Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1702670

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Håller med du i denna fråga..
Man undrar ju var alla som skriker sig blå över avstängning och brist på avstängning höll hus alla de gånger det varit en Färjestadare eller Luledito som brutalt skadats..?

Skämmes alla hycklare, ingen normalbegåvad tar sådana på allvar
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Jo, det är irriterande att se alla rusa som möss, blinda för sanningen. Fast Ulfven har väl tämligen ostraffat fått klappjaga MooDooister senaste året?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: "alla de gånger det varit en Färjestadare "? Kan du nämna någon? Tror så gott som hela övriga Hockey-Sverige, förutom FBKare, är ganska eniga, att det är en obalans i bedömningsnivån.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Laget mot Pölsan

Målvakter
Joel Lassinantti (Daniel Larsson)

Backar
Brendan Mikkelson - Jan Sandström
Jonathan Sigalet - Per Savilahti-Nagander
Ilari Melart - Marcus Oskarsson
Pontus Själin

Forwards
Toni Rajala - Johan Harju - Jacob Micflikier
Lennart Petrell - Lucas Wallmark - Peter Cehlarik
Anton Hedman - Jonathan Granström - Jacob Lagacé
Karl Fabricius - Johan Forsberg - Emil Sylvegård
Victor Ekarv

Det rör sig i grytan med alla rekryteringar till denna säsong och inte helt lätt att fröstå vad som pågår.

Schira är alltså fortfarande utanför laget och följer inte med till den Gävliga staden. Och nu är även Bill Sweatt borta från laget: pga liknande skäl som Schira eller är han förkyld?

Lite besvärligt detta. Dessa två var ju tänkta som riktigt starka spelare för Luleå i år, men Schira har ju sammantaget varit riktigt dålig nästan hela tiden och bara undantagsvis bra. Sweatt har ju varit underbart läcker några gånger, men oftast har han inte märkts. Nå, hoppas att Sweatt kommer in i laget för han är en sådan som kan avgöra matcher förstås och sådana spelare behöver vi.

Micflikier har ju varit extremt effektiv i anfallszon och bra lagspelare överhuvudtaget även om det tar sin tid innan det fungerar perfekt med jobbig checking och fungerande försvarsspel.

Rajala sagolik i sina stunder och otroligt fina passningar som lagkamraterna behöver förstå kommer. Inte så imponerande i frösvaret förstås men det måste vi kunna hantera för så viktig kille.

Brendan Mikkelson! Det största glädjeämnet senaste veckorna! En strålande viktig lagspelare duktig på alls och hans betydelse just nu känns som den som Janne Niinimaa hade för oss det år han kom in. Mycket trevligt och blir han kvar i flera år undrar jag om det inte är vår kommande lagkapten? Nu vet jag visserligen inte vilka kvalitéer han har utanför isen men antar att han är lika stark där.

Ilari Melart? Jaa, han har varit lite annorlunda än jag hade väntat mig. I de första matcherna blev man överraskad när han gick till angrepp som vore han en extra vinge men helt klart är att tuta-och-kör hockeyn i en stängd Liiga är annorlunda. Jag tycker faktiskt att Melart jobbar och anstränger sig att göra allt rätt även om han är lite valkig och inte helt lätt för honom att bedöma situationerna korrekt. Men det känns mer som en erfarenhetsgrej och helst skulle jag nog se honom med landslagsjanne som partner och handledare att visa Melart vägen. Då kommer han säkert att bli en defensiv klippa, en ny Robin Jonsson eller så.

Jacob Lagacé. Lite osäker på honom inledningsvis, eftersom vi plockat över ett antal spelare som gått skitbra i Allsvenskan för Aspis men som inte får det att fungera i Elitserien SHL. Fast inledningsvis gick han ju inte bra bra utan t o m strålande med essen Micflikier och Sweatt. Lite besynnerligt att de inte fick fortsätta kanske och lite besynnerligt med utvecklingen kvartssamtal, nedflytt i linor och ut som vinge. Konstigt.
Kommentera