Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1727361

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kollat upp vad man säger i Edmonton om att Nilly flyttades ned till AHL nyligen. Något media, mest supportrar, som iofs har erfarenhet av hur det fungerar där.

Väsentligen var man överraskad, och tolkar inte det som att nu är Nilly körd och borta från NHL. Gissningen är snarare att det är en temporär switch där Nilly får chans att få igång sitt spel igen och samtidigt får Brossoit chans att köra någon-några matcher i NHL, samt att man byter upp Nilly till NHL igen efter någon handfull matcher.

Man beskriver att Nilly definitivt levererat för Oilers hela tiden men att han tappade när McLellan sedan Oilers först skrivit långtidsavtal med Talbot, och sedan satt in Talbot igen trots att Nilly då vunnit många matcher i rad. Talbot kom igen och levererade och har sedan dess fått spaden de flesta matcher. Nilly bara insläppt då och då och inte varit så bra när han fått chans. Men det är inte värre, sämre eller fler bottennapp än de Talbot presterade tidigare i november med följd att Oilers gav Nilly spaden under nästan alla matcher under lång tid.

Man menar alltså att Nilly behövde få igång spelet igen och nu har han i AHL levererat bra vaktande för Bakersfield.

Så Nilly kanske vaknat och kan tas upp igen. Samtidigt som man tror att Brossoit mår bättre av att i AHL få spela täta matcher för att utvecklas.

Nå, det beror säkert på hur de levererar, vakterna. Ingen hemlighet att Talbot nu säkrats för att kunna hålla förstaspaden för Oilers i många år om han håller måttet, samtidigt som man tror att Brossoit kan bli Oilers nästa storvakt. Och man funderar på hur man bäst utvecklar Brossoit till det.

Så för Nilly kan han nog plockas upp igen och det viktigaste för honom är förstås hur han hanterar fortsättningen för att lägga grund för vad som kan komma att ske efter säsongen. Kan omständigheterna leda till att han erbjuds ett hyggligt fortsatt envägs för Oilers? Eller kan han visa sig så pass att han kan erbjudas motsvarande för annan NHL-klubb?

Tiden kommer att ge oss svaren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Såg att Ap-trollet Ulf-Ture, kvittrande av glädje, häromdagen förklarade att Anders Nilsson nu sparkats från NHL vilket bevisade att han "hela tiden" haft rätt dvs att Anders Nilsson är skotträdd och omöjligt duger för NHL.

I morse skrev jag: "Gissningen är snarare att det är en temporär switch där Nilly får chans att få igång sitt spel igen och samtidigt får Brossoit chans att köra någon-några matcher i NHL, samt att man byter upp Nilly till NHL igen efter någon handfull matcher."

Och för en timme sedan informeras det på NHL:s officiella sida: "Nilsson recalled. The Oilers have assigned goaltender Laurent Brossoit to the Bakersfield Condors and have recalled Anders Nilsson. Nilsson played in two games for the Condors, both wins, posting a 2.01 GAA and .935 save percentage. "

På Bakersfield Condors sida skriver supportrarna: "I really, really hope he gets his chance in the NHL with a good, decent team. He's a great goalie and hella fun to watch...... Nilsson was really good while in Bakersfield especially against Ontario on the road!..... This move was to get Nilsson to get his game back. "

Det vill säga Bakersfield-supportrarna bekräftar det som Oilers-supportrarna skrev och uppenbarligen har de perfekt koll på läget och varför Oilers-ledningen agerar som man gör.

Hur som helst vet vi att Oilers plan på lång sikt är att Laurent Brossoit ska utvecklas att bli den stormålvakt Oilers har behövt i åratal, och man är beredd att matcha och utveckla honom på bästa sätt för att nå dit. Kommer det att lyckas? Det vet ingen förstås, men Oilers hoppas. Inget tvivel om att han har allt stöd af Oilers supportrar; egen grabb lokalt från Kanada som han är.

Dessutom har de signat Talbot för flera år nu - som förstevakt, eller andrevakt bakom Brossoit på sikt? Det vet ingen heller.

Men summan av kardemumman är den att Nillys chanser att slå sig in för ett långtidskontrakt är begränsade, men det beror iofs hur Talbot och Brossoit lyckas under våren: kanske Oilers finner att de vill ge Nilly en fortsättning? I annat fall behöver han bli attraktiv för en annan NHL-klubb och därför är det utomordentligt viktigt att han återigen får spela NHL-matcher.

Härligt, Anders. All lycka till på vägen nu!

Och slutorden till Ulf-Ture. Återigen har du visat hur okunnig du är, och hur ditt lulehat får dig att klämma fram den ena grodan efter den andra. Medan alla ser på hur kass du är. Grattis!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Norran intervjuar fläskberget och frågar:

- Bland motståndarsupportrar finns det många som menar att du filmar. Vad svarar du på det?
- Det är eftersom de är besvikna på att motståndarna måste stoppa mig med ojusta medel och då försöker de påverka domaren.

Det känns faktiskt inte alls bra att en kapten för ett lag i SHL som bland annat har ansvar att företräda klubben och företräda hockey uppför sig så. Först fuskar han osportsligt genom att filma, dvs ljuga om att något skett. Nej, det är inte fråga om någon förstärkning eller så, utan helt enkelt ljug för att fuska. Och därefter fortsätter han att skämma ut sig genom att ljuga vidare.

Ungefär som när han skämde ut svensk hockey genom en superfilmning med vilken han fuskade ut en liten norsk junis. Och sedan ljög om att han blivit trippad. När filmerna spelades upp och han ställdes inför faktum, svarade han att "nu har jag inte tid att svara på fler frågor.

Fläskbergets insatser senaste åren visar att han inte längre håller och han lägger förstås av efter säsongen. Men att han skämmer ut sig som han gör stänker förstås på Apan som belönar honom genom att utse fläskberget till lagkapten. Och betala 250-300 000 netto i månaden för skamligheterna.

I morgon torsdag tar Apan emot Luleå hemma. Ett Luleå som gått lite knackigt på sistone och nu har Apan chans att visa att de håller genom att skärpa till sig och vinna. Det borde de förstås kunna fixa, men laget känns inte riktigt säkert och stabilt trots den rejäla serieledningen. Nog borde de vinna serien och därmed få en lätt resa i slutspelet. Men frågan är om de håller? Eller blir det respass tidigt, som i CHL?
Kommentera