Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1717239

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Champions Hockey League?

Ja, jag vet. Cmore motarbetar evenemanget, media håller helt käft och påstår att det inte finns intresse eftersom media inte intresserar sig för det har de förstått av Cmore att man inte ska.

Varför är det så lite publik? Ja, men för fan. Du som tänker så: skärp dig för fan. Hur ini helvitte skulle det se ut på annat sätt? Det TAR tid att arbeta in ett intresse. Varför skulle folk springa man ur huse för att se på en nystartad turnering där motståndet förstås ÄR sämre än mot våra egna bästa lag, mot vilka vi dessutom har en lång historia och tradition. Samtidigt som vi redan har en j-a massa matcher i tid och otid i SHL samt det kostar redan som fan att gå på egna hockeyn. Så det är klart att det tar tid men för varje år arbetas konceptet in, folk lär sig känna andra lah i Europa, traditioner och historia etableras. Och intresset ökar.

Mest pinsam var Mikael Renberg som betald av Sveriges Television, som hedrande nog satsat fint på evenemanget, stod på betald arbetstid och snackade skit om CHL eftersom han instruerats att göra så av Apor, som snarast gjorde så av pur avundsjuka.

Av de som gnäller och hittar på "argument" mot är alla lätta att svara på men gnällspikarna bryr sig inte om fakta utan vill bara gnälla.

Ett av argumenten är att "om inte KHL är med är det inget Europamästerskapet"...

Ja, men va fan. CHL arbetar hårt för att få in europeiska KHL-lag men hittills spjärnar de emot. Bl a eftersom det vore förnedrande för KHL om deras lag fick stryk av de andra europeiska. Och eftersom det är KHLs vilja att CHL inte lyckas eftersom det ökar deras egna chanser att lura in fler Europeiska lag i KHL. De lyckades ju lura in Jokerit, de har haft in slovakiska och tjeckiska lag och det är bara Sverige som stått emot. Än så länge.

Tidigare rapporter har ju varit att Jokerits inträde varit en dundersuccé med sportsliga framgångar och >10 000 åskådare i Helsingfors på varje match.

Nu får vi höra annat. Publiksiffrorna beror på dumpade biljettpriser och Jokerit har gjort dunderförluster: 64 miljoner kronor under första säsongen, dessutom ska Jokeit ha underskott 120 millar 2013-14 påstås det. Orsaken lär vara ekonomiska sanktioner mot ryssarna och rubbens djupdykning. Sanningen är ju också den att bakom ligan och lagen i KHL ligger i många fall ryska oljegangstrar och hur pålitlig är en sådan grund? Tydligen sponsrar KHL nya Europeiska lag med massor av stälar första 1-2 åren men sedan måste de bära sig själv. Var det inte ett KHL-lag från Prag som kånkade någon vecka före säsongstart i fjol exempelvis?

Nej.

Stöd CHL.

För fan.

12 januari har vi semifinaler Lukko Rauma mot Oulun Kärpät samt Davos mot Köplustan; returer en vecka senare. Jag tänker titta på matcherna. Definitivt ja.

För fan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Känns som ett svärd etiketterat JINXET hänger över oss. Hur ska vi INTE förlora mot MooDooismen idag? Jag vet inte. Brrrr.....
Kommentera