Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1702503

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Satan i gatan - Luleå gick vidare!

Warulfven var överlägsna och 12.20 in på andra perioden hade de kvitterat Luleås 3-0 från första matchen genom att sätta 3-0. Fram till dess hade Warulfven varit helt överlägsna och det berodde i första hand på att Luleå inte hade haft något vettigt lir alls. Varför vet jag inte, kanske att man gick in passiva när man hade tre måls ledning eller pga viss disharmoni i truppen efter att ha lyckats dåligt, nej uselt senaste veckorna?

Men efter Ulfvens 3-0 följde några minuters avvaktande spel från båda sidor. Som började Warulfven fundera på att vad gör vi nu, det här skulle vi ju satsa på att hinna innen tredje perioden var över och nu har vi redan fixat det redan efter en halv match? Samtidigt som Luleå insåg att nu har det faktiskt gått åt helvete; vi har tappat hela försprånget och är på god väg att åka ut det jävla Champions?

Fr o m då, med typ fem minuter kvar av andra perioden ändrades matchbilden totalt. Luleå började spela som ett lag och varje spelare gav allt den hade, samtidigt som Warulfven krympte ihop för att på vanligt sätt försvara sig och måla på vassa kontringar. Men de kom inte. Luleå hade växt så pass att man inte släppte lös Ulfven längre och trots att Ulfvarne i första hand försvarade sig vaskade Luleå fram många chanser. Och till slut satt en av dem och efter det kunde inte Warulfven komma tillbaka för Luleå var uppe i varv och Ulfven, som alltid är starkast i slutet av matcherna, kom idag ingen vart då eftersom Luleå helt mirakulöst var för starka.

Efter matchen kan jag nog tycka att 1-3 definitivt kunde varit något eller ett par mål fler av Luleå faktiskt, men 1-3 räcker så gott, så gott.

Det är verkligen knepigt att vi kan spela så här bra, när vårt spel i så många andra matcher varit så kasst.

Och - vilken jätte Mikkelson växt till! Länge fick han ju lira med risk-Schira men nu med landslagsjanne har han växt och växt och är i detta nu vår klart bästa back! Mycket bra värvning den. Samtidigt som man undrar hur det kunde gå så illa med Schira och undrar om inte Luleå skeppar honom nu? Så kan Osten plocka in någon som passar bättre för oss och gärna en med ett rejält slagskott från blå.

Linorna fungerar förstås inte men undra på det så omvaskade som de är. Däremot är de bra när de kämpar men vi väntar på att spetskompetensen ska komma tillbaka: jag menar med sådana som Micflikier, Rajala och Sweatt måste det komma mer igen och vi får hoppas att Wally kan steppa upp nu för idag var han inte speciellt imponerande annat än för en osnygg filmning.

Lite synd att Apan och speciellt Lustan lyckades komma tillbaka i slutet av sina matcher och hålla sig kvar i turneringen. Det hade blivit en betydligt enklare halva om de åkt, men nu väntar oss - om vi leker med tanken att vi går hela vägen - Tappara -> Köplustan - Apan för att nå final.

Den andra sidan, när nu Läjkrarna inte var starka nog, ser enklare ut eller, rättare ser ut som en finsk totaldominans för där räknar jag rätt säkert med att vi kommer att få kvartsfinalerna Espoo-Kärpät samt TPS-Lukko Rauma med sedan Kärpät-Lukko Rauma i semifinal. Om inte Djurgårn eller t o m norska Storhamar överraskar och fortsätter bli kvar?

Nåja. Vår nästa motståndare är farliga finska laget Tappara, som rankas högre än vi eftersom de tagit mer poäng hittills i Champions så det blir på följande sätt:

3 nov Luleå Hockey - Tappara
10 nov Tappara - Luleå Hockey

Fan, vad skönt det känns att fortfarande vara kvar i turneringen. Det började jag inte tro på förrän 5-1o sek var kvar av tredje och pucken ute ur vår zon. Sorry till eltifoso och Svanru. På något sätt känns det som att Luleå kom igång först sedan jag hittat att returnera passningarna med "Ni fixar det!" Kan det var så?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vet du vad som hände med den rabiate Lulä-supportern som skrek livet ur sig under två perioder? Han tystnade betänkligt i tredje. Exploderade huvudet på honom, tog drängfyllan ut sin rätt eller blev han helt enkelt avhyst? :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Som sagt ni fick en hel del hjälp av zebrorna och vi hade inga som helst förhoppningar innan och under matchen. När vi spelade så jäkla uselt i Karlstad skulle vi inte gå vidare och det hade inte känts rättvist om vi hade tagit det idag så lycka till
P s Vi har respekt för de som kämpar
P s s man behöver göra det mer än i en match
p s s s SHL är en annan sak
p s s s s Wrakegård skriker nog om något ikväll men vem lyssnar
p s s s s s kanske vinfyllot
Kommentera