Luleå HF

115863 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1660099

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: ..Och Du - B.Ä.I.L  tillsammans med fruktis stora LHF hjärta och börs, kan man bli annat än glad :-D
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

björn power: Hej Tony:-) Ja, appselut - Man blir glad! var ordet, sa Bull, och jag tycker den ska vara och förbliva hos oss. Igen-kligen är den ju vår för tredje året i rad. 

2012 vann vi den innan den ens blivit buckla.

I fjol var den vår men vi åkte i semi mot blivande vinnaren JYP på övertidsstraffar av ett enda skäl; att gnomen Mårts tvingat Linus Klasen då i peakform att åka till koskenkorva fast förbundet lovat att ET-spelarna skulle fredas. Så informellt vann vi i fjol också;-)

Och nu i år gjorde vi det igen.

Bucklan är där den ska vara. Vi kan lika gärna bygga en glasmonter utanför Delfinens ingång för den. Så kan den plockas ut en gång åröigen för att skriva in ett uppdaterat årtal samt det vackraste av klubbnamn - igen!

Och vilken härlig resa det varit!

In lågrankade men med bästa resultat i gruppspelet - som vanligt. Lågrankade ändå i slutspelt men fortsatte vara bäst och till slut topprankades vi och tog hemmaplan i finalen.

Miraklet i Salzburg blir ju en klassiker. men med hänsyn till att Daniel stod i hemmamatchen samt i Salzburg till Red Bulls hade 3-0 efter 12 minuter kanske det är dags att byta beteckning till Miraklet Lassie?

Och starka Rauman Lukko som grymt kvitterade läget ocg tog gruppseger efter matchen i Finland ägde Luleå sönder totalt i kvarten.

Och så styrkan att med tre matcher mot Apan tappa första i SHL, oavgjort första CHL i Apschtaan och så trots att vi i stort sett bara spelade box från senare halvan av första ta över helt och komplett plocka ned Apan som kom ingen alls.

Och så förstås tredje perioden i finalen.

I årets CHL en lång rad insatser av Luleå som platsar bland våra finare, t ex när världens vackraste tandlösa leende hade pangat in suddenavgörande i sjunde matchen inför en rödklädd Delfin:-)

Kommentera