Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1692084

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:Ingen riktig toppsändning. Reportern har inte Lasse Grankvists tempo. Bägge lagen i mörka tröjor. Men håll ett öga på #29-#11-#17...härliga att skåda
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Dags för match redan ikväll igen och nu är det i Delfinen där de som har möjlighet får följa Luleå Hockey hemma:-)

Det blir dock vare sig ansiktsmålning eller fiskdamm och jag är säker på att klubben beklagar detta och i stället får de tillhandahålla det bleka alternativet att man får se Luleå Hockey spela match mot MooDooismen, ett lag som blir intressant att följa framöver.

Luleås lag:

Målvakter
1. Daniel Lasson
(34. Joel Lassinantti)

Backar
27. Brendan Mikkelson – 6. Craig Schira
39. Pontus Själin – 8. Per Savilahti-Nagander
41. Ilari Melart – 15. Christian Jaros
5. Marcus Björk

Forwards
17. Bill Sweatt – 19. Jacob Lagacé – 11. Jacob Micflikier
9. Johan Forsberg – 24. Johan Harju – 20. Victor Ekarv
32. Lennart Petrell – 33. Christopher Mastomäki – 26. Peter Cehlarik
21. Emil Sylvegård – 31. Jonathan Granström – 52. Karl Fabricius
Einar Emanuelsson

Som synes får Danne ta spaden och på backsidan saknar vi Sigalet, landslagsjanne och även Oskarsson. I stället får Själin köra nu med Savilahti och även Markus Björk testas.

Nordamerikanska finlinan, ja rentav nordamerikanska finfemman kör vidare och övriga får chans att ta fram finliret också. Blir lite knepigt att spela in en andra topplina innan Rajala ansluter men det är ett kärt besvär vi accepterar ta på oss "för att hjälpa Warulfven ekonomiskt", snälla som vi är.

Hoppas sändningarna blir till bättre kvalitet ikväll. Tydligen går en norrländsk mediaanslutning fram med en bättre satsning så vi får se framåt kvällen hur det fungerar.

Vore kul om Daniel Larsson lyfter sig en nivå från förra året så att vi har två starka vakter så hoppas nu han har fått en fin sommarträning. Hoppas passen sitter bättre på bladen ikväll och att grabbarna dessutom börjar känna sig bekväma med varandra. Att möta MooDooismen borde också innebära ett starkare motstånd som betyder att våra spelare blir tvungna skärpa till sig. Jag kan inte hjälpa att jag hade känslan av att de inte riktigt blev stimulerade att ta fram det bästa mot Aspis, när det kändes som fullvuxna seniorer (Luleå) mot B-junisar (Asplis) storleksmässigt.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Anders Klang: Var inte helt lätt att följa matchen. Café Mejeriet på södra Öland är ju en ljuvlig plats att koppla av på, samtidigt som det fanns en hel del windsurfinginsatser att diskutera.

Men matchen hade jag på, så gott det gick. Första perioden fick jag se väldigt lite av trots att jag hade egen wifi i fickan, men därefter fick jag bitvis följa spelet även om det laggade mer än det visade även då.

Visst märktes det att det var inledningen av försäsong för båda lagen när passningarna inte satt och när systemspelet saknades - våra backar lade ofta ut puckar i blindo ur vår zon och gav pucken till Aspislirare exempelvis.

Men några intryck fick man. T ex att vi i år har en femma med enbart nya spelare - Sweatt-Legacé-Micflikier-Mikkelson-Schira som var riktigt vass omedelbart och tokdominerade spelet så snart man var på isen. Ett annat intryck var att Luleåspelarna såg riktigt stora ut, jämfört med Asplövens spelare; som vore det fullväxta seniorer mot B-junisar. 

Vi vann med 5-1, jämfört med förlust 2-3 motsvarande match i fjol, och det var väl bra. Man kan väl ändå vänta sig att Luleå för varje match växer nu och redan i morgon möter vi MooDooismen i Delfinen. Det blir trevligt, intressant och spännande!

Ovanlig men kul upplevelse: Landslagsjanne kommer in från utvisningsbåset, får puck i friläge och drar in ett mål! Patenterade kontringslanne slår till igen:-)

Kommentera