Luleå HF

116134 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1727354

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hm, läse att filmaren fläskberget Hollywood blivit utvisad för diving. Jag följde Luleås match då i tredje perioden, men letar nu upp matchprotokollet och ser att det inträffade 6.01 in på tredje perioden. Plockar sedan fram matchfilmen på Cmore och spolar fram till tidpunkten.

Det nab ser är att fläskberget är på väg att åka tillbaka till Apzonen och passerar Pungens målgård samtidigt som några Pungenspelare bl a Daniel Rahimi som när han kommer att kollidera med fläskberget ger denne en lätt knuff, varpå fläskberget kastar sig om kull bakåt och då ser han att huvudzebran står några meter framför sig och tittar på och då väljer fläskberget att rulla runt något varv på isen.

Eb tydlig filmning av fläskberget alltså. Eller för att tala klarspråk. Ett osportsligt fusk! Och den ska vara lagkapten för ett SHL-lag - vad ger det för signaler. Unket!

Zebran visar ut fläskberget 2 min. Bra!

Dock tar han ut Rahimi för "interference" samtidigt. Dåligt! Fegt! Felaktigt!

Jag har sett ännu fulare filmningar äav fläskberget. Mycket fulare. Men den här var så ful att jag nästan aldrig sett andra SHL-spelare filma så fult.

Med undantag för filmaren markussvensson och hans förkärlek för att lämna målgårdem för att åka på motståndare bakifrån och sedan kasta sig omkull filmande. Något som Hadelöv också blev expert på, sedan han kommit till Apan. Undrar varför.

I det jag skriver ovan är jag inte ute efter Apan som klubb, det handlar inte om någon förföljelse. Men tyvärr har Apan en obehaglig historia av osportsliga filmningar. Det handlar inte om att förstärka när man blivit utsatt för en ojusthet- utan om ren och skär planerad filmning. Alltså en i högsta grad medveten osportslighet och alltså fusk! Att klubben utser en sådan till lagkapten är så främmande för allt vad en lagkapten bör stå för och i själva verket en utmaning mot den sportsliga delen av hockeyvärlden: se på oss, vi fuskar, vad ska ni göra åt det?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kollat upp vad man säger i Edmonton om att Nilly flyttades ned till AHL nyligen. Något media, mest supportrar, som iofs har erfarenhet av hur det fungerar där.

Väsentligen var man överraskad, och tolkar inte det som att nu är Nilly körd och borta från NHL. Gissningen är snarare att det är en temporär switch där Nilly får chans att få igång sitt spel igen och samtidigt får Brossoit chans att köra någon-några matcher i NHL, samt att man byter upp Nilly till NHL igen efter någon handfull matcher.

Man beskriver att Nilly definitivt levererat för Oilers hela tiden men att han tappade när McLellan sedan Oilers först skrivit långtidsavtal med Talbot, och sedan satt in Talbot igen trots att Nilly då vunnit många matcher i rad. Talbot kom igen och levererade och har sedan dess fått spaden de flesta matcher. Nilly bara insläppt då och då och inte varit så bra när han fått chans. Men det är inte värre, sämre eller fler bottennapp än de Talbot presterade tidigare i november med följd att Oilers gav Nilly spaden under nästan alla matcher under lång tid.

Man menar alltså att Nilly behövde få igång spelet igen och nu har han i AHL levererat bra vaktande för Bakersfield.

Så Nilly kanske vaknat och kan tas upp igen. Samtidigt som man tror att Brossoit mår bättre av att i AHL få spela täta matcher för att utvecklas.

Nå, det beror säkert på hur de levererar, vakterna. Ingen hemlighet att Talbot nu säkrats för att kunna hålla förstaspaden för Oilers i många år om han håller måttet, samtidigt som man tror att Brossoit kan bli Oilers nästa storvakt. Och man funderar på hur man bäst utvecklar Brossoit till det.

Så för Nilly kan han nog plockas upp igen och det viktigaste för honom är förstås hur han hanterar fortsättningen för att lägga grund för vad som kan komma att ske efter säsongen. Kan omständigheterna leda till att han erbjuds ett hyggligt fortsatt envägs för Oilers? Eller kan han visa sig så pass att han kan erbjudas motsvarande för annan NHL-klubb?

Tiden kommer att ge oss svaren.
Kommentera