Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1727438

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: "Men frågan är om de håller? Eller blir det respass tidigt, som i CHL?"
I den bästa av världar!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Idag är en viktig dag för avslutningen av den högsta hockeyserien i landet. Extremt viktig.
Nej. Jag talar inte om Köplustan-Kronan, vilket är en tämligen ointressant match, där man möjligen kan få stöd för om Lustan är på väg upp i form igen, samt om Kronans "Lasarus*-metamorfos" innan uppehållet håller i sig.

*Lasarus, stig upp, ta din säng och gå, sa Jesus till den förlamade Lasarus, som lydde.

Jag har visserligen matchen på och konstaterar att Kronan i början av tredje perioden inte ligger under med mer än 2-1 vilket förstås stärker uppfattningen om att Lustan inte kommit loss eller att Kronan håller stilen, alternativt både-ock.

Men dagens viktiga gäller Riksserien för damer.

Ni vet förutsättningarna?
1. Regerande mästarna Pungen och Luleå har seglat ifrån övriga lag.
2. I detta nu har lagen samma poäng, men Pungen några mål bättre målskillnad.
3. Det lutar mot att Pungen och Luleå kan mötas i final, och Luleå har förlorat samtliga fyra inbördes möten i år; två av förlusterna efter sudd/straff. Och Pungen är extremt starka på hemmais; har bara förlorat en enda match hemma i år. Sammantaget vore det nog viktigt att Luleå kan skaffa sig hemmafördel i en eventuell final.Men det måste de nog köra genom att ta fler poäng, blir det målskillnad torskar de.
4. Tre matcher återstår och Pungen har två sista hemma mot enkelt motstånd och kommer då att förbättra målskillnaden med typ 15 plusmål. Medan Luleå har bortamatcher mot relativt tuffare lag.
5. I kväll går matcherna när Luleå skulle kunna ta greppet genom att passera Pung på poäng. Luleå har hyggligt svåra MooDoo hemma, Pungen har riktigt starka Djurgårn borta.

Men tyvärr går det inte som man hoppas. Mindre än 5 minuter kvar och Luleå-MooDoo stor 4-4, sedan MooDoo haft ledningen vid tre tillfällen. Jag följer matchen live och det låter som att det är Robert Hedlund som kommenterar - en njutning bara det; han är helt suverän och utklassar Cmores pulver som en Porsche mot en Kia.

Samtidigt har Pungen ledning mot Djurgårn med 2-5 i paus inför tredje perioden.

Kom igen nu, Luleå. Och Djurgårn.

Tillägg: Luleås stjärna Michelle Karvinen - speciellt nu sedan rekryteringen från MooDoo Emma Nordin skadats under landslagsuppdrag - sätter 5-4 för Luleå med 2.59 kvar:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bj21: Vi räknar väl att Apan med det poängförsprång de nu har mot Köplustan, kommer att vinna serien igen. Det betyder att de i kvartsfinal kommer att möta något av lagen på plats 7-10 i serien.Dvs det lag av de som vinner PlayIn/åttondelsfinalerna (där lag 7 möter lag 10 och lag 8 möter lag 9).

Vilka lag handlar det om?I detta nu Öret, HV eller Läjkers. Och det skulle också kunna handla om Pölsan eller Djurgårn.

Jag är inte alls säker på att Apan slår dessa lag. Låt säga att Djurgårn eller Pölsan har en formgrop med spelare borta ett tag framöver men kommer ihop bra fram till slutspelet? Eller Läjkrarna? Eller HV? Eller Öret?

Nej, det KAN hända att Apan dör snabbt i slutspelet, om de möter ett bra fungerande lag som är beredda att ge mer för vinst än den numera något trötta Apan.

Vi kanske får den bästa av världar om någon månad:-)
Kommentera