Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1701145

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Emil sätter rakt framifrån in en Open Ice på an krona som får gå in i omklädningsrummet.

Kommentatorn gnäller loss som fan gång på gång och hävdar att den var sen (skitsnack, kronan har precis spelat pucken och räknas fortfarande som puckförande och han är tacklingsbar, definitivt) samt att kronan "såg ingenting (javafan då, hockey är en fysisk sport och Emil kommer rakt framifrån; då är Kronan skyldig se att det kan hända.

Däremot är jag kritisk men av ett annat skäl. Emil sätter in en tackling på en låg krona där hans axel går in i skallen på kronan.

Det är alltså en sådan tackling som headsuprunkarna aldrig i livet skulle ha gnällt på men det är andra tider nu.

Har dock inte fått se repris så det kan möjligen påverka det hela, men är det huvudsakligen en huvudträff tycker jag att det inte får förekomma och bör bli avstängning.

För övrigt tog DIFiplinnämnden sex matcher för några tacklingar som riktades mot huvud i dagarna. Det tycker jag är bra och rätt väg. Men visst är det knepigt när man jämför med några andra bedömningar av DIFiplinnämnden t ex a) när Brodin friades fast det var väl Lärling som gjorde det b) när Pitefoppa bara fick 7 matcher för en kanske rejält fulare c) när alla komplett blundade för när den vidrige Lustan avslutade Cam Abbotts karriär genom en monstertackling som endast var riktigt rakt i huvudet på honom, medan headsuprunkare som Sanny, Wikegård m fl applåderade; fy fan!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, nu fick man se en repris på Emils tackling och det ser ut som att han träffar Kronan kropp mot kropp dvs lika mycket i bröst/bål som i huvud och då blir det svårt att gnälla på det, sådant accepterar nog de flesta.

Apan som kommenterar spelar upp det för Kronans lagkapten och försöker med ledande frågor tulla denne att klaga på Emil men får fikon eftersom kronkaparn säger att den var helt juste.
Kommentera