen. Fr a media har som vanligt ropat på att tränarna måste sparkas, vilket är medias universalrecept för hur man får till bra hockey. MooDoo har fallit till föga och tagit in en glad värmlänning känd som fågelholken när han tränar lag som bara förlorar medan han själv tittar på passivt. Pölsan står ännu emot men det är en kamp mot klockan.

Och visst gäller det mycket. Förlorar MooDoo är man plötsligt 7 poäng bakom Pölsan och kanske 9 poäng bakom närmsta räddningsplankan Trottoaren. Vinner man kan man vara bara 1 pinne bakom Pölsan och 3 p bakom Trottoaren om också de förlorar. Rätt stor skillnad på konsekvenserna.

Pölsan å sin sida har ju liknande scenarion: vid vinst ev. passerat Trottoaren och tagit sig över strecket, vid förlust ev. 5 pinnar bakom Trootoaren.

Känns inte som en sexpoängsmatch. Snarare en tolvpoängsmatch.

Strax ovan i tabellen har vi vikarierande bottenfinal mellan lagen på plats 9 och 10. Luleå-Trottoarkantens IF. Trottoaren, som förlorade allt inledningsvis har därefter hittat ett poänggivande spel, lirat och åstadkommit resultat som vore de ungefär lag 4-5 i serien sedan mycket lång tid, och poäng efter poäng tagit sig närmare. Nyligen fick man också äntligen lämna understreckposition och allt talar för att man kommer att fortsätta klättra uppåt i en imponerande comeback i år. 

Luleå inledde tvärtom genom att vinna allt i början men har därefter under månader befunnit sig i en formgrop där man tagit minst antal poäng av alla lag och därigenom sjunkit som en sten och nådde dithän att man bara var en fölust till från att hamna under strecket. Men i det läget slutade Fagervall möblera om inför varje match, varje spelare kämpade allt man kunde och de tidigare uddamålsförlusterna byttes till uddamålsvinster. Faktum är att sedan en månad tillbaka snart har Luleå vunnit allt förutom två förluster mot HV, matcher man också kunde fixat. Men effekten har blivit att även om man knappt klättrat vad det gäller tabellplacering har man närmat sig säkrare mark. Luleå har börjat lägga distans till bottenlagen och är nu närmare att nå gruppen av lag i mitten av tabellen.

Konsekvenserna av resultatet i denna näst-bottenfinal blir också stora. Tar Trottoaren pinnarna kan de vara 5-6 poäng ovan kvallagen samt bara 2-4-7 pinnat från lagen ovan och mot mittenposition. Förlorar Trottoaren kanske man t o m passeras av Pölsan igen och ramlar under strecket, samtidigt som närmaste konkurrenten Luleå går loss 8 poäng ovan.

För Luleå naturligtvis motsatta läget: vinst och man kan avancera kanske t o m till plats 7 med klart häng på övre halvan; förlust och Trottoaren är då bara 2p bakom vilket innebär att strax kan vi vara på plats 10 och då blir vi måltavlan för Pölsans och MooDoos kamp att undvika kvalspel...

Kommentera