Luleå HF

115828 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1727003

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hehe. Uppfattningen att ens lag alltid går dåligt efter ett uppehåll tror jag du kan lägga i lådan märkt "Supportersanningar" då alla supportrar verkar tycka samma sak om sina egna lag. I den lådan ligger ju sedan gammalt "det är alltid mot vårt lag som motståndarna vänder sina dåliga trender" och andra "sanningar" som bygger på känslor och inte på fakta.

Härligt med återstart på ligan som går mot slutspurt. Och viktiga poäng ska inkasseras och placeringar bestämmas. Har mitt önskescenario framför mig men behåller det för mig själv då yppade önskningar har en förmåga att gå i kras...

Förövrigt så har ju SHL tagit sitt förnuft tillfånga och kallar åttondelsfinalerna för vad de är, nämligen åttondelsfinaler, och tillhör numera slutspelet även i statistiken. Så att FBK missade slutspelet för första gången på många år förra säsongen kan man egentligen skylla på ligans inkonsekvens :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Basse: Härligt att höra att ni delar uppfattningarna under rubriken supportersanningar, i vilken också ingår uppfattningen att "alla andra lags vakter gör sin bästa match för säsongen när de möter oss" för att inte tala om supportersanning nr 1: domaren är emot oss;-)

Du behöver förstås inte säga vilken kvartsfinal du önskar: jag kan ställa upp din prioritering efter rankade serietabellsönskemål efter match 52:

1.
3. Ulfven
6. Luleå

2.
4. Ulfven
5. Luleå

3.
4. Luleå
5. Ulfven

4.
3. Luleå
6. Ulfven

;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Laget mot Malmoe:

Forwards
Johan Harju - Jonathan Granström - Peter Cehlarik
Jacob Micflikier - Lucas Wallmark - Anton Hedman
Toni Rajala - Jacob Lagacé - Bill Sweatt
Emil Sylvegård - Christopher Mastomäki - Johan Forsberg
Anton Toolanen

Backar
Brendan Mikkelson - Craig Schira
Jan Sandström - Jonathan Sigalet
Ilari Melart - Christian Jaros
Marcus Oskarsson

Målvakter
Joel Lassinantti
(Daniel Larsson)

Mycket trevligt att se att Sigalet är tillbaka nu, och tryggt att Lassi tar spaden.

Bland linorna har det hänt saker och utomordentligt trevligt att man nu försöker och förhoppningsvis hittar en linjeplats för Toni Rajala. Nu återvänder man något till planen inför serien att peta ihop några spetsar - i detta fall Rajala och Sweatt, tillsammans med Lagacé - för att åstadkomma en producentlina. Jag kan inte bedöma exakt hur man bäst borde göra men det är glädjande att se att man nu har en plan för att få mer glädje av Toni. Hoppas det lyckas!

Lite farligt är att man nu dessutom valsar om i alla andra linor, utom tvåan Wally med Micflikier-Hedman, för att skapa denna nya tredjelina.

I förstalinan får Grana och Harju tillbaka Pistol Pete isf Sweatt, och det ska nog fungera. Den linan körde man ju innan Sweatts återkomst och den fungerade då. Dessutom kändes det som att Pete var på G och en välfungerande Pete är en styrka.

Fjärdelinan för första gången rejält förändrad. Där hade vi ju samtliga matcher i fjol Fabbe-Fogström-Foppa och i år Fabbe-Foppa tillsammans med Grana, Mastomäki och på senare tid Lagacé. När nu Lagacé flyttas till den nya trean får de tillbaka Mastomäki och eftersom tydligen Fabbe (utan kommentar, influensa eller något?) saknas får Emil Sylvegård komplettera.

Nåja, rejäla förändringar i linorna och hoppas att de nu fungerar vilket innebär att vi får tillbaka en viktig Rajala i systemet och hoppas dessutom att vi får ett PP värt namnet. Det blir väl i första hand 1an och 2an som tar PP mot Malmoe men man undrar vad trean skulle kunna göra i PP och intressant om de också får några byten.
Kommentera