Luleå HF

115859 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1726985

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Omstart SHL och nu kommer de sista tio matcherna innan serien är färdigspelad och det visar sig vilka lag som får möta varandra. Luleå ska väl bli 3-6 och vet därefter omedelbart vilka vi får i kvarten: 3 möter 6, 4 möter 5, medan lag 7-10 spelar åttondelsfinaler, maskerade som "PlayIn".

Vi möter ikväll Malmö hemma. Läser att "experterna" menar att det blir en lätt vinst för Luleå. Vilket visar att de inte vet vad de talar om.

Vi vet ju att slagkraften kan ändras rejält efter uppehåll. Problem kan ha blivit lösta, eller så kan fungerande spel ha tappat farten.

Vi i Luleå vet ju tämligen tydligt att våra problem i första hand hadlar om ett extremt uselt PP inklusive att vi inte lyckats identifiera linor där Rajalas spetskompetens kommer till sin rätta. Kan vi ha löst detta under uppehållet? Man hoppas. Men det är tveksamt. Mycket tveksamt.

I stället anser ju vi Luleåsupportrar att Luleå "alltid" förlorar på uppehåll. Har vi gått bra före, går vi sämre efter. Har vi varit dåliga före, blir vi ännu sämre efter. Någon gång går det åt motsatt önskat håll, men sällan. Det är den bild de flesta av oss har i Luleå och stämmer det? Det vete fan. Jag är ju Luleåsupporter så visst fan är det också min uppfattning. Men kanske säger det mer om oss supportrar än om verkligheten?!

Några speciellt intressanta matcher framöver blir förstås att se om Apan och Lustan - som påstods tidigare vara "nedtränade" - nu kommer igång och visar att deras slagstyrka motsvarar deras suveräna topplaceringar.

Det ska noteras att både Apan och Lustan senaste matcherna mot närmast hotande nedifrån - Luleå och Pungen - torskade! Så, kommer de att troska igen, eller visar de var bordet ska stå nu, inför slutspelet?

Lustan får ju bekänna färg i början av mars:

2016-03-01 19:00 Luleå HF - Frölunda HC
2016-03-03 19:00 Frölunda HC - Linköping HC

medan Apan ska upp till bevis omedelbums:

2016-02-16 19:00 Linköping HC - Skellefteå AIK
2016-02-18 19:00 Skellefteå AIK - Luleå HF

Blir spännande direkt alltså. Kan Apan komma ut och imponera nu? Eller...drabbas de av en läckande vakt som följd av Svenson-gate?

Vid sidan av dessa för slutspelet särdeles intrssanta drabbningar har vi ju också frågan om det blir någon streckstrid, dvs kan MooDoo hänga på och utmana Skålelagen?

Och likaledes där har vi redan ikväll en viktig drabbning:

2016-02-16 19:00 Rögle BK - MODO Hockey

Det blir förstås tufft som fan för MooDoo nere i Ängelholm, liksom det är för alla lag. Och Richie borta nu? Skulle MooDoo förlora nu får de svårt eller omöjligt att hänga på eftersom de har ett ganska tufft schema mot topplag framöver, samtidigt som varje pinne blir otroligt betydelsefulla när streckstriden pågår - inte minst när det handlar om sexpoängsmatcher som den idag: Skulle MooDoo spöa Röglarna trots allt är de därefter bara 2 p efter Rögle. Men torskar MooDoo är de 8 poäng efter - med bara nio omgångar kvar...ryyyyysare för MooDooister ikväll.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tyvärr har vi Norran-kommentatorn.

Här intervjuar han Lassi och frågar "Nu känns det som att du börjar bli klar förstamatch, hur känns det?"

Allvarligt talat. Lassi har varit självklar förstavakt i Luleå ända sedan hösten 2014. Att ställa en sådan där fråga signalerar ju endast att kommentatorn är helt okunnig, vilket vi förstås visste redan innan hans korkade fråga.

Synd att Robert Hedlund är ansvarig för media, sportadmin och sådant i Luleå och inte kan ta på sig att kommentera hockeyn längre. Förr om åren kommenterade han ju matcher i olika sammanhang: objektivt, kunnigt, underhållande och precis rätt avvägning prata / vara tyst.

Nu sitter pulret och talar om Lassis stats utan att begripa att han måste separera tiden innan han opererades (då han var bland de sämsta statsmässigt och nu, när han är bäst).

Dessutom har vi Sjöqvistaren och Öhlund. Idag kan det bli spökutvisningar på hemmalaget...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hehe. Uppfattningen att ens lag alltid går dåligt efter ett uppehåll tror jag du kan lägga i lådan märkt "Supportersanningar" då alla supportrar verkar tycka samma sak om sina egna lag. I den lådan ligger ju sedan gammalt "det är alltid mot vårt lag som motståndarna vänder sina dåliga trender" och andra "sanningar" som bygger på känslor och inte på fakta.

Härligt med återstart på ligan som går mot slutspurt. Och viktiga poäng ska inkasseras och placeringar bestämmas. Har mitt önskescenario framför mig men behåller det för mig själv då yppade önskningar har en förmåga att gå i kras...

Förövrigt så har ju SHL tagit sitt förnuft tillfånga och kallar åttondelsfinalerna för vad de är, nämligen åttondelsfinaler, och tillhör numera slutspelet även i statistiken. Så att FBK missade slutspelet för första gången på många år förra säsongen kan man egentligen skylla på ligans inkonsekvens :)
Kommentera